صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۱ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۲
آن ۶ میلیارد دلار پول خود ایران است، اما ...

آمریکا: مراقب خرج کردن وجوه آزاد‌شده هستیم!

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مثل همیشه رویکردی دوگانه را در پیش گرفت و تلاش کرد برای آنچه به اعتراف دولت واشینگتن، دارایی خود ایران است، تعیین تکلیف کند.
کد خبر : 867910

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بخش زیادی از تازه‌ترین نشست خبری خود را به پاسخ درباره سؤال‌هایی اختصاص داد که به مسائل ایران مربوط بود و شامل اظهارنظر و طرح ادعا‌هایی درباره ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای، توافق تبادل زندانی و حتی نحوه استفاده از دارایی‌های آزاد‌شده ایران می‌شد.

احیای مذاکرات هسته‌ای 

«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر توافق تبادل زندانیان میان تهران – واشینگتن به خوبی پیش رود، آیا آمریکا به فکر احیای مذاکرات هسته‌ای با ایران خواهد بود؟ گفت: فکر می‌کنم آنچه در آینده رخ می‌دهد در نهایت به ایران و تصمیمی که خواهد گرفت، بستگی دارد.

آمریکا باز هم توپ را در زمین ایران انداخت

میلر با بیان اینکه آزادی زندانیان و احیای مذاکرات هسته‌ای دو مسأله جداگانه هستند، با تکرار ادعا‌های واشنگتن گفت: ما بر محدود کردن توانایی هسته‌ای ایران و فعالیت‌های بی ثبات کننده این کشور متمرکز و متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه ادعاهایش افزود: ما همیشه اعلام کرده‌ایم که از دیپلماسی برای حل این مسئله حمایت می‌کنیم. اما اگر به اقدام‌های ایران توجه کنید، آن‌ها به‌طور کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری نمی‌کنند و این نشان می‌دهد که اقدام‌های لازم را در این مرحله انجام نمی‌دهند.

میلر اضافه کرد که واشینگتن به همراه سایر کشور‌های عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بار دیگر از ایران به‌صراحت می‌خواهد به‌طور کامل با آژانس همکاری کند.

پول‌های بلوکه شده ایران

«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، از چشم‌انداز دولت واشینگتن، توضیحات مفصلی درباره صدور معافیت برای انتقال شش میلیارد دلار پول مسدودشده ایران از بانک‌های کره جنوبی به بانک‌های قطری و توافق مبادله زندانی میان واشینگتن- تهران ارائه داد.

میلر در پاسخ به سؤالی درباره اینکه معافیت‌های اعطایی دقیقاً چه بودند، گفت: معافیت‌هایی که وزیر امور خارجه آمریکا (آنتونی بلینکن) روز جمعه امضا کرد و دیروز به کنگره ابلاغ شد، برای انتقال وجوه ایران از حساب‌های کره جنوبی به حساب‌هایی در قطر، از طریق بانک‌های اروپایی بود. این پول برای مصارف بشردوستانه با نظارت دقیق وزارت خزانه‌داری در دسترس خواهد بود و در نهایت، همانطور که قبلاً گفتیم، برای آزادی و بازگشت پنج زندانی از ایران به خانه هستند.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا این معافیت‌ها ضروری بودند، توضیح داد: اینکه شش میلیارد دلار در این حساب‌ها نگهداری می‌شد. دولت قبلی این حساب‌ها را راه‌اندازی کرد یا اجازه داد این حساب‌ها ایجاد شود تا کشور‌ها بتوانند نفت ایران را خریداری کنند. سپس پول به این حساب‌ها می‌رفت. ایران تحت رژیمی که توسط دولت قبلی (دوره ترامپ) ایجاد شده بود، همیشه می‌توانست به وجوه موجود در این حساب‌ها دسترسی داشته باشد و در جا‌های دیگر خرج کند. این حساب‌ها در هند یا برزیل بودند و در دولت قبلی بدون هیچ محدودیتی خرج می‌شدند.

میلر: اینجا هیچکس به ایران یک دلار هم نداده است. آن‌ها سرمایه‌های ایران است. آن‌ها پول خود ایران است

این مقام آمریکایی ادامه داد: زمانی که این دولت (دوره بایدن) روی کار آمد، ما محدودیت‌هایی را روی این حساب‌ها اعمال کردیم تا اطمینان حاصل کنیم که آن‌ها فقط می‌توانند برای اهداف بشردوستانه استفاده شوند. اما تعدادی از بانک‌ها علی‌رغم تضمین‌هایی که داده بودیم، نمی‌خواستند در معاملات مربوط به این حساب‌ها شرکت کنند؛ بنابراین لازم بود وزیر این معافیت‌ها را ارائه دهد تا امکان انتقال پول از کره جنوبی، از طریق حساب‌های بانکی در اروپا به قطر فراهم شود.

به نوشته وبگاه وزارت خارجه آمریکا، میلر در پاسخ به این سؤال که چرا مدت زمان زیادی طول کشید تا دولت کنونی کاخ سفید معافیت‌ها را اعطا کند، اظهار داشت: من فقط می‌توانم بگویم که این از ابتدا یک فرآیند پیچیده بوده است. ولی ما تصریح کردیم که این وجوه موجود در حساب‌های قطری فقط می‌تواند برای اهداف بشردوستانه استفاده شود.

وی در واکنش به اظهارات یک خبرنگار مبنی بر اینکه آمریکا در حال پرداخت پول به ایران است، تاکید کرد: اینجا هیچکس به ایران یک دلار هم نداده است. آن‌ها سرمایه‌های ایران است. آن‌ها پول خود ایران است. شما دید که برخی سیاستمداران گفتند که آمریکا به ایران پول می‌دهد، ولی این درست نیست. این پول ایران است، ما نمی‌توانیم چیزی را که برای ما نیست، اعطا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سؤالی برای اظهارنظر درباره صحبت‌های «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران درباره آزاد بودن هرگونه استفاده از این پول‌ها، مدعی شد: این خط مشی دولت قبلی واشینگتن بود که در آن این حساب‌ها مجاز بودند برای اهدافی خرج شوند که ما نمی‌توانستیم آن‌ها را ردیابی کنیم. این سیاست دولت فعلی واشینگتن نیست و چنین ترتیبی در اینجا ملاحظه نشده است.

میلر ادعا کرد: واقعیت این است که وقتی این پول به حساب‌ها در قطر برسد، تحت نظارت دقیق وزارت خزانه‌داری آمریکا در آنجا نگهداری می‌شود. این پول فقط برای مقاصد بشردوستانه قابل استفاده است و ما مراقب خرج کردن آن وجوه خواهیم بود و در صورت نیاز می‌توانیم دوباره آن‌ها را مسدود کنیم.

تعیین تکلیف با تهران است

ادعا‌ها درباره ادامه نظارت آمریکا بر روند استفاده از دارایی‌های ایران در حالی مطرح می‌شود که روز گذشته، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران، به شبکه خبری آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» گفت که دولتش تصمیم خواهد گرفت که چگونه شش میلیارد دلار از وجوه مسدودشده را که قرار است در توافق تبادل زندانی با آمریکا آزاد شود، هزینه کند و این پول «هرجا که ایران نیاز داشته باشد» هزینه خواهد شد.

رئیسی: تعیین نیاز‌های مردم ایران و تصمیم گیری در مورد آن‌ها از سوی دولت ایران انجام خواهد شد

وی به‌صراحت گفته بود که تهران «اختیار» چگونگی مصرف این پول را دارد. به گفته یک مترجم دولت ایران، وی تاکید کرد: این پول متعلق به مردم ایران و دولت ایران است، بنابراین جمهوری اسلامی ایران تصمیم خواهد گرفت که با این پول چه کند.

رئیسی در پاسخ به این سؤال که آیا این پول به غیر از نیاز‌های بشردوستانه برای مصارف دیگری نیز مصرف می‌شود، گفت: بشردوستانه یعنی هر نیازی که مردم ایران دارند، بنابراین این پول برای آن نیاز‌ها هزینه خواهد شد و تعیین نیاز‌های مردم ایران و تصمیم‌گیری در مورد آن‌ها از سوی دولت ایران انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر