صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معین در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

ضرورت توجه به حفظ تعادل و سرعت در قانون‌گذاری هوش مصنوعی +فیلم

مشاور رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: باید برای قانون‌گذاری هوش مصنوعی همه جوانب را بررسی کنیم؛ اما در این حوزه نباید خیلی بسته رفتار کنیم؛ بلکه باید با ایجاد تعادل از نابودی کسب‌وکارها جلوگیری کنیم.
کد خبر : 867423

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ هنگامی که به آینده نگاه می‌اندازیم، دنیایی پر از ابتکارات هوش مصنوعی را تصور می‌کنیم که زندگی ما را متحول می‌کند؛ اما با پیشرفت چشمگیر این فناوری، ضرورت قانون‌گذاری و تنظیم‌ موثر آن بیش‌ از همیشه اهمیت می‌کند و مسائلی از جمله حقوق انسانی، حریم شخصی و اخلاقیات پیش می‌آید که نیازمند توجه جدی و چارچوب قانونی است.

از طرفی هوش مصنوعی، با جمع‌آوری داده‌های حساس به یک چالش جدید تبدیل شده است. ایجاد قوانینی که حریم شخصی را حفظ کنند و همچنین به افراد قدرتی برای کنترل داده‌های خود بدهند، امری ضروری است. در همین راستا قوانین بین‌المللی می‌توانند در تبادل داده‌ها و همکاری میان کشورها کمک موثری باشند. تسهیل در این فرآیند، ابزاری برای حل مسائل جهانی به وجود می‌آورد. به این ترتیب، قانون‌گذاری هوش مصنوعی یک گام اساسی برای تضمین پیشرفت فناوری بلکه برای ساخت یک جامعه پویا و عدالت‌طلبانه است.

توجه به حفظ تعادل و سرعت در قانون‌گذاری هوش مصنوعی

در همین راستا محمدشهرام معین، مشاور رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره ضرورت حال حاضر قانون‌گذاری فناوری هوش مصنوعی در ایران گفت: این موضوع برای کشور موضوعی جدی است به‌طوری‌که در مجلس شورای اسلامی فراکسیون هوش مصنوعی تشکیل و جلسات مستمری را برگزار می‌کند. همچنین مرکز ملی فضای مجازی این موضوع را به جد پیگیری می‌کند. از سوی دیگر بحث حکمرانی هوش مصنوعی و ضابطه‌مند کردن استفاده از هوش مصنوعی مطرح شده است. اهمیت این موضوع به حدی زیاد است که باید خیلی از کارها را متوقف کرد و به این مسئله پرداخت.

وی افزود: از این رو باید هوش مصنوعی را از جنبه قانونی، فناوری و کسب‌وکار بررسی کنیم. اما در این حوزه نباید خیلی بسته رفتار کنیم؛ بلکه باید با ایجاد تعادل از نابودی کسب‌وکارها جلوگیری کنیم. از طرف دیگر با توجه به پیچیدگی‌های کار قانون‌گذاری و نوظهور بودن این فناوری نمی‌شود خیلی سریع عمل کرد. از طرفی هم این طولانی شدن باعث ضرر رسیدن به برخی موضوعات می‌شود پس باید از سمت دست‌اندرکاران و متصدیان عزم جدی برای قانون‌مند کردن هوش مصنوعی به وجود بیاید.

تا هوش مصنوعی کاربردی نشود اهمیت قانون‌گذاری حس نمیشود

معین با اشاره پیشرفت‌ و توسعه هوش مصنوعی در ایران و اهمیت سرعت در روند قانون‌گذاری مناسب برای این فناوری گفت: خوشبختانه ما درزمینهٔ دانش هوش مصنوعی عقب نیستیم، اما چون درزمینهٔ کاربردی‌سازی آن دچار ضعف هستیم، نمی‌توانیم برای قانون‌گذاری سریعاً وارد عمل شویم و تا وقتی این هوش مصنوعی در همه کشور کاربردی نشود، ضرورت و اهمیت قانون‌گذاری آن هم حس نمی‌شود.

مشاور رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که متولی قانون‌گذاری هوش مصنوعی در ایران چه نهاد یا سازمانی است، افزود: همان‌طور که چندی پیش دبیر کل سازمان ملل اشاره کرد باید برای هوش مصنوعی هم یک سازمان بین‌المللی مانند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد شود تا از تهدیدات آن در جهان جلوگیری شود. کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و به نظر بنده لازم است سازمانی تحت این عنوان برای اجرای نقشه راه مناسب و استفاده از فرصت‌ها و جلوگیری از تهدیدها ایجاد شود و مهم‌تر از این موضوع ایجاد وفاق ملی برای رسیدگی و  سروسامان دادن  به هوش مصنوعی در کشور است تا با وحدت رویه و یکپارچگی بتوانیم از این فناوری بیشترین استفاده را ببریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر