صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۲ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۲

فریب تبلیغات را نخورید؛ واکسن‌های آنفلوانزای ایرانی مورد تأیید است

مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران گفت: در بعضی از داروخانه‌ها دیده می‌شود که تبلیغات زیادی برای واکسن‌های هلندی و فرانسوی انجام می‌دهند در صورتی که واکسن‌های ایرانی آنفلوانزا مورد تأیید است و حتی توصیه می‌شود.
کد خبر : 867971

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، از اواسط شهریور بسیاری از بیماران در معرض خطر، برای خرید واکسن آنفلوانزا اقدام می‌کنند. آن طور که پزشکان توصیه می‌کنند تزریق این واکسن برای افراد در معرض خطر، بانوان باردار، سالمندان، افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که بیماری‌های مرتبط با نقص سیستم ایمنی و یا سرطان دارند، مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی، کلیوی، کبدی و ریوی ضرورت دارد.

اما اینکه چه زمانی این واکسن تزریق شود، موضوعی است که اظهارنظرهای متفاوتی در مورد آن وجود دارد. عده‌ای اعتقاد دارند از اواسط شهریور تا 15 مهر دوران طلایی تزریق واکسن  آنفلوانزاست و عده‌ای از پزشکان می‌گویند ابتدای مهر تا ابتدای آبان بهترین زمان تزریق واکسن است. برخی معتقدند تزریق واکسن آنفلوانزا زودتر از این موقع ممکن است ایمنی طولانی تا پایان زمستان را ایجاد نکند و در صورت تزریق دیرهنگام نیز این امکان وجود دارد ایمنی در بدن فرد، دیرتر از موعد مورد نظر ایجاد شود که بی‌فایده است.

روزهای طلایی تزریق واکسن چه زمانی است؟

آمیتیس رمضانی، متخصص بیماری‌های عفونی و مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: به نظر می‌رسد بهترین زمان تزریق واکسن از اواخر شهریور تا 15 مهر است؛ چراکه هنوز با موارد آنفلوانزا روبه‌رو نشده‌ایم یا اینکه این موارد بسیار کم است. 

وی با بیان اینکه هنوز با موارد کرونا و ویروس سرماخوردگی روبه‌رو هستیم، افزود: بهتر است افرادی که احساس تب، لرز، آبریزش بینی، سردرد و دیگر علائم سرماخوردگی را دارند منتظر باشند  تا علائم بهبود پیدا کند و حداقل از زمان بهبودی و تزریق واکسن  آنفلوانزا یک هفته زمان بگذرد. 

رمضانی ادامه داد: واکسن آنفلوانزا بعد از 2 هفته آنتی‌بادی در بدن ایجاد می‌کند، با توجه به اینکه شیوع  آنفلوانزا از اواسط مهر است، پس فرد باید واکسن را در زمان طلایی خود تزریق کند. 

 افراد در معرض خطر، واکسیناسیون را تکمیل کنند 

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه موارد مثبت ابتلا به کرونا کم شده ولی امکان دارد موج جدیدی از ابتلا در فصل سرما شیوع پیدا کند، گفت: اگرچه کووید 19  مانند گذشته کشنده و آزاردهنده نیست ولی درصدی از افراد را گرفتار می‌کند به همین دلیل برای افرادی که تاکنون موفق به انجام واکسیناسیون نشده و یا دوز لازم را تکرار نکرده‌اند، توصیه می‌شود واکسیناسیون را تکمیل کنند.

 مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران درباره بهترین نوع واکسن آنفلوانزا در ایران بیان کرد: ن می‌توانیم بگوییم کدام نوع از واکسن‌ها بهترین هستند.  در بعضی از در داروخانه‌ها دیده می‌شود که تبلیغات زیادی برای واکسن‌های هلندی و فرانسوی انجام می‌دهند درصورتی‌که واکسن‌های ایرانی مورد تأیید است و حتی توصیه می‌شود؛ چراکه واکسن ایرانی نوترکیب بوده و حتی دیده شده است که سطح ایمنی‌زایی بیشتری نیز دارد. 

رمضانی افزود: توصیه ما این است که افراد در معرض خطر هر نوع واکسن آنفلوانزایی که در دسترس آن‌هاست با توجه به شرایط و بودجه خود، تزریق کنند و زمان طلایی را از دست ندهند. 

واکسن  آنفلوانزا ربطی به سرماخوردگی ندارد

رمضانی در پاسخ به این سؤال که چه کسانی واکسن آنفلوانزا تزریق نکنند، گفت: هیچ‌وقت نمی‌گوییم کسی مطلقاً واکسن آنفلوانزا تزریق نکند؛ اما چون طبیعی است که واکسن به اندازه همه مردم وجود نداشته باشد می‌گوییم افراد جوان و سالم در اولویت تزریق نیستند و اولویت با افراد در معرض خطر، بانوان باردار، افراد چاق و بالای 65 سال است. 

وی در پاسخ به این سؤال که افراد در صورت تزریق واکسن  آنفلوانزا دیگر سرما نخواهند خورد، اظهار کرد: این یک باور عمومی غلط است. در جواب باید بگویم که واکسن  آنفلوانزا ربطی به سرماخوردگی ندارد. درحالی‌که اغلب بیماری‌هایی که مردم آن‌ها را  آنفلوانزا می‌نامند در دسته سرماخوردگی‌هاست و سرماخوردگی واکسن ندارد. البته این موضوع هم قابل‌توجه است که واکسن  آنفلوانزا فرد را مصون از ویروس نخواهد کرد تنها در صورت ابتلا، نوع سخت بیماری، عفونت ریه و بستری را به دنبال نخواهد داشت.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر