صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۸ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۲
در نشست خبری رویداد ملی شعر و موسیقی «ایران سرا» مطرح شد؛

شاعران کتاب اولی آماده باشند/ رویداد «مطلع» فراخوان می‌دهد

در نشست خبری رویداد ملی شعر و موسیقی «ایران سرا» عنوان شد، رویداد «مطلع» بزودی برای شاعران کتاب اولی فراخوان می‌دهد.
کد خبر : 868598
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری رویداد ملی شعر و موسیقی «ایران سرا» با حضور میلاد عرفانپور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی و‌ موسیقی حوزه هنری ساعتی پیش، بیست و هفتم شهریور ماه در حوزه هنری برگزار شد.

میلاد عرفانپور در این جلسه عنوان کرد: شعر پارسی مهمترین میراث و ثروت ملی ما ایرانیان در عرصه فرهنگ و هنر است و این سرمایه نسل به نسل طی شده و ما میراثدار آن هستیم، در شعر به قله‌هایی رسیدیم که دیگران در حسرت آن هستند.
 
وی با اشاره به نام بزرگانی چون مرحوم امیرحسین فردی و نویسنده‌ ای چون محمدرضا شرفی‌خبوشان، شاعر طنزپردازی چون عباس احمدی و استاد علیرضا قزوه و‌ مجتبی رحماندوست تصریح کرد: ما در مرکز آفرینش‌های حوزه به این باور رسیدیم تا همتمان را در عرصه‌هایی بگذاریم‌ که اینها سویه آفرینش دارند و اگر به این موضوعات نپردازیم، دیگرانی کار نمی‌کنند.
 
عرفانپور اضافه کرد: ما در عرصه ادبیات کشور متولیان زیادی می‌شناسیم، اما در عرصه عمل برنامه‌های روتین روزمره فقط می‌بینیم مثل برپایی جشنواره‌ها و شب شعرها، که البته آنها هم برکاتی دارد، منتها مهمتر از آن پرورش هنرمند و آفرینش اثر است. پس ما نسبت به دهه نخست فعالیتمان، نگاه احترام آمیز داریم، چون آن زمان بیشتر به پرورش شاعر و نویسنده پرداخته شد.
 
برگزاری برنامه مکرر و جشنواره را به دیگران واگذار می‌کنیم
 
وی با دستور کار قرار دادن برنامه پرورش شاعر و نویسنده گفت: ما بنا نداریم به برنامه‌های مکرری که سایر نهادها هم برایشان ذوق دارند، بپردازیم و ترجیح می‌دهیم برپایی شب شعرهای معمول را به دیگران بسپاریم. قطعا تمایل جدی برای تعامل هم افزا و‌مثبت با شاعران و‌نویسندگان برای آموختن و شنیدن داریم.
 
این مدیر حوزه هنری درباره رویداد موسیقی و شعر «ایران‌سرا» گفت: بهانه اصلی ما روز شعر و ادبیات فارسی است، شعر در روزگار کنونی دستخوش آسیب رسانه‌های جدید شده است. ما باید از شعر پاسداری کنیم و تلاش کنیم تا این هنر معناگرا بیش از پیش فرصت بروز یابد و شاعران فرصت اثرگذاری اجتماعی پیدا کنند.
 
وی توضیح داد: رویداد «ایران‌سرا» با جمع‌آوری جمعی از شاعران کشور برپا می‌شود، البته ما به اندازه کل سال شاعر داریم و خیلی سخت بود انتخاب شاعران و در این رویداد مرکز موسیقی حوزه هم دخیل است و اولویت اشعار و خوانندگان درباره شعر و زبان فارسی است. در هر شب دو یا سه خواننده توانمند اجرای برنامه دارند.
 
وی ادامه داد: ما در این دو رویداد چندین و چند برنامه داریم سه استدیو ضبط و عکاسی و فیلم از شعرا خواهیم داشت، کلیپ‌ها و تصاویر شعرخوانی گرفته می‌شود و در استدیو موسیقی ضبط فیلم آنها خواهد بود و یکی از شاخص‌ترین استادان عکاسی حوزه، آتلیه‌ای از این آثار و در تالار سوره تشکیل داده است.
 
رویداد «مطلع» فراخوان می‌دهد
 
سپس علی داودی مدیر مرکز شعر حوزه هنری نیز گفت: شعر در تمام شئون زندگی ما ایرانیان همیشه جاری بوده است، ما روزهایی به‌نام شاعران از حافظ و سعدی داریم تا امروز که به بهانه درگذشت شهریار در تقویم نامگذاری شده است. مجموعه فعالیت‌های این دوره از جمله راه‌اندازی گعده ، انجمن، آموزش و طرح‌هایی مثل مطلع که پیش رو داریم.
 
شاعران کتاب اولی آماده باشند
 
سپس عرفانپور نیز درباره رویداد «مطلع» گفت: این رویداد فراخوانی برای شاعران جوانی که در آستانه انتشار اولین مجموعه شعر خود هستند منتشر می‌کند، اساتید اینها را بررسی می‌کنند، در نهایت ما به بیست مجموعه شعر می‌رسیم و برایشان برنامه ترویجی داریم، این اتفاق تازه و نویی است هم جنبه استعدادیابی دارد هم جنبه پرورش و هم مرحله شکوفایی رساندن شاعران جوان دارد.
 
وی افزود: فراخوان و پوستر مطلع همین هفته منتشر و جزییات آن مشخص می‌شود.
 

انتهای پیام/

ارسال نظر