صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۳ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۲

هاشمی: اتفاقاتی که برای ژیمناستیک افتاده تأسف‌بار است/ رسالت ما علاوه بر ورزش قهرمانی، توسعه ورزش همگانی است

سرپرست وزارت ورزش و جوانان گفت: دغدغه بیشتری که در راستای میزبانی از مسابقات لیگ قهرمانان آسیا وجود دارد بحث کمک داور ویدئویی است که با توجه به هماهنگی که انجام شده خود کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار است کمک داور ویدئویی را به ایران بیاورند.
کد خبر : 865060

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،  کیومرث هاشمی که در برنامه ورزش و مردم سیما حضور یافته بود ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای دولت به‌ویژه شهیدان باهنر و رجایی اظهار داشت: از سجادی قهرمان ارزنده کشور که دو سال برای وزارت ورزش و جوانان زحمت کشیدند، تشکر می‌کنم. در این مدت نیز همیشه با ایشان تماس داشتیم و از تجارب‌شان بهره گرفتیم.

وی در ادامه به تشریح برنامه‌های وزارت ورزش و جوانان پرداخت و با تبیین این مطلب که تمامی برنامه‌های دوحوزه ورزش‌و‌جوانان، برگرفته از قانون اهداف و وظایفی است که برعهده ما گذاشتند، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب و اسناد فرادستی از دیگر تکالیفی است که بر عهده ما گذاشته و سیاست‌های خود را طبق آن‌ها جلو می‌بریم.

سرپرست وزارت ورزش وجوانان با تاکید بر بهره‌مندی از تمامی ظرفیت‌های ورزش کشور در اجرای برنامه‌های توسعه‌ای ورزش گفت: با کمک دولت محترم و جامعه بزرگ ورزش و استفاده از ظرفیت‌های پیشکسوتان رشته‌های مختلف تلاش خواهیم کرد، اجرای برنامه‌ها را تسریع ببخشیم.

وی درادامه بحث امیدآفرینی در جامعه که مورد تاکید مقام معظم رهبری است را مورد توجه قرار داد و گفت: سعی داریم امید و نشاط در خروجی اقداماتی که درحوزه‌های مختلف ورزش انجام خواهیم داد، نمود پیدا کند.

هاشمی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید برتوجه به ابعاد مختلف ورزش در کشور بیان کرد: ورزش فقط قهرمانی، نیست، بلکه رسالت اصلی ما توسعه ورزش همگانی است. اینکه امروز توجه ویژه به حوزه همگانی صورت نگرفته، یک فرد خاص مقصر نیست، بلکه در ادوار گذشته این اتفاق افتاده است.

وی توضیحاتی را درخصوص تبعات عدم توجه به توسعه ورزش همگانی ارائه کرد و افزود: متاسفانه دانش‌آموزان ما دچار عارضه‌هایی، چون چاقی هستند، چون در این زمینه ما بی‌توجه بودیم. اگر به ورزش همگانی توجه کافی داشته باشیم علاوه براینکه مشکلات جسمانی کمتری خواهیم داشت، از دل آن ورزش قهرمانی نیز بیرون می‌آید.

سرپرست وزارت ورزش وجوانان در بخش دیگری از سخنانش به تشریح مبحث استعدادیابی پرداخت و گفت: شناسایی استعداد‌های ورزشی بخشی از وظایف آموزش و پرورش است، اما پرورش این استعداد‌ها وظیفه وزارت ورزش است. در این بین یک‌حلقه مفقوده به اسم باشگاه داریم که در راستای استعدادیابی و پرورش آن‌ها نتوانسته‌اند کاری انجام دهند.

وی ادامه داد: حدود ۱۵ هزار هیات ورزشی در کشور به عنوان بازوان اجرایی فدراسیون‌های ورزشی فعال هستند که در راستای توسعه ورزش قهرمانی قدم برمی‌دارند که باید نقش خودرا درشناسایی استعداد‌ها وپرورش ایفاء کنند.

هاشمی گفت: شورای عالی ورزش دو هدف اصلی را دنبال می‌کند که یکی از این اهداف، هماهنگی بین دستگاه‌ها است و همه دستگاه‌ها برای توسعه ورزش باید هماهنگ باشند.
سرپرست وزارت ورزش وجوانان با تاکید براینکه تلاش می‌کنیم شورای عالی ورزش حداقل سال یک بار برگزار شود، اظهار داشت: هدف ما این است براساس آمایش سرزمینی این جلسه شورا را برگزار کنیم. قرار نیست که در استان‌ها به دنبال توسعه رشته‌های مختلف باشیم. ممکن است که هر استان در چند رشته استعداد داشته باشند، از این رو باید تمرکز خود را برروی آن رشته‌ها بگذاریم.

وی افزود: مسابقات رده‌های سنی در حال حاضر توسط وزارت ورزش، فدراسیون‌ها و وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شود که برگزاری این مسابقات برای این سه بخش به عنوان اقدامی موازی هزینه‌بر است و باید تلاش کنیم، این مسابقات به صورت واحد برگزار شود.

هاشمی افزود: در قانون اهداف وزارت ورزش ۳۱ حکم برای ما دیده شده که ۸ حکم مربوط به ورزش همگانی است و این نشان می‌دهد، وظیفه خطیری در راستای توسعه ورزش همگانی داریم. در این احکام تمام حوزه‌های ورزش به شکل ویژه دیده شده است.

وی در ادامه سخنانش یکی از سیاست‌های این وزارتخانه در حوزه ورزش قهرمانی را پذیرفتن میزبانی‌های بین‌المللی در کشورمان عنوان کرد و ادامه داد: در رشته‌های که قدرت داریم باید زمینه میزبانی از مسابقات آسیایی، جهانی و بین‌المللی را درکشور مهیا کنیم تا هواداران آن رشته‌ها نیز خوشحال شوند.

سرپرست وزارت ورزش و جوانان از ارومیه میزبان مسابقات قهرمانی آسیا به عنوان مهد والیبال در ایران نام برد وگفت: میزبانی ما از این مسابقات باعث شده که شور و شوق در بین هواداران ایجاد شود.

وی با بیان اینکه در بسیاری از رشته‌ها می‌توانیم میزبان مسابقات آسیایی و بین المللی باشیم، افزود: برای حمایت از مسابقات والیبال قهرمانی آسیا، در روز‌های نخست حضورم در وزارت ورزش وجوانان، پنج میلیارد کمک کردم، هرچند که خود استان وقتی میزبانی را قبول کرده باید تامین اعتبار نیز انجام دهد.

هاشمی با تاکید بر عدالتی محوری در راستای حمایت از رشته‌های ورزشی افزود: می‌دانم که سهم مدال‌آوری کشتی در ورزش چه اندازه است. ما یک بحث عدالت محوری در ورزش داریم که بودجه براساس مدال‌آوری توزیع شود.

وی ادامه داد: نگاه ما این است که مدال‌ها را از ورزشکاران بخریم. یعنی اینکه هرکسی با توجه به رنگ مدالش مبلغی به آن پرداخت کنیم. زمانی که در کمیته المپیک نیز بودم بیشترین اعتبار را به ورزش کشتی می‌دادم چراکه ۶۱ درصد مدال‌آوری ما با کشتی بوده است.

سرپرست وزارت ورزش وجوانان با بیان اینکه فدراسیون کشتی به خاطر بیشترین مدال‌آوری، باید بهترین امکانات را در اختیار داشته باشد، گفت: اتفاقات خوبی در ورزش کشتی ما افتاده و آقای دبیر زحمات زیادی برای این رشته کشیده است. لازم است بگویم رشته‌هایی مثل کشتی، وزنه برداری و تکواندو که بار مدال آوری را در ادوار مختلف المپیک داشته‌اند.

وی افزود: در واقع نتایج درخشان و افتخاراتی که ورزشکاران ما در رویدادی مثل المپیک کسب می‌کنند، باعث می‌شود که جمهوری اسلامی در اقصی نقاط جهان با اقتدار دیده شود.

هاشمی درخصوص انتخاب رشته‌ها و تعداد ورزشکاران برای اعزام به بازی‌های آسیایی هانگژو گفت: برای حضور ورزشکاران در هانگژو تصمیم‌ها از قبل گرفته شده و ما نیز اعتقاد داریم که کیفی‌سازی کار خوبی است. کاروان بسته شده و الان نمی‌توان تغییری ایجاد کرد.

وی افزود: در بحث حضور بانوان در بازی‌های آسیایی نگاه حمایتی داشتیم، اما در همه رشته‌ها با توجه به منابع محدود نمی‌توانستیم که اعزام داشته باشیم. نگاه ستاد بازی‌ها حمایتی است، ولی باید نتیجه‌گیری کاروان ما در بازی‌ها به نحوی باشد که شایستگی‌ها نیز حفظ شود.

سرپرست وزارت ورزش و جوانان توضیح داد: ما به عنوان وزارت ورزش و کمیته المپیک نقطه نطرات ورزشکاران و کادر‌های فنی را مورد توجه قراردادیم. از آقای خسروی‌وفا خواستیم که روسای فدراسیون‌هایی که در بازی‌ها حضور دارند چندروز قبل از اعزام شرایط رشته‌ی خود را تشریح کنند.

هاشمی افزود: کشور چین در این دوره از بازی‌ها نیز با توجه به اینکه میزبان است تلاش می‌کند که بیشترین مدال طلا را به دست آورد. ژاپن و کره نیز برای دومی و سومی رقابت می‌کنند. هدف ما نیز با توجه به ظرفیتی که داریم قرار گرفتن در جایگاه مناسب این بازی‌ها است.

وی افزود: در دیداری که با ورزشکاران در راستای بازدید از اردو‌ها داشتیم درخواست اکثر آن‌ها این بود که پاداش مدال‌آوری خود را از بازی‌های گذشته دریافت کنند. وظیفه ما این بود که به خاطر ایجاد روحیه پاداش ورزشکاران قبل از هانگژو پرداخت شود. با دستور رییس جمور ۱۴۱ میلیارد تامین اعتبار شد و در شهریورماه پاداش ورزشکاران پرداخت می‌شود. یکسری ورزشکاران از سال ۹۷ پاداش خود را دریافت نکرده بودند.

وی افزود: مبلغ پاداش سکو را کمیته المپیک اعلام کرده و این روالی است که در دوره قبل نیز وجود داشت. ارقام پاداش سکو نیز نسبت به قبل بالا رفته است. دنبال آن هستیم که با رایزنی با مدیران استان‌ها مدال‌آوران در استان‌ها به کار گرفته شوند و کمک‌های مالی به آن‌ها شود. بحث استخدامی قهرمانان را نیز پیگیری می‌کنیم.

هاشمی یادآور شد: زمانی که در اردوی وزنه‌برداری حضور پیدا کردیم، متوجه شدیم که تجهیزات آن قدیمی شده است و به فکر آن هستیم که ناوگان تجهیزاتی فدراسیون‌ها را به روز کنیم. سه درخواست از رییس جمهور و معاون اول داشتیم که بلافاصله اجابت کردند.

وی بیان کرد: بحث دریاچه آزادی را در همان روز اول بررسی کردیم و با وزیر نیرو نیز هماهنگی انجام دادیم. کاری که بیش از نیم قرن انجام نشده بود را ما با متخصصان وزارت نیرو شروع به کار کردیم و با کف زنی چاه آزادی الان سطح آب دریاچه آزادی بالا آمده است.

سرپرست وزارت ورزش وجوانان در خصوص بازسازی طبقه بالای