صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۴ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵

سیف: بازار دو نرخی ارز فسادآور است / مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بانک‌ها عامل تاخیر در اتصال به سوئیفت

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه انباشتی از مشکلات دهه های گذشته در نظام بانکی کشور وجود دارد، گفت: بهره‌وری نظام بانکی به چند دلیل کاهش یافته است؛ مطالبات غیرجاری در شبکه بانکی یکی از مشکلات است که خوشبختانه از 15 درصد کل تسهیلات نظام بانکی به 12.5 درصد کاهش پیدا کرده است.
کد خبر : 86665

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی‌الله سیف با تاکید بر اینکه 18 درصد از منابع بانکی نیز مطالبات از دولت است، افزود: 15 درصد نیز به دارایی های غیرعملیاتی برمی‌گردد و مجموع آن حدود 45 تا 50 درصد کل تسهیلات بانکی است که دارایی منجمد و غیرقابل استفاده است.


سیف درباره رقابت مخرب بین بانک ها برای جذب سپرده و افزایش نرخ سود بانکی اظهار کرد: بانک ها به دلیل عطش زیاد به نقدینگی و پاسخگویی به سپردهگذاران خود با هم رقابت می‌کنند تا نرخ‌های سود را افزایش دهند و از این طریق سپرده، جذب کنند. در همین فضا موسسات غیرمجاز نیز به فعالیت خود ادامه می‌دادند که پس از تلاش‌های بانک مرکزی این فشار تاحدودی فروکش کرده است.


وی با اشاره به حضور بانک مرکزی در بازار بین بانکی با ارائه منابع محدود که توانست نرخ سود بین بانکی را از 29 به 17 درصد کاهش دهد، افزود: نرخ تورم اکنون 11.2 درصد است و برنامه بانک مرکزی کاهش مستمر آن تا رسیدن به تورم تک رقمی است. همچنین بانک مرکزی درصدد است نرخ سود بانکی را متناسب با نرخ تورم کاهش دهد.


رییس شورای پول و اعتبار با تاکید بر ضرورت تحرک در تولید و رشد اقتصادی با توجه نامگذاری سال جاری به عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، خاطرنشان کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری تکلیف ویژه‌ای را برای نظام بانکی در سال جاری ایجاد کرده لذا اقدامات جدی را در ماه‌های گذشته انجام دادیم و نشست‌های مشترکی با وزارت صنعت، معدن و تجارت در این باره داشتیم.


رییس کل بانک مرکزی، جهت‌گیری سال جاری را علاوه بر تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، تمرکز ویژه به بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط عنوان کرد و گفت: بانک مرکزی تمام تلاش خود را برای تخصیص بهینه منابع محدود انجام می‌دهد. در این باره بنگاه‌های کوچک و متوسط در اولویت امسال است.


به گفته سیف، هرچند سهم این واحدها در اقتصاد کم است اما نقش مهمی در اشتغال جوانان ایفا می‌کنند.


سیف یکسان‌سازی نرخ ارز را از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی در سال 1395 دانست و گفت: بازار دو نرخی ارز فسادآور است و بانک مرکزی امیدوار است در طول سال 95 موضوع یکسان‌سازی نرخ ارز را عملیاتی کند.


وی افزود: برای ساماندهی بازار نرخ ارز واحد نیازمند ارتباطات بین‌المللی بانکی کافی هستیم تا سرعت عمل لازم در جابه جایی و استفاده از منابع ارزی داشته باشیم.


رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به دستاوردهای بانک مرکزی درباره نرخ ارز در طول دو سال گذشته اظهار کرد: در طول دولت یازدهم نرخ ارز روند مطلوبی داشت و از نوسانات شدید دور بود. در واقع بانک مرکزی نمی‌خواهد نرخ ارز را ثابت نگه دارد بلکه آرامش در اقتصاد و استمرار ثبات نیازمند این است که نرخ ارز با واقعیت های اقتصاد مستمرا تعدیل شود.


وی اضافه کرد: به همین منظور ما از تجربیات گذشته استفاده کردیم تا روشی انتخاب کنیم که کمترین هزینه و بیشترین اثربخشی را داشته باشیم، به طوری که در سال اول دولت یازدهم، ما تنها 3 درصد افزایش قیمت ارز داشتیم و در سال دوم نیز این عدد 5.2 درصد بود که حتی کمتر از تورم است.


رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در طول سال گذشته برخلاف کاهش شدید قیمت نفت و چندبرابر شدن نرخ ارز در برخی کشورهای نفتی و کاهش ارزش پول ملی آنها، کشور ایران از این شرایط دور ماند و شوک ارزی نداشتیم.


وی به دستاوردهای برجام و آثار مثبت آن اشاره کرد و گفت: شرایط پس از برجام با شرایط قبل قابل مقایسه نیست و گشایش های فراوانی صورت گرفته است. اکنون بانک مرکزی امکان مانور و اشراف بر تمام منابع خود را پیدا کرده و حساب‌های جدید با بانک‌های مختلف در کشورهای مختلف ایجاد شده است. بعضی از کشورهای اروپایی مانند ایتالیا نسبت به دیگران جلوتر حرکت کردند و بانک مرکزی ایتالیا و یونی کریدیت، روابط بانکی مطلوبی با ما دارند و ارائه خدمات، امکان پذیر شده است.


این مقام مسئول بانک مرکزی عنوان کرد: پس از برجام، سریع‌ترین عکس العمل را سوئیفت داشت. شبکه سوئیفت، فرآیند سه ماهه اتصال مجدد را در دو هفته برای بانک‌های ما فراهم کرد اما موضوع این بود که برخی بانک‌های ما مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری در درون خود داشتند و به همین خاطر اتصال مجدد آنها به شبکه سوئیفت، زمان‌بر شد و پس از حدود 1 ماه همگی به این شبکه متصل شدند.


انتهای پیام/

ارسال نظر