صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۴ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۲

درمان مرگبارترین نوع سرطان سینه با فناوری نانو

محققان دانشگاه جان هاپکینز موفق شدند با استفاده از فناوری نانو مرگبارترین نوع سرطان سینه در زنان را درمان کنند.
کد خبر : 868286

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، سرطان پستان سالانه میلیون‌ها نفر در گوشه و کنار جهان را درگیر کرده و در این میان یکی از انواع تهاجمی و سخت درمان سرطان پستان، نوع سه‌گانه منفی TNBC محسوب می‌شود که فاقد گیرنده‌های خاص درمان‌های موجود است.

نوع سه‌گانه منفی TNBC سرطان پستان یکی از مرگبارترین انواع این بیماری محسوب می‌شود که رشد سریع و متاستاز این سرطان مدیریت آن را چالش برانگیز می‌کند. اصطلاحاً به زمانی که سرطان پیشرفت و به سایر قسمت‌های بدن سرایت می‌کند، متاستاز می‌گویند.

این شرایط بحرانی معمولا به گزینه‌های درمانی محدود و پیش‌آگهی ضعیف برای بیماران منجر می‌شود.

خوشبختانه این رویکرد جدید امیدوارکننده نشان می‌دهد استفاده از نانوفناوری و انتقال دارو‌ها به کمک لوله‌هایی در مقیاس نانو می‌تواند دارو‌های ضد سرطان را مستقیماً به محل تومور برساند و در عین حال سلول‌های سالم را حفظ کند.

این روش توسط پژوهشگران دانشگاه جان هاپکینز ایجاد شده است.

پروفسور افی کوکولی، استاد رشته شیمی بیومولکولی و پژوهشگر ارشد این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق گفت: در این مطالعات، ما نشان دادیم که می‌توانیم از نانولوله‌ها برای هدف قرار دادن سلول‌های TNBC در حال تکثیر و پیری با شیمی درمانی و روش «سنولیتیکز» (senolytics) استفاده کرده و آن‌ها را بدون هدف قرار دادن سلول‌های سالم اطرافشان از بین ببریم.

باید توجه داشت سلول‌های سرطانی پیر آن دسته از سلول‌هایی هستند که پس از قرار گرفتن در معرض شیمی درمانی، تکثیر خود را متوقف کرده و نسبت به درمان مقاوم می‌شوند.

برای ایجاد این لوله‌های نانو، تیم محققان از دی ان‌ای تک رشته‌ای آمفی فیل‌ها استفاده کردند. این دی ان‌ای شامل ساختار‌هایی است که برای چسبیدن به مولکول‌هایی مانند آب طراحی شده و می‌توانند خود به خود در نانو لوله‌های توخالی جمع شوند.

به گزارش آنا، در ادامه محققان نانو لوله‌های ساخته شده را با دارو‌های شیمی درمانی یا سنولیتیک ABT-۲۶۳ بارگذاری کردند.

نتایج نشان داد نانو لوله‌های حاوی ABT-۲۶۳ به طور موثری سلول‌های سرطانی پیر را از بین برده و آن‌ها را مستعد درمان می‌کنند.

به گفته پروفسور کوکولی، این رویکرد جدید که ترکیبی از خواص شیمی درمانی و سنولیتیک‌ها است، از طریق نانو لوله‌های دی ان‌ای ارائه شده و پتانسیل تغییر نحوه درمان TNBC و سایر سرطان‌ها را دارد، زیرا راهی مستقیم برای مبارزه با سرطان‌های مقاوم ارائه می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر