نخستین تصاویر ماهواره ردیاب آلودگی ناسا منتشر شد
به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ناسا، ابزار جدید سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا که برای نظارت بر آلودگی هوا اوایل امسال در ماه آوریل به مدار زمین رفت نخستین تصاویر خود را ارسال کرده است.
مکان دقیق استقرار ابزار اندازهگیری آلودگی هوا
مکان دقیق این ماهواره با نام «تمپو» (Tempo) بالای خط استوا و در مدار زمین ثابت است. ابزار این ماهواره میتواند هوای امریکای شمالی را در هر ساعت بررسی کرده و کیفیت آن را گزارش کند. همچنین امکان اندازه گیریهای دقیق به صورت محلهای و همچنین دید جامع و کامل از آلودگی توسط این ماهواره فراهم شده است.
اندازهگیری آلودی هوای آمریکای شمالی با ۶ اسکن
ابزار تمپو ناسا غلظت آلودگی دی اکسید نیتروژن را در آمریکای شمالی برای اولین بار در ۲ آگوست سال میلادی جاری (۲۵ روز پیش) اندازه گیری کرد. این اندازهگیری شش اسکن را تهیه کرد که در هر ساعت بین ساعت ۱۱:۱۲ صبح تا ۵:۳۷ دقیقه بعد از ظهر، با نمای نزدیک در راهرو I-۹۵ در شمال شرق ایالات متحده، مرکز و شرق تگزاس به نیواورلئان، جنوب غربی از لس آنجلس تا لاس وگاس قرار دارند. بخشهایی از دادههای از دست رفته نیز نشان دهنده پوشش ابری مناطق هستند.
دستور اقلیمی دولت بایدن و حق مردم از تنفس هوای پاک
ناسا نخستین نقشههای اطلاعاتی از ابزار جدید خود که در اوایل سال جاری به فضا پرتاب شد را در حالی منتشر کرد که اکنون با موفقیت اطلاعات مربوط به آلایندههای اصلی هوا را در آمریکای شمالی مخابره میکند. بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و هریس، معاون رئیس جمهور معتقدند که همه مردم حق تنفس هوای پاک دارند. دادههای ماموریت تمپو به تصمیم گیرندگان در سراسر کشور کمک میکند تا به این هدف دست یابند و از دستور کار اقلیمی دولت بایدن حمایت کنند.
بهرهمندی آیندگان از دادههای شگفتانگیز این ابزار
بیل نلسون، مدیر ناسا، گفت: محلهها و جوامع در سراسر کشور از دادههای تمپو برای دهههای آینده بهرهمند خواهند شد. تابستان امسال، میلیونها آمریکایی تحت تأثیر دود ناشی از آتشسوزی جنگلها قرار گرفتنو و آن را بر سلامت خود احساس کردند؛ ناسا و ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا متعهد شدهاند که دسترسی و استفاده از دادههای این ابزار قدرتمند را برای آمریکاییها و تصمیمگیران روزمره برای نظارت و بهبود کیفیت هوایی که تنفس میکنیم، در دسترس قرار دهند تا منفعت آن برای دیگران نیز کاربرد داشته باشد.
انواع کاربردهای ابزار پیشرفته آلودگی هوا
دادههای این ماهواره میتواند به دانشمندان در مورد موضوعاتی مانند تغییر سطح آلودگی هوا در زمانهای پر تردد و اثرات رعد و برق بر روی لایه اوزون کمک کند. همچنین فرصتهای مناسبی برای مطالعه روی حرکت آلودگیهای آتش سوزی جنگلها و یا اثرات طولانی کود بر جوزمین نیز ایجاد میکند. تمپو میتواند میزان گازها و ذرات موجود در جو را از طریق نور بازتاب شده توسط آنها اندازه گیری کند. همچنین طول موجهای منعکس شده از این مواد آنها را از یکدیگر قابل تشخیص خواهد کرد.
مشاهدات تمپو به طور قابل توجهی مطالعات آلودگی ناشی از ترافیک در ساعات شلوغی، حرکت دود و خاکستر ناشی از آتش سوزی جنگلها و آتشفشانها و اثرات کاربرد کود در زمینهای کشاورزی را بهبود میبخشد. علاوه بر این، دادههای آن به دانشمندان کمک میکند تا تأثیرات آلایندهها بر سلامتی را ارزیابی کنند و به ایجاد نقشههای آلودگی هوا در مقیاس محلی کمک کنند و درک نابرابریها در کیفیت هوا را در یک جامعه بهبود بخشند.
اشتراک دادهها با سازمانهای مرتبط
دادهها با سازمانهای مشترک که کیفیت هوا را نظارت و پیشبینی میکنند، مانند آژانس حفاظت از محیط زیست و اداره ملی اقیانوسی و جوی به اشتراک گذاشته خواهد شد.
تشخیص آلودگیهای پنهانشده زیر نور خورشید
تمپو که در ماه آوریل با ماهواره ماکسار اینتلست بر روی موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس پرتاب شد، اسکنهای ساعتی روزانه را از جو پایینتر بر فراز آمریکای شمالی از اقیانوس اطلس تا سواحل اقیانوس آرام و از تقریبا مکزیکوسیتی تا مرکز کانادا انجام میدهد. ابزار اصلی یک طیف سنج پیشرفته است که آلودگی را که معمولا در زیر نور خورشید منعکس شده پنهان میشود، تشخیص میدهد. این ماموریت علمی حاصل همکاری ناسا و رصدخانه اخترفیزیک اسمیتسونین (SAO) در کمبریج ماساچوست است.
نمایش غلظت دیاکسید کربن در شریانهای اصلی حمل و نقل
نخستین نقشههای آلودگی منتشر شده توسط ناسا از این ماموریت، غلظت گاز دی اکسید نیتروژن ناشی از آلودگی در اطراف شهرها و شریانهای اصلی حمل و نقل آمریکای شمالی را نشان میدهد. تمپو بازتاب نور خورشید و پراکنده شدن آن در سطح زمین، ابرها و اتمسفر را اندازه گیری میکند.
گازهای موجود در جو، نور خورشید را جذب میکنند و سپس از طیفهای حاصل برای تعیین غلظت چندین گاز موجود در هوا از جمله دی اکسید نیتروژن استفاده میشود.
انتهای پیام/