صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۶ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۲

آمار طلاق در ایران | مقایسه طلاق در ایران و جهان

آمار طلاق یکی از مهم‌ترین آمارهای جوامع بشری است که در هر کشوری مورد توجه قرار می‌گیرد و نشان از وضعیت اجتماعی، فرهنگ، موقعیت خانواده و چالش‌های زندگی مشترک و... است. آمار طلاق در جوامع مختلف در تمام طول تاریخ وجود داشته و هرگز به صفر نرسیده است.
کد خبر : 868705

به گزارش گروه بازار خبرگزایر علم و فناوری آنا، در این مقاله که بر اساس آماری است که آمارفکت از وبسایت آماری ourworldindata به دست آورده، در رابطه با آمار طلاق در ایران و جهان می‌پردازیم. طبق این آمار در سال 1394 در مناطق شهری ایران بیش از 146 هزار و در مناطق روستایی ایران بیش از 17 هزار طلاق ثبت شده است.

(آمارفکت یک وبسایت بررسی آمار رسمی ایران و جهان است که آمارهای رسمی و دقیق را با نمودار ارائه می‌دهد؛ برای بررسی دقیق‌تر آمارفکت روی واژه آمار کلیک کنید.)

مقایسه مراحل طلاق گرفتن در ایران و جهان

طلاق در ایران

مراحل طلاق گرفتن در ایران شامل مراحل زیر می‌شود:

  1. مرحله ابتدایی (ثبت درخواست و تسویه)

  2. رسیدگی دادگاه

  3. صدور حکم

  4. ثبت طلاق

در مرحله ابتدایی؛ زوج یا زوجین ابتدا با مراجعه به مراجع مربوط، درخواست طلاق می‌دهد، در این مرحله ممکن است اقدام به تسویه و تعیین شرایط طلاق مانند نفقه، تقسیم مال و... شود.

رسیدگی دادگاه: در ایران طلاق باید به صورت رسمی توسط یک قاضی بررسی و تصویب شود، در این مرحله مسئول دادگاه به بررسی شواهد و صحبت‌های طرفین می‌پردازد.

صدور حکم: پس از برگزاری چند جلسه رسیدگی و بررسی شواهد و موقعیت‌های مختلف قاضی تشخیص به صدور یا عدم صدور حکم طلاق می‌دهد.

ثبت طلاق: در مرحله نهایی زوجین با حکم ثبت شده طلاق که توسط قاضی صادر شده است به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه می‌کنند و طلاق خود را رسمی خواهند کرد.

در این روند ممکن است وکیل و مشاور حقوقی نیز حضور داشته باشد تا طرفین را به درستی راهنمایی کرده و مراحل قانونی را طی کنند.

طلاق در کشورهای غربی

روند طلاق گرفتن در کشورهای غربی می‌تواند بسته به قوانین هر کشور متفاوت باشد، اما در اکثر این کشورها، روند طلاق عموماً به این ترتیب است:

  1. درخواست طلاق: یکی از طرفین یا هر دو درخواست طلاق را به دادگاه ارسال می‌کنند.

  2. رسیدگی دادگاه: دادگاه یا مرجع قانونی مربوطه پرونده طلاق و شواهد و دلایل را بررسی می‌کند.

  3. تعیین شرایط: در برخی موارد، یک توافق نامه به امضا می‌رشد که شامل شرایط نگهداری فرزندان، تقسیم مال و نفقه می‌شود و به تایید دادگاه می‌رسد.

  4. صدور حکم طلاق: پس از پرداختن به شواهد و دلایل، دادگاه حکم طلاق را صادر می‌کند.

  5. اجرای حکم طلاق: پس از صدور حکم طلاق، طرفین باید شرایط حکم را اجرا کنند، از جمله تقسیم دارایی، پرداخت نفقه، تعیین مسئولیت نگهداری فرزندان و غیره.

آمار طلاق در ایران

طبق آخرین آماری که در رابطه با طلاق در ایران ثبت شده است در سال 1399 تعداد 183193 مورد طلاق در ایران ثبت شده است. این در حالی است که در سال 1358 تعداد طلاق‌های ثبت شده برابر با 21170 مورد بوده است. بر اساس این آمار، تعداد طلاق‌های ثبت شده در ایران افزایش پیدا کرده است. اما نکته حائز اهمیت این است که همزمان با این آمار، آمار جمعیت ایران و آمار ازدواج در ایران نیز رو به افزایش بوده است. در جدول زیر به صورت محدود به آمار طلاق در نیمه دوم دهه 90 شمسی اشاره شده است.

آمار طلاق

سال

179709

1396

175614

1397

176814

1398

183193

1399

44043

بهار 1400



برای مشاهده جدول کامل آمار طلاق در ایران روی "آمار طلاق" کلیک کنید.

بر اساس آمارهای ثبت شده، نسبت طلاق‌های ثبت شده به ازدواج‌ها در سال ۱۳۹۷ در ایران حدود ۲۶.۷ درصد بوده است. این نسبت نشان می‌دهد که در هر ۱۰۰ ازدواج ثبت شده، تقریباً ۲۶ تا ۲۷ طلاق نیز ثبت شده است. نسبت طلاق به ازواج در سال ۵۸ تنها ۶.۹ درصد بوده که این نسبت در پاییز ۱۴۰۰ به ۳۴.۸ درصد رسیده است.

شما می‌توانید با مراجعه به مقاله “آمار ازدواج” آمار و نمودارهای دقیق طلاق و ازدواج در ایران را مورد بررسی قرار دهید.

نکته مهم برای زوجین

مهم‌ترین نکته این است که هیچ ازدواجی کامل نیست و همیشه باید در تلاش برای بهبود و توسعه روابط زناشویی باشید. همچنین، همیشه به یاد داشته باشید که هر زوج و شرایط زندگی، منحصر به فرد است و راهکارهای موفقیت برای هر زوج ممکن است متفاوت باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر