صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

پدیده «اسیدپاشی» در نمایشگاه عکس «امید در سایه» بررسی می‌شود/ روایتی از خندیدن به سوختن به امید ساختن

نمایشگاه عکس «امید در سایه» هشتم و نهم شهریور ۱۴۰۲ در کوشک باغ هنر تهران برگزار می‌شود.
کد خبر : 865184

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید مرتضی حسینی ـ نمایشگاه عکس «امید در سایه» هشتم و نهم شهریور ۱۴۰۲ در کوشک باغ هنر تهران برگزار می‌شود.

در همین ارتباط، محسن مرتضوی عضو هیئت‌مدیره انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی در گفت‌وگو با آنا گفت: این انجمن سال ۱۳۹۶ با پیگیری‌های تعدادی از پزشکان دلسوز، اهالی رسانه و هنرمندان و جمعی از قربانیان اسیدپاشی که نمی‌خواستند تسلیم شرایط سخت زندگی خود شوند تأسیس شد. ما در این انجمن دو هدف بزرگ داریم؛ اول این که از تکرار این قضیه جلوگیری کنیم. یعنی آرزوی ما این است روزی برسد که دیگر کسی به ما مراجعه نکند و اصلاً دیگر عضو جدید نداشته باشیم. از طرف دیگر، فراهم کردن بستر‌های لازم برای حمایت از قربانیان در حوزه‌های درمانی، اجتماعی و حقوقی هم هدف دیگر فعالیت در این انجمن است.

تلاش برای بازنگری در یک قانون ۶۰ ساله

وی اظهار کرد: در این انجمن تلاش من و سایر دوستانم بر این مبنا است که ثابت کنیم که همان آدم‌های سابق هستیم و تازه کلی تجربه جدید همراه خود داریم و با آبدیده شدن در سختی‌ها، یک سرمایه بزرگ کسب کرده‌ایم. متأسفانه بخش عمده‌ای از مردم هنوز شیوه برخورد با آسیب دیدگان از اسیدپاشی را نمی‌دانند و گاهی رفتار و گفتار‌هایی از آنان سر می‌زند که نمک پاشیدن روی زخم‌های آنان است. البته این برخورد‌ها در سه چهار سال گذشته با کار‌های رسانه‌ای و هنری که انجام شد، خیلی بهتر شده و کاهش یافته است.

مرتضوی افزود: با تلاش انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی خوشبختانه در سال ۱۳۹۷ بخشی از «قانون حمایت از قربانیان اسیدپاشی» پس از ۶۰ سال در مجلس شورای اسلامی در مسیر بازنگری قرار گرفت. این یک اتفاق بزرگ بود که با تلاش بسیار زیاد اعضا و حامیان آنان صورت گرفت. در صورت قطعی شدن این روند، به این ترتیب مجازات‌های سنگینی برای عاملان این حرکت در نظر گرفته خواهد شد. در کنار این موضوع، حمایت‌های پزشکی و اجتماعی را هم با قوت دنبال می‌کنیم.

خندیدن به سوختن به امید ساختن

عضو هیئت‌مدیره انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی گفت: عمده تلاش ما این است که قربانیان را از شرایط بحران بیرون آورده و به جامعه برگردانیم. کار‌های هنری گسترده‌ای در زمینه تئاتر و سایر رشته‌های هنری برای اعضای خودمان داریم که واقعاً در تقویت روحیه آنان مؤثر بوده است. من خودم اولین قربانی اسیدپاشی هستم که استندآپ کمدی اجرا می‌کنم و با این شیوه به مردم می‌گویم که در برخورد با قربانیان باید خیلی مراقب باشند. به سوختن و سوختگی‌هایم می‌خندم، اما در این خنده‌ها دردی نهفته است که باید مخاطب آن را درک کند. خیلی از مخاطبان به من گفته‌اند که بعد از دیدن این استندآپ کمدی، نگاهشان به قربانیان اسیدپاشی عوض شده است.

وی افزود: البته این فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی دردسر‌ها و تبعات خاص خودش را هم دارد. ما به نوعی خودمان را انگشت‌نما می‌کنیم. شاید یکی از پیامدها، همین همین سؤالات مکرری است که در کوچه و خیابان از ما می‌پرسند و خیلی اوقات برایم ناراحت کننده است.

مرتضوی تصریح کرد: با وجود این شرایط سخت، نمی‌خواهیم میدان را خالی کنیم و منزوی بشویم. اگر می‌خواهیم این زخم درمان شود، نباید آن را پنهان کنیم. بخش عمده‌ای از مشکلات ما هم ناشی از عدم شناخت مردم و شیوه برخورد آنهاست. وضعیت من برای خانواده، اقوام و دوستانم حل شده است و با آن کنار آمده‌اند. من هیچ وقت به خودم اجازه نمی‌دهم که از فردی که حالا دچار هر مشکلی هست بپرسم که آیا همسرت همچنان با تو زندگی می‌کند یا تورا ترک کرده؟ اما این سوالی است که مدام از من پرسیده می‌شود یا این که می‌گویند آیا دختر همچنان تورا دوست دارد؟! این‌ها سوالاتی است که ما را آزار می‌دهد.

عضو هیئت‌مدیره انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی گفت: باید نگاه جامعه به افرادی کهبه دلایل گوناگون دچار مشکلی در چهره خود شده اند و یا محدودیت حرکتی دارند اصلاح شود. برگزاری نمایشگاه عکس «امید در سایه» که به همت خانه خلاق و نوآوری مدسا و حمایت ویژه منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد رقم می‌خورد، گامی در همین مسیر است.

در نمایشگاه امید در سایه چه خواهیم دید؟

زینب دولتی مدیر «خانه خلاق و نوآوری مُدسا» که حامی برگزاری این نمایشگاه عکس است نیز گفت: قربانیان اسیدپاشی شرایط بسیار سختی را تحمل می‌کنند ما می‌خواهیم با به تصویرکشیدن زندگی روزمره آسیب‌دیدگان اسیدپاشی، سبب‌ساز آشنایی هرچه بیشتر مردم با آن‌ها شویم تا آغوش جامعه برای بازگشت آن‌ها باز شود.

وی اظهار کرد: در طول دور روز برگزاری نمایشگاه، نشست‌های تخصصی را نیز خواهیم داشت. در این نشست‌ها خانم‌ها حمیده عادلیان، آمنه عالی و و زهره زمانی که از اساتید جامعه‌شناسی و روان‌شناسی هستند راهکار‌های پیشگیری از خشونت‌های اجتماعی و شیوه مواجهه با قربانیان این پدیده رابررسی خواهند کرد. همچنین تعدادی از قربانیان اسیدپاشی نیز در این دو روز در نمایشگاه حاضر خواهند شد. یکی از این کالا‌های فرهنگی نمادین هم که در ارتباط با قربانیان اسیدپاشی است در نمایشگاه عکس «امید در سایه» رونمایی می‌شود.

دولتی گفت: یکی از اهداف اصلی ما در مجموعه «مدسا» این است که از مد و لباس به عنوان زبان فرهنگی استفاده کنیم. یعنی هنرمندان و طراحان ما با زبان هنر و نمادسازی بتوانند بخشی از مسئولیت اجتماعی خود را در قبال این عزیزان انجام بدهند. این نمایشگاه به نوعی پیش‌نشست یک رویداد اصلی است که قرار است با محوریت طراحی لباس و زیورآلات در آذرماه امسال برگزار شود.

لازم به یادآوری است، نمایشگاه عکس «امید در سایه» با محوریت قربانیان اسیدپاشی شامل ۳۲ عکس از محسن شعبانی، روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه (هشتم و نهم شهریور ۱۴۰۲) در کوشک باغ هنر تهران واقع در بزرگراه حقانی، باغ کتاب، بلوار دکترحسن حبیبی، پشت ساختمان خانه شعر و ادبیات برقرار خواهد بود.

ساعت بازدید از این نمایشگاه از ۱۰ صبح تا ۸ شب است؛ بازدیدکنندگان علاوه بر تماشای آثار، می‌توانند با جمعی از قربانیان اسیدپاشی که به فعالیت‌های هنری و اجتماعی روی آورده‌اند نیز از نزدیک آشنا شده و از نشست‌های تخصصی نیز بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر