صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۶ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۲
محبی نجم‌‌آبادی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

قاعده‌مندسازی هوش مصنوعی با تصویب قانون و تقویت نظارت‌ها

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: هوش مصنوعی پدیده‌ای است که تمام زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده و ضرورت دارد با تصویب قوانین و تقویت نظارت‌ها قاعده‌مند شود.
کد خبر : 867190

بهروز محبی نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه هوش مصنوعی پدیده‌ای نو و جدید در دنیا محسوب می‌شود، گفت: امروزه شاهد هستیم ابزارهایی که اختراع می‌شوند به نوعی آمیخته‌ای از هوش مصنوعی هستند و ردپای هوش مصنوعی را در اختراعات و ابداعات جدید مشاهده می‌کنیم.

وی افزود: هوش مصنوعی یک ابزار همه‌شمول است و تمام بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی را در بر گرفته و هر ابداعی که در این بخش‌ها مشاهده می‌شود به‌نوعی با هوش مصنوعی همراه است. وقتی شرایط دنیا به این سرعت پیش می‌رود و فناوری روزبه‌روز زندگی بشر را تحت تأثیر قرار می‌دهد باید ضمن در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی، برای استفاده درست از فناوری‌های جدید سیاست‌ها و تصمیماتی را به کار گرفت. 

محبی نجم‌آبادی معتقد در این رابطه اظهار کرد: هوش مصنوعی همین الان هم زندگی ما ایرانیان را تحت تأثیر قرار داده و هر چند نسبت به سایر کشورهای توسعه‌یافته این تأثیرگذاری اندک است اما دیری نخواهد گذشت که این تأثیرگذاری به بالاترین حد خود افزایش پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ابزارها تولید می‌شوند تا به بشر خدمت کنند، گفت: وقتی بشر، فناوری را به وجود می‌آورد هدف از آن بهبود شرایط زندگی و تسهیل امور است یعنی فلسفه خلق فناوری این بوده و هست ولی باید توجه داشت بشر چگونه از آن استفاده ‌کند؟ آیا فناوری‌های جدید خطرآفرین هستند یا تأمین‌کننده امنیت؟ چگونه باید آنها را بومی کرد؟ یا چگونه باید در راستای تأمین منافع ملی آنها را به کار گرفت؟

محبی نجم‌آبادی ادامه داد: همه کشورها پیش از اینکه اجازه ورود فناوری‌های جدید را دهند به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهند و لذا ما هم باید ابتدا به این پرسش‌ها پاسخ دهیم و سپس فناوری‌های جدید را به کار بگیریم.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دو رویکرد در کشور نسبت به هوش مصنوعی وجود دارد؛ عده‌ای مخالف آن هستند و بر این باورند که هوش مصنوعی مرزهای اخلاق را کمرنگ می‌کند، نظارت دولت و حکومت را تضعیف می‌کند و از سوی دیگر منجر به قانون‌شکنی خواهد شد اما در مقابل برخی بر این باورند که هوش مصنوعی هزینه‌های کشورداری را کاهش می‌دهد، به کسب و کارها کمک می‌کند و تأمین‌کننده منافع پیدا و پنهان حکومت است.

محبی نجم‌آبادی گفت: من معتقدم با وضع قوانین و پیوست‌هایی می‌توان به استقبال هوش مصنوعی رفت و نمایندگان مجلس هم غالباً این موضوع را مورد تأکید قرار داده‌اند. به عبارتی نه می‌توان فناوری را محدود کرد و نه می‌توان آن را به حال خود رها کرد بلکه باید آن را مدیریت کرد و مدیریت آن هم از طریق وضع قوانین و تقویت ابزارهای نظارتی، آموزش و فرهنگ‌سازی امکان‌پذیر است. اگر این شیوه رعایت شود قطعاً شرایط خیلی بهتری رقم می‌خورد و همه می‌توانیم از مزایا و مواهب فناوری نهایت استفاده را ببریم.

وی خاطرنشان کرد: از دولت می‌خواهم که در رابطه با هوش مصنوعی دست به اصلاح ساختارهای مربوط بزند، مدیران و کارگزاران و کارشناسانش را با این پدیده آشنا سازد، آموزش مردم را در اولویت قرار دهد، از ظرفیت‌های دانشگاهی استفاده کند، به مجلس در زمینه وضع قانون کمک کند و در نهایت نه عقب‌نشینی کند و نه حمله بلکه معایب و مزایای هوش مصنوعی را استخراج کند و درصدد بومی‌سازی آن برآید.

انتهای پیام/

ارسال نظر