صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۱ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۲
معاون پژوهشی وزارت علوم:

۵۰۰ امریه سربازی در دوره پسادکتری تصویب شد/ حمایت مالی ۵۰۰ میلیون تومانی از مجلات نمایه‌‌‌شده فارسی

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: پس از یکسال پیگیری‌ وزارت علوم اخیرا مقام معظم رهبری تأکید کردند تا سهمیه ۵۰۰ امریه سربازی در دوره پسادکتری اجرایی شود و این موضوع برای اولین بار در کشور اجرا خواهد شد.
کد خبر : 867536

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم صبح امروز (دوشنبه، ۲۰ شهریور)  در ششمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد اظهار کرد: اخلاق در پژوهش یعنی اینکه باید علاج واقعه قبل از وقوع کنیم، خوشبختانه وضعیت خوبی داریم، اما باید رؤسای دانشگاه‌ها متناسب با نیاز‌های به‌روز شوند. 


وی افزود: در بین تمام مجلات ایرانی که ۱۴۹۰ عدد است بیشترین مجلات در حوزه علوم انسانی با تعداد ۸۲۷ است، اما در حوزه‌های بین المللی کمتر فعال بوده‌ایم. جنس علوم پایه در همه جای دنیا یکسان است، اما جنس علوم انسانی و اجتماعی فرهنگ و تمدن و تاریخ است؛ بنابراین اگر در حوزه‌های انسانی و اجتماعی و اسلامی نتوانیم جایگاه جهانی خوبی کسب کنیم به ماموریت خود عمل نکرده‌ایم. 

صالحی تصریح کرد: در اسکوپوس رتبه ۱۵ جهانی را داریم، جمهوری اسلامی ایران ظرف ۲۵ سال از رتبه ۵۸ به ۱۵ رسیده است و حفظ رشد شتاب علمی یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری در برنامه هفتم توسعه در حوزه علم و فناوری است. 

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: از طریق نمایه‌سازی ۱۴۹۰ مجله در سطح بین المللی باید علاوه بر تمرکز روی مجلات علوم انسانی روی گسترش زبان فارسی برای تحقق مرجعیت علمی تمرکز کنیم. 

صالحی گفت: ۳۵ مجله وزارت علوم طی ۲ سال گذشته در اسکوپوس نمایه بین‌المللی شده‌اند که ۳ نشریه از دانشگاه آزاد و ۱۲ نشریه از آن زبان فارسی است و در دولت سیزدهم به قبل این رقم ۱۰۱ بوده که ۳۵ نشریه در دولت جدید به آن اضافه شده است. 

وی اضافه کرد: حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان از مجلاتی که نمایه‌های بین‌المللی دریافت کرده‌اند حمایت شده است، اما برخی از دانشگاه‌ها هنوز این مبلغ را هزینه نکرده‌اند و خواهشمندم سریع‌تر اقدام کنند. 

به گفته وزیر علوم در صحبت‌های میانی صالحی و در جمع روسای دانشگاه‌ها تصویب شد تا از سال جاری مجلات فارسی که نمایه بین‌المللی شوند ۵۰۰ میلیون تومان و مجلات خارجی ۳۰۰ میلیون تومان حمایت شوند. 

وی افزود: به پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری نیاز‌محور که از سامانه نان برگرفته شده باشند، پژوهانه تعلق می‌گیرد. 

صالحی اضافه کرد: پس از یکسال پیگیری‌های وزارت علوم اخیرا مقام معظم رهبری تأکید کردند تا سهمیه ۵۰۰ امریه سربازی در دوره پسادکتری اجرا شود و این موضوع برای اولین بار در کشور اجرا شده است. 

وی بیان کرد: در کشوری که تعداد دانشجویان ارشد و دکتری زیاد است باید آئین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب تدوین شود چراکه حتی یک خلاف هم زیاد است. 

صالحی گفت: ورود هوش مصنوعی به حوزه‌های علمی در جهان باعث توسعه مقالات علمی می‌شوند که در حال رصد بین‌المللی برای کار کردن به شیوه اخلاق حرفه‌ای از ترنسفورمر‌ها هستیم و باید در کمیته‌های اخلاق این موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرند. 

معاون پژوهشی وزارت علوم اضافه کرد: بحث ریترکشن به علت عدم آگاهی به شیوه عمدی یا سهلی وارد حوزه‌های علمی شده و اگر اطلاعاتی از آن نداشته باشیم بعد‌ها مورد تاثیر قرار می‌گیریم و باید اعضای هیئت علمی در این زمینه آگاهی خود را افزایش دهند و یک مسئله جدی است که باید حواس خود را جمع کنیم تا زیان نبینیم. 

صالحی بیان کرد: حفظ رشد تولید علم در کشور از تاکیدات مقام معظم رهبری است که اگر سیاستگذاری مناسبی در این زمینه انجام نشود نتیجه موفقیت‌آمیزی نمی‌بینیم؛ بنابراین باید از ظرفیت‌های قانونی برای تحقق مرجعیت علمی استفاده شود و درخواست می‌کنم بحث اخلاق علمی حتما مورد توجه جدی قرار بگیرد. 

انتهای پیام/

ارسال نظر