صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۷ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۲
در نشست خبری؛

کنعانی: آمریکا نسبت خود را با «جمشید شارمهد» اعلام کند/ رقابت‌های ورزشی ایران و عربستان کجا برگزار می‌شود؟

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با بیان اینکه ایران پرچمدار مبارزه با تروریسم است، گفت: آمریکا نسبت خود را با تروریست شناخته‌شده «جمشید شارمهد» اعلام کند.
کد خبر : 865544

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در آغاز نشست خبری هفتگی خود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و تبریک هفته دولت گفت که ملت ایران در مبارزه با تروریسم پرچمدار است و در خط مقدم قرار دارد.

وی گفت: ایران از بزرگ‌ترین قربانیان تروریسم به شمار می‌رود.

موضع ما درباره تحرکات نظامی آمریکا روشن است

کنعانی درباره حضور نظامیان آمریکایی در منطقه و تحرکات آن‌ها گفت: موضع ما درباره تحرکات نظامی آمریکا روشن است؛ حضور آن‌ها در سوریه کاملا غیرقانونی است؛ دولت سوریه هیج دعوتی از نظامیان آمریکایی نکرده است.

وی با اشاره به اینکه تحولات سوریه نشان داده که حضور آمریکا در این کشور غیرقانونی و عامل استمرار بی‌ثباتی است، اظهار کرد: دولت آمریکا براساس بر مقررات و مبتنی بر درخواست سوریه ملزم به ترک خاک این کشور است؛ ما اساسا حضور نظامی آمریکا را مغایر صلح در منطقه می‌دانیم و تاکید داریم این حضور موجب بی‌ثباتی است.

مهلت توافق ایران و عراق برای برخورد با گروه‌های تروریستی تمدید نمی‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد توافق ایران و عراق در موضوع گروه‌های تروریستی گفت: میان ایران و عراق توافقی شکل گرفته که براساس آن دولت عراق متعهد شده تا پایان شهریور ماه جاری یعنی تا ۲۸ شهریور براساس تفاهم و توافق ذکر شده، در درجه اول گروه‌های تروریستی مسلح تجزیه‌طلب را خلع سلاح کند و دوم اینکه آن‌ها را از پادگان‌های نظامی خارج و پادگان‌ها را تعطیل کند.

وی افزود: براساس توافق مذکور، این افراد باید به اردوگاه‌های درنظر گرفته شده از سوی عراق منتقل شوند و دولت عراق مفاد توافق با ایران را به مقام های اقلیم کردستان ابلاغ کرده است؛ ما منتظر هستیم این توافق اجرایی شود.

کنعانی تاکید کرد که موعد ۲۸ شهریور همان‌طور که گفته شده، تمدید نخواهد شد.

به گفته وی، در گفت‌وگوهای مختلف به مقام‌های اقلیم کردستان عراق ابلاغ شد که نماینده سازمان ملل و کمیساریای پناهدگان این سازمان از دیدگاه‌های ایران اطلاع دارند و در جریان این دیدگاه‌ها هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد: روابط دو کشور برادرانه و براساس حسن همسایگی است و موضوع حضور نیروهای تجزیه‌طلب در اقلیم کردستان عراق یک نقطه سیاه در مناسبات دوجانبه ایران و عراق محسوب می‌شود؛ ما منتظر اجرای توافق کامل ایران و عراق هستیم؛ لازم است تاکید کنیم که امنیت برای ایران دارای اهمیت است و پس از پایان این موعد در صورت عدم اجرای توافق ما برای تامین امنیت خود اقدام می‌کنیم.

وی در بخشی دیگر یادآوری کرد که ایران از میزبانی کریمانه عراق از زائران ایرانی در ایام اربعین حسینی قدردانی می کند؛ مقام‌های اقلیم کردستان عراق هم در چارچوب توافق از مرزهای اقلیم در اقدامی برادرانه میزبان زائران اربعین حسینی بودند.

آمریکا نسبت خود با یک تروریست شناخته شده را روشن کند

کنعانی در مورد موضع گیری آمریکا در پرونده «جمشید شارمهد» گفت: دولت آمریکا باید به ملت ایران پاسخ بدهد که چه نسبتی با تروریست شناخته شده و محکوم در دادگاه یعنی جمشید شارمهد دارد؛ وی تروریستی که مسئول یک گروهک شناخته شده است و اقدام‌های عدیده تروریستی علیه ایران انجام داده است.

وی افزود: شارمهد مسئول طراحی بمبگذاری بوده که در مراسم سیدالشهدا شیراز به خاک و خون کشیده شدند؛ دولت آمریکا روشن کند که چه نسبتی با این تروریست دارد.

موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه و بی‌اثر کردن آن‌ها دو رویکرد دولت سیزدهم هستند

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه و بی اثر کردن آن‌ها دو رویکردی هستند که دولت سیزدهم به‌طور متوازن در طول دو سال اخیر پیگیری کرده است.

وی در ادامه درباره موضوع تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا اظهار کرد: در چارچوب تفاهم انجام شده ما بحث مبادله زندانیان را داریم؛ برای ما آزادی زندانیان ایرانی که به‌طور ظالمانه عملا به گروگان گرفته شدند، اهمیت زیادی دارد؛ ما با نگاه انسانی که داشتیم تفاهم تبادل را انجام دادیم و در کنار آن رفع انسداد دارایی‌های ایران را پیگیری می‌کنیم.

کنعانی گفت: بازه زمانی برای انجام این تبادل ۴ تا ۷ هفته اعلام شد و ما شاهد پیشرفت کار هستیم؛ این رویکردی است که اگر به درستی انجام شود، می‌تواند گام سازنده‌ای برای بازگشت طرف آمریکایی باشد.

موضوع تعیین سرنوشت امام موسی صدر به‌صورت جدی مورد توجه جمهوری اسلامی ایران و دولت لبنان است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سرنوشت امام موسی صدر گفت: این یک موضوع مهم مورد توجه جمهوری اسلامی ایران است؛ وی شخصیت موثری است که خدماتی در منطقه به مردم لبنان و محور مقاومت انجام داد؛ این خدمات فراموش نشدنی است و موضوع تعیین سرنوشت به صورت جدی مورد توجه جمهوری اسلامی ایران و دولت لبنان است.

وی افزود: این موضوع در چارچوب مذاکرات با دولت لیبی مورد اهتمام بوده است؛ توافقی هم میان دولت‌های لبنان و لیبی وجود دارد؛ دولت لیبی مسئولیت‌هایی را پذیرفته و انتظار ما به عنوان ایران و نیز انتظار دولت و ملت لبنان این است که طرف لیبیایی اهتمام خوبی در این زمینه داشته باشد؛ ما این موضوع را با جدیت پیگیری می‌کنیم.

در گفت‌وگوی دو وزیر خارجه درباره سرعت بخشیدن و فعال‌‍تر کردن همکاری ها و تبادلات ورزشی گفت‌وگوهای خوبی صورت گرفته است

کنعانی درباره همکاری‌های ورزشی ایران با عربستان گفت: این یک موضوع مهم است؛ در چارچوب روند جدید در مناسبات میان دو کشور انتظار این است که رخدادهای ورزشی میان دو کشور هم با روند سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پا به پا پیش بروند.

وی افزود: در گفت‌وگوی دو وزیر خارجه درباره سرعت بخشیدن و فعال‌‍تر کردن همکاری ها و تبادلات ورزشی گفت‌وگوهای خوبی صورت گرفته است؛ دو وزیر متفق القول این موضوع را مطرح کردند که مراودات ورزشی هم رونق بگیرد؛ برگزاری رقابت در زمین کشور ثالث تصمیمی بود که در زمان انقطاع روابط سیاسی دو کشور گرفته شد.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، با شرایط جدید انتظار این است که رقابت‌ها در زمین‌های دو کشور انجام شود و این موضوع در گفت‌وگوهای ریاض مطرح شد و مورد استقبال قرار گرفت.

وی تاکید کرد: وزیر امور خارجه با همتای خود تبادل پیام داشته و تاکید کرد که اساسا اجرای مصوبه قبلی موضوعیت ندارد؛ طرف عربستانی در این زمینه نگاه مشترک دارد و ما خوش‌بین هستیم که شاهد بازی‌های باشگاهی دو کشور باشیم.

همکاری با اقلیم کردستان عراق برقرار است

کنعانی درباره روابط ایران و اقلیم کردستان عراق گفت: روابط ما با اقلیم روابط سازنده‌ای است و این همکاری برقرار است؛ اقلیم به عنوان بخشی از ساختار عراق شریک همکاری‌های حسنه با ایران است؛ روابط ما با اقلیم سازنده است.

با وجود تحریم‌های ظالمانه آمریکا صادرات انجام می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد انتظار ایران از اجرای تفاهم اخیر با آمریکا گفت: ما براساس تفاهمی که با دولت آمریکا داریم منتظر اجرای کامل تفاهم اخیر هستیم.

وی همچنین اظهار کرد: خوشبختانه با وجود تحریم های ظالمانه امریکا صادرات انجام می‌شود؛ طبیعتا تلاش می کنیم که صادرات نفت ایران هیچ محدودیتی نداشته باشد و ما در چارچوب خنثی سازی تحریم ها با قوت و قدرت به صادرات نفت ادامه می‌دهیم.

کنعانی افزود: شرکای نفتی ما نفت ما را خریداری می کنند؛ ما با جدیت به احقاق حقوق ملت ایران توجه داریم؛ ما در مقطع اخیر شاهد اقدام غیرسازنده ادولت آمریکا در توقیف محموله نفتی ایران بودیم؛ ایران این اقدام را کاملا غیرسازنده می‌داند؛ دولت آمریکا از یک طرف می‌گوید که علاقمند به گفت‌وگوی مستقیم با ایران است تا در چارجوب گفت‌وگوها اختلاف ها حل و فصل شود و از یک طرف برخی از تحریم‌های جدید را اعمال و محموله نفتی ایران را توقیف و تخلیه می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این اقدام‌ها با پیام های ارسالی برای ما به منظور اعلام آمادگی جهت توافق برای بازگشت به برجام سازگار نیست؛ در این ارتباط کاردار سفارت سوییس را احضار کردیم و ۲ یادداشت اعتراض آمیز به حافظ منافع آمریکا دادیم.

گفت‌وگوهای ۸ کشور ساحلی خلیج فارس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به ابتکار دبیرکل این سازمان برگزار می‌شود

کنعانی گفت: گفت‌وگوهای ۸ کشور ساحلی خلیج فارس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به ابتکار دبیرکل این سازمان برگزار خواهد شد؛ این نشست در چارچوب نگاه مشترک در میان کشورهای منطقه برگزار می‌شود تا بتوانند به تامین منافع مشترک عمل کنند.

وی افزود: ایران به ابتکار دبیرکل پاسخ مثبت داده و با رویکرد مثبتی که کشورهای حاشیه خلیج فارس نشان دادند، این گفت‌وگوها در حاشیه مجمع عمومی آتی نیویورک برگزار خواهد شد.

به مسیر دیپلماسی برای رفع تحریم‌ها پایبندیم

کنعانی درباره تلاش برای رفع تحریم‌ها گفت: ما به مسیر دیپلماسی برای رفع تحریم‌ها پایبندیم؛ ایران از فرصت‌های دیپلماتیک برای دفع تحریم‌ها غفلت نخواهد کرد؛ در اجلاس سال گذشته با علاقه طرف‌های مقابل برای بی اثرسازی تحریم‌ها گفت‌وگوهایی انجام شد؛ این نشست فرصت مناسبی است تا گفت‌وگوهای دیپلماتیک در حاشیه نشست سازمان ملل انجام شود؛ ایران از هیچ فرصت دیپلماتیکی برای رفع تحریم‌های ظالمانه غفلت نخواهد کرد.

توسعه روابط با کشورهای منطقه براساس منافع مشترک برای ایران یک اصل است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره روابط ایران و بحرین گفت: این موضوع در چارچوب خاص خود مورد اهتمام است؛ این مسیر را در همان سازوکار دنبال خواهیم کرد؛ پیام‌هایی مبادله شده و گفت‌وگوهایی به‌صورت غیرمستقیم جریان دارد؛ برای دولت ایران این یک اصل است که روابط خود را با کشورهای منطقه مبتنی بر منافع مشترک توسعه دهد.

وی افزود: در چارچوب اصولی که داریم، ملاحظات و انتظاراتی داریم که این‌ها در چارچوب های دیپلماتیک منتقل می شود.

بازدیدهای فنی در موضوع حقابه ایران باید به صورت دوره‌ای انجام شود

کنعانی درباره موضوع حقابه ایران از هیرمند و تحولات مربوط گفت: بازدید هیئت فنی ایران از مرکز آب‌سنجی دهراوود صورت گرفته  است؛ این بازدید بر مبنای معاهده ۱۳۵۱ صورت گرفت؛ این بازدید را به‌عنوان یک اقدام توام با حسن نیت سرپرستی افغانستان تلقی می‌کنیم؛ این بازدیدها باید به صورت دوره‌ای انجام شود تا میزان آب ورودی به سد کجکی دقیق برآورد شده و حقابه ایران داده شود.

