صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۸ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۲

سهم بریکس در رشد اقتصادی جهان چه میزان است؟

سهم بریکس در تولید ناخالص داخلی جهانی از ژانویه ۲۰۲۴ به ۳۰ درصد خواهد رسید.
کد خبر : 866762

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اکونومی، بر اساس مقاله تحقیقاتی بانک دولتی هند، سهم بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) در تولید ناخالص داخلی جهانی از ژانویه ۲۰۲۴ با پیوستن آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در مقایسه با ۲۶ درصد کنونی به ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.

روزنامه اکونومیک تایمز با استناد به یادداشت این بانک نوشت، سهم مجموع ۶ عضو جدید بریکس در تولید اقتصادی جهانی در حال حاضر چهار درصد است، در حالی که تولید ناخالص داخلی ملی در عربستان سعودی به چهار درصد، در هر یک از کشور‌های آرژانتین، امارات و مصر به دو درصد و در ایران به یک درصد می‌رسد. تولید ناخالص داخلی اتیوپی تقریبا هیچ تاثیری بر رشد سهم بریکس در تولید ناخالص داخلی جهانی نخواهد داشت.

در این یادداشت آمده است که بیشترین تاثیر پیوستن ۶ کشور جدید به بریکس بر سهم تولید جهانی نفت خواهد بود که از ۱۸ درصد فعلی به ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت و انتظار می‌رود تغییر بالقوه بازی برای سیستم پرداخت و تعیین قیمت باشد.

به همین ترتیب، سهم بریکس در تجارت جهانی کالا از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد و تجارت خدمات جهانی از ۱۲ درصد به ۱۵ درصد افزایش خواهد یافت و سهم این گروه در ذخایر ارزی جهانی نیز به ۴۵ درصد صعود می‌کند.

علاوه بر این، اضافه شدن ۶ عضو جدید به گروه بریکس باعث می‌شود که این گروه در سال ۲۰۲۴ میزان ۴۶ درصد از جمعیت جهان را کنترل کند.

تصمیم در مورد پیوستن آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به بریکس که در اجلاس سران این سازمان در ژوهانسبورگ اتخاذ شد، از اول ژانویه ۲۰۲۴ اجرایی خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر