توسعه صنعت و بازرگانی کشور با ظرفیت هوش مصنوعی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در نشست هماندیشی رویداد ملی عصر امید در حوزه تخصصی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء اظهار کرد: استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء میتواند موجب پیشرفت صنایع و حوزههای مختلف بنگاههای اقتصادی کشور شود و خروجی این همایش میتواند در کل کشور مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند در دوران هوش مصنوعی، کوانتوم و اینترنت نمیشود با همان ابزارهای ۴۰ سال قبل کار کرد و باید ابزارها متناسب با زمان باشند. دانشگاه آزاد اسلامی با محور قرار دادن توصیههای رهبر معظم انقلاب مبنی بر استفاده کشور از هوش مصنوعی، همایش و نمایشگاه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء را با هدف معرفی دستاوردهای این حوزه به جامعه و فراهم کردن فضایی برای بهرهمندی صنعتگران و کسبوکارها برگزار میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز تأکید کرد: هوش مصنوعی در حوزه مختلف ازجمله خودروسازی، صنعت ساختمان، پزشکی و... شتاب خیلی زیادی گرفته و استفاده از ظرفیت این حوزه میتواند کمک شایانی به صنعت و بازرگانی کشور کند. استفاده از هوش مصنوعی در بازرگانی بهعنوان مزیت رقابتی، برای کسبوکارها اهمیت ویژهای دارد و از مصارف اصلی هوش مصنوعی در بازرگانی میتوان به بهبود بهرهوری، ارتقای تجربه مشتری، بهینهسازی زنجیره تأمین و بهبود فرآیندهای تجاری اشاره کرد.
کلانتری گفت: هوش مصنوعی در حال متحول کردن کسبوکارها است، امروزه فناوری اطلاعات فقط مربوط به اتوماسیون فرایندها و کدبندی منطق کسبوکارها نیست. در این میان صحبت از استخراج بینش از دادههاست و میزان سرعت استخراج بینش و دانش از دادهها بهعنوان مزیت رقابتی و ارزش برای سازمانها به حساب میآید.
وی بیان کرد: تکنولوژیهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین میتوانند کارهای مهم، دستی و هزینهبر را بهصورت خودکار انجام دهند؛ بنابراین افراد میتوانند تمرکز بیشتری بر کارهای مهمتر داشته باشند و هوش مصنوعی برای دریافت بینش از دادهها، کمک به تصمیمگیری و بهبود خروجی کسبوکارها استفاده میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی باعث میشود که سازمانهای آیندهنگر، ارزش کسبوکار خود را بالاتر برده و مطابق شرایط جدید، فرایندها و مدلهای کسبوکار خود را تغییر دهند، ادامه داد: شناسایی صحبتها و تصاویر، تشخیصهای پزشکی، ماشینهای خودران و سلامت فردی ازجمله کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین هستند.
کلانتری با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی در صنایع و کسبوکارها، توضیح داد: بهرهگیری از سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتواند بار سنگینی را از دوش کارکنان بردارد. اگر سامانه هوشمند طراحی شود که بتواند تقاضاهای شغلی و رزومههای مربوطه را بر اساس معیارهای مدنظر شرکت طبقهبندی و غربال کند، آنگاه کارکنان بخش منابع انسانی قادر خواهند بود امورات باقیمانده را با فراغ بال و در زمان کمتری به انجام برسانند.
وی با بیان اینکه زمانبندی و استفاده مناسب از زمان جزء مهمترین عوامل موفقیت صنایع و شرکتها به حساب میآید، مطرح کرد: هدف از بهکارگیری هوش مصنوعی در زمانبندی این است که شرکتها بتوانند پیشبینی دقیقتری از آینده داشته باشند از منابع در دسترس خود به بهترین نحو استفاده کنند و اتلاف زمان و منابع را به حداقل برسانند. بهرهگیری حداکثری از مزایای هوش مصنوعی در زمینه مدیریت زمان میتواند نقش بهغایت مؤثری را در سرنوشت آینده صنایع کشور ایفا کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز تشریح کرد: امروزه شرکتها برای ارائه خدمات مناسب به مشتریان خود از شیوههای سنتی پیروی نمیکنند؛ بهبود کارایی ناشی از بهکارگیری سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتواند از سنگینی وظایف کارکنان بخش خدمات مشتریان بکاهد و فشارهای روانی آنها را تخفیف دهد. مشتریان عموماً اهمیت ویژهای برای پاسخگویی سریع به درخواستها و سؤالات آنها از بخش خدمات مشتریان شرکت قائلند و به همین دلیل تأثیرات مثبت استفاده از فناوری هوش مصنوعی در بخش خدمات مشتریان میتواند در نهایت وجهه و اعتبار شرکت را بهبود بخشد
رؤسای بخشهای صنعتی و بازرگانی استان البرز نیز با تأکید بر اینکه همایش و نمایشگاه هوش مصنوعی فرصت مناسبی برای صنعت گران و بازرگانان است، بیان کردند: حضور شرکتهای دانشبنیان در یک محل باعث میشود ظرفیت قابل استفاده و کاربردی هر حوزه تخصصی شناسایی و برای بهرهوری بیشتر صنایع از آنها استفاده کنیم و این فرصت که توسط دانشگاه آزاد اسلامی البرز ایجاد شده باید بهعنوان فرصت طلایی برای جهش صنایع و کسبوکارهای استان البرز به سمت استفاده از تکنولوژیهای روز دیده شود.
به گزارش آنا، از ۲۲ تا ۲۵ مهرماه رویداد و نمایشگاه تخصصی عصر امید با محور هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء برگزار و ۲۴ و ۲۵ مهرماه اولین کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی البرز برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/