صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۴ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۲

«ایمپلنت دارورسان» برای انجام وظیفه «بافت اسکار» را دور می‌زند

محققان یک ایمپلنت دارورسان به بدن اختراع کرده‌اند که روی آن غشایی متخلخل وجود دارد و با تغییر شکل اجازه نمی‌دهد بافت اسکار آن را بپوشاند و عملکردش را مختل کند.
کد خبر : 866236

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، تاکنون درباره چند ایمپلنت انتقال دارو تحقیقاتی منتشر شده است؛ اما بیشتر آن‌ها با یک چالش روبه‌رو هستند، در نهایت بافت اسکار روی آن‌ها را می‌پوشاند.

در همین راستا یک ایمپلنت جدید ابداع شده که همزمان با تشکیل بافت اسکار، شکل خود را تغییر می‌دهد تا از این چالش اجتناب کند.

 به طور معمول سیستم ایمنی بدن انسان ایمپلنت‌های الکترونیک را به عنوان اجسامی خارجی ثبت می‌کند و در واکنش آن‌ها را با بافت اسکار می‌پوساند تا ایزوله شان کند. متأسفانه این بافت پورت‌هایی را می‌پوشاند که دستگاه با اتکا به آن‌ها دارورسانی را انجام می‌دهد و در نتیجه بی استفاده خواهد بود.

 در همین راستا گروهی از محققان دانشگاه گالوی در اسکاتلند و MIT، نمونه اولیه از یک ایمپلنت انتقال دارو با نام اختصاری FSDSR ابداع کردند.

این دستگاه بدنه‌ای دارد که یک غشاری خارجی رسانا و متخلخل روی آن را پوشانده است و سیگنال الکتریکی به طور مداوم از طریق آن می‌گذرد.

همزمان با مسدود شدن حفره‌های غشا با سلول‌های بافت اسکار، سیگنال رسانی مختل می‌شود. از سوی دیگر دستگاه‌های الکترونیکی یکپارچه هرگونه افزایش مقاومت الکتریکی را ردیابی می‌کنند و با مسطح کردن ایمپلنت، واکنش نشان می‌دهند.

این تغییر در شکل به طور موقت انجام می‌شود و از تشکیل بافت اسکار جلوگیری می‌کند. هنگامی که بافت دوباره تشکیل شوند، ایمپلنت نیز شکل خود را دوباره تغییر می‌دهد.

علاوه بر آن با توجه به این واقعیت که برخی بافت‌های اسکار همچنان روی ایمپلنت تشکیل می‌شوند و بخشی از پورت‌های دارورسان آن را مسدود می‌کنند، دستگاه می‌تواند با افزایش خودکار فرکانس یا نیروی تحریکات تحویل دارو، این امر را برطرف کند. انجام این کار به ایمپلنت اجازه می‌دهد تا در نهایت انتقال همان دوز را حفظ کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر