عضویت در «شانگهای» و «بریکس» دستاورد سیاست خارجی دولت سیزدهم است
«عابد اکبری» کارشناس مسائل اروپا و مدیرعامل مؤسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عملکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم را مطلوب و مناسب توصیف کرد و گفت: آزادسازی اموال بلوکهشده ایران در کره جنوبی یک موفقیت دیپلماتیک برای دولت سیزدهم محسوب میشود و از سوی دیگر دولت بنا دارد دیگر اموال بلوکهشده کشور را در سایر دولتها آزاد کند.
وی افزود: کره جنوبی طی ۱۰ سال گذشته یکی از شرکای مهم و استراتژیک جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و برخی فکر میکردند بلوکهشده اموال ایران در این کشور میتواند روابط دیپلماتیک میان ایران و کره جنوبی را تحت تأثیر قرار دهد، ولی با هوشمندی سیاست خارجی دولت سیزدهم نه تنها به این روابط خدشهای وارد نشد؛ بلکه اموالمان هم آزاد شد.
مدیرعامل مؤسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر با بیان اینکه یکی از شاخصهای تحرک بخشیدن به روابط دیپلماتیک انتخاب شرکای مناسب در عرصه بینالملل است، اظهار کرد: دولت سیزدهم تلاش کرده در انتخاب شرکایش نهایت دقت را به خرج دهد، یعنی تمام تخممرغهایش را در یک سبد نگذاشته و تنوعبخشی در عرصه سیاست خارجی را مدنظر قرار داده است؛ امری که در دولت یازدهم و دوازدهم مورد غفلت واقع شده است. به عنوان مثال در دولت آقای روحانی چندین نوبت شاهد سفر مسئولان ارشد کره جنوبی به کشور بودیم، ولی کمتر پیش آمده بود مقامهای ارشد دولت تدبیر و امید به این کشور سفر کنند.
اکبری افزود: برخی میخواهند آزادسازی اموال بلوکهشده ایران در کره جنوبی را به اسم دولت آقای روحانی تمام کنند، ولی واقعیت ماجرا این است که هیچ تلاشی از سوی دولت یازدهم و دوازدهم برای ارتقای سطح همکاریها با کره جنوبی مشاهده نشد، چرا؟ چون اگر وجود داشت حداقل عالیترین مقامهای دولت به این کشور سفر میکردند یا از سفرای حرفهای و تراز برای ارتقای روابط با کره جنوبی بهره میبرد.
وی بیان کرد: اتفاقاً دولت آقای روحانی باید پاسخ دهد چرا هیچ تلاشی برای آزادی اموال ایران در کره جنوبی انجام نداده است؟ مگر دولت قبلی نمیدانست ترامپ به دنبال خروج از برجام و تنگ کردن عرصه بینالمللی برای ایران است، پس چرا پیش از بحرانی شدن شرایط به انتقال دلارهای ایران در کره جنوبی به جای دیگر مبادرت نورزید؟ اینها پرسشهایی است که باید مقامات دولت آقای روحانی و شخص او پاسخ دهند.
این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به عضویت ایران در بریکس گفت: عضویت ایران در بریکس منجر به تحرک بیشتر سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد. عضویت در شانگهای، آزادسازی اموال ایران و عضویت در بریکس تکمیلکننده اضلاع موفقیت دیپلماسی دولت سیزدهم هستند و همه اینها پویایی و تحرک سیاست خارجی دولت را نشان میدهند. سیاست خارجی دولت در حال نتیجه دادن است و میتوان به وضوح شاهد این دستاوردها بود.
انتهای پیام/