جایزه نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه (نکست) اعطا میشود
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، شقایق حق جوی جوانمرد رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور امروز در نشست خبری جایزه ملی فناوری نکست (نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه) که در محل این معاونت برگزار شد گفت: یکی از مهمترین وظایف معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، دانشبنیان کردن صنایع بزرگ کشور است.
وی اضافه کرد: می بایست دانش بنیان ها اقتصاد کشور را دانشبنیان و توسعه فناوری را مردمیسازی کنند؛ این است که باعث افزایش بهرهوری صنعت کشور خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این راستا، لازم است سرمایه انسانی ارتقا پیدا کند و شرکتهای دانشبنیان توانمند شوند، گفت: بدین واسطه نظام تأمین مالی ارتقا پیدا می کند و توان محصولات صادراتی کشور افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه در معاونت علمی ۴ رویکرد را تعریف کردیم که شامل تمرکز، تمایز، تعالی و راهبری می شود، گفت: تمرکز به این معناست که داشتههای خود را به صورت هدفمند تخصیص دهیم و زمانی که خواستار ارتقا سرمایه انسانی هستیم می توانیم، روی حوزههایی متمرکز شویم که ارزش افزوده ایجاد کند.
به گفته وی، تمایز نیز به این معنی است که ما در این اکوسیستم به امید تازه و رویاهای جدید محتاجیم و اینکه دستیابی به این رویاها دستیافتنی است.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: تعالی به این معناست که کارهای کمتر با کیفیت بیشتر و بالاتر انجام دهیم.
به گفته جوانمرد، نقش ما در این معاونت، شناسایی کنشگرهایی در بین مردم و بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان است.
وی گفت: یکی از گروههایی که کمتر به آن توجه شده، شرکتهای بالغ است.این شرکتها با استفاده از زیرساختها، کارهایی انجام دادهاند، بازار خودشان را میشناسند و بسیار باهوش هستند.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اشاره به فناوریهای نوظهور گفت: فناوریهای نوظهور یک موضوع بسیار جدی است در این راستا جایزه ای تحت عنوان جایزه نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه (نکست) برگزار می شود که در این حوزه هاست.
وی با اشاره به این جایزه تصریح کرد: نکست به معنای نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه است.
حقجوی جوانمردی تأکید کرد: مخاطبان جایزه نکست، همین شرکتها هستند و امیدواریم با کمک رسانه، یک حرکت امیدآفرین را با فناوریهای نوظهور رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود ۵ هزار شرکت فعال در این فناوریهای نوظهور وجود داشته باشد که مخاطب این جایزه باشند، گفت: بعلاوه دانش بنیان ها، شرکتهای غیر دانشبنیان که حدود ۲ هزار شرکت هستند می توانند مخاطب این رویداد باشند.
در ادامه احسان یزدانیان معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دبیر جایزه نکست گفت: شرکتهای دانش بنیان فناوری و نوآوری که دارای طرحی مبتنی بر فناوری های نو ظهور باشند میتوانند در این مسابقه شرکت کنند.
یزدانیان ادامه داد: افزایش شتاب رشد شرکتهای فناور، حمایت از شرکتهای بالغ حوزه فناوری کشور به منظور توسعه سبد محصولات دانش بنیان در حوزه فناوریهای نوظهور و تشویق ورود صنایع و شرکتهای بزرگ و صاحب فناوری به توسعه در جهت فناوریهای نوظهور از اهداف این رویداد هستند.
معاون توسعه فناوری شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با اشاره به موضوعات اولین دوره جایزه گفت: یکی از موضوعات هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت است که زیر مجموعه آن حوزههای رباتیک، دفاع سایبری،مدیریت تصمیم، هوش مصنوعی مولد،هوش مصنوعی قابل اعتماد، عاملهای مجازی، و یادگیری تقویتی و بینایی ماشین را شامل می شود.
وی ادامه داد: موضوع دوم اتصالپذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک است و حوزه های توسعه زیرساخت در شبکه ملی اطلاعات، مخابرات سیار نسل ۵ و ۶ ،امنیت شبکه، هوشمندسازی و اینترنت اشیا، مخابرات کوانتومی،منظومههای ماهوارهای،خودروهای برقی متصل، خودران و هوشمند و فناوریهای حوزه زنجیره بلوکی را شامل میشود
یزدانیان ادامه داد: موضوع سوم زیست فناوری و زیست مهندسی بوده و شامل حوزههایی چون طراحی سویه و ویرایش ژنوم،ایمنوتراپی سرطان، ویروس درمانی سرطان،مهندسی پروتئین، اصلاح نژاد مولکولی و کیتهای تشخیص مبتنی بر آنتی بادی می شود.
به گفته وی، شرکتهای دانش بنیان در حوزه های زیست فناوری، هوش مصنوعی و میکروالکترونیک و ارتباطات میتوانند در این مسابقه شرکت کنند.
وی با اشاره به جوایز نکست گفت: به برگزیده اول ۵ میلیارد تومان و ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات، به برگزیده دوم ۳ میلیارد تومان و ۹ میلیارد تسهیلات و به برگزیده سوم ۲ میلیارد تومان و ۶ میلیارد تسهیلات اعطا می شود.
به گفته وی، رویداد در آذرماه برگزار خواهد شد که از برگزیدگان در همین زمان تقدیر و معرفی می شوند.
وی با اشاره به اینکه هدف گذاری جایزه ملی نکست در حوزه فناوریهای راهبردی و پیشران است، گفت: مخاطبان این جایزه شرکت هایی هستند که چند ویژگی دارند؛ نخست اینکه ٣ محصول با سطح آمادگی TRL ٧ داشته باشند؛ همچنین باید فروش حداقل ۵ میلیارد تومان در سال منتهی به فراخوان و دارای ساختار سازمانی مدون و حداقل ۵ نیروی انسانی داشته باشند.
وی مختصات طرحهای ارسالی را استفاده از فناوریهای نوظهور و نوآورانه وجود بازار برای محصول نهایی طرح عنوان کرد.
انتهای پیام/