کرملین خطاب به پاشینیان: اعتراض وارد نیست
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از آناتولی، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین میگوید که روسیه انتقادهای اخیر «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان از موضع مسکو درباره قرهباغ را نمیپذیرد و مردود میداند.
پاشینیان اخیراً در گفتگو با یک نشریه ایتالیایی مدعی شد که روسیه در حال دور شدن از «قفقاز جنوبی» است. پاشینیان همچنین وابستگی امنیتی به یک کشور را اشتباه راهبردی خواند.
پسکوف در این رابطه گفت: ما نمیتوانیم این صحبتهای نخست وزیر ارمنستان را بپذیریم. روسیه بخشی جداییناپذیر از منطقه قفقاز جنوبی است پس نمیتواند جای دوری برود. روسیه نمیتواند ارمنستان را رها کند.
پسکوف به ایروان یادآوری کرد: تعداد ارمنیهایی که در روسیه ساکنند حتی از ارمنیهای ساکن خود ارمنستان بیشتر است و اکثر آنها شهروندانی وطنپرست هستند و مشارکتی شایسته در توسعه کشور دارند. روسیه به ایفای نقش منسجم و حیاتی خود در با ثبات کردن و زدودن درگیری از این منطقه ادامه خواهد داد.
پسکوف درباره وضعیت حال حاضر منطقه قرهباغ گفت: اتفاقات جدید کمی وضعیت را در آنجا تغییر داده اما این به معنی قصد روسیه برای محدود کردن فعالیتهایش نیست.
سخنگوی کرملین ادامه داد: چیزی که بسیار مهم است این است که همه طرفهای دخیل در این منطقه به توافقهای سهجانبهای که دو سال قبل حاصل شد، پایبند باشند. تبعیت از این توافقها کلید موفقیت است.
روابط جمهوری آذربایجان و ارمنستان از سال ۱۹۹۱ به دنبال اشغال منطقه قرهباغ توسط ارتش ارمنستان تیره و متشنج بوده است. در پاییز سال ۲۰۲۰، جمهوری آذربایجان بعد از جنگی ۴۴ روزه با ارمنستان، چند شهر، روستا و منطقه مسکونی قرهباغ را از اشغال ارمنستان آزاد کرد. این جنگ با توافق صلحی که روسیه واسطه آن شد پایان یافت.
در ماههای اخیر با وجود ادامه مذاکرات بین ایروان و باکو بر سر یک توافق صلح بلندمدت، تنشها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر کریدور «لاچین» به عنوان تنها مسیر زمینی پیوند دهنده ارمنستان به منطقه قره باغ افزایش یافت. جمهوری آذربایجان در ماه آوریل دست به احداث یک ایست بازرسی مرزی در کریدور لاچین به بهانه جلوگیری از نقلوانتقال غیرقانونی تجهیزات و تسلیحات به این منطقه زد.
بعد از این رخداد، ایروان جمهوری آذربایجان را به ایجاد «بحران انسانی» در منطقه قرهباغ متهم کرد. باکو ادعاهای ارمنستان را رد و پیشنهاد استفاده از مسیر «آغدام-خانکندی» را برای نقل و انتقال کالاها به این منطقه مطرح کرده است.
انتهای پیام/