وی افزود: گفت‌وگوها با هیئت سرپرستی افغانستان ادامه دارد.

بحران سوریه نتیجه دخالت خارجی و حمایت آن‌ها از تروریست‌ها است

کنعانی همچنین اظهار کرد: موضوع سوریه یک موضوع حائز اهمیت است؛ بحران‌ها در این کشور نتیجه دخالت خارجی و حمایت آن‌ها از گروه‌های تروریستی است؛ سوری‌ها در محاصره ظالمانه قرار دارند.

وی افزود: دولتی که یک دهه در مسیر مبارزه با تروریسم تلاش کرده، اکنون با فشار موازی دیگری یعنی تحریم‌های ظالمانه مواجه است؛ انتظار سوریه این است که به محاصره این کشور پایان داده شود.

عضویت در بریکس به معنای پیوستن به یک معاهده نیست و نیاز به مصوبه مجلس ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره درخواست ایران برای عضویت در بریکس گفت: عضویت در بریکس به معنای پیوستن به یک معاهده نیست و نیاز به مصوبه مجلس ندارد؛ عضویت در گروه بریکس جزو اهداف دولت بوده و مورد حمایت مجلس است و این به عنوان اقدام و دستاورد ملی قابل بررسی است.

این آمریکاست که باید نقض عهد را جبران کند

کنعانی در مورد بازگشت آمریکا به برجام گفت: دولت آمریکا باید اثبات کند که طرف قابل اعتمادی است؛ این کشور بزرگ‌ترین بدعهدی را انجام داده و از یک توافق بین‌المللی خارج شده است؛  این کشور یک بار دیگر اثبات کرد در تعامل با ایران طرف قابل اعتمادی نیست؛ این آمریکاست که باید نقض عهد را جبران کند.

وی افزود: ما در طرف آمریکایی چنین ویژگی نمی‌بینیم؛ با وجود تفاهم شاهد اقدام‌های تحریک آمیز دیگری هستیم؛ افزایش تحریم‌ها و توقیف کشتی حامل محموله نفت ایران، اقدام‌هایی هستند که با پیام‌های ارسالی همخوانی ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین تاکید کرد: اقدام آمریکا در گسیل نیرو به منطقه با همگرایی سیاسی میان کشورهای خلیج فارس همخوانی ندارد؛ این اقدام‌ها هم تحریک‌آمیز و هم بی‌ثبات کننده است.

نقش ایران در مبارزه با ترویسم یک نقش تعیین کننده و بلامنازع بوده است

کنعانی گفت: ایران در تامین امنیت طرفی تعیین کننده و بسیار موثر است و نقش ایران در مبارزه با ترویسم یک نقش تعیین کننده و بلامنازع بوده است.

با طرف مصری اتفاق نظر داریم و ارتباط برقرار است

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد رابطه ایران و مصر گفت: با طرف مصری اتفاق نظر داریم و ارتباط برقرار است؛ ما برای تماس و تبادل پیام با هیچگونه محدودیتی مواجه نیستیم؛ تبادل پیام از طریق روسای حفاظت منافع ادامه دارد و برای تبادل پیام و گفت‌وگو مانعی در روابط دو کشور نمی‌بینیم.

موضوع همکاری‌های دفاعی با روسیه ارتباطی به موضوع ثانویه دیگری ندارد

کنعانی درباره همکاری‌های ایران و روسیه گفت: موضوع همکاری‌های دفاعی با روسیه در چارچوب مناسبات دوجانبه منافع مشترک مبتنی بر قوانین و مقررات بین‌المللی از سال‌های گذشته درحال انجام است و ارتباطی به موضوع ثانویه دیگری ندارد.

وی افزود: درباره پهپادها شاهد استمرار فضاسازی غربی‌ها از جمله آمریکا هستیم؛ این را بارها رد کردیم؛ ایران یک طرف منازعه نیست و راهکار بحران اوکراین سیاسی است ؛ کشورهای غربی به‌جای اتهام‌زنی به ایران باید به گسیل سلاح‌های خود به یک طرف جنگ پایان بدهند؛ همکاری های دفاعی ایران و روسیه مربوط به قبل از آغاز جنگ اوکراین است و در چارچوب دوجانبه ادامه پیدا کرد و علیه هیچ طرف ثالثی نیست.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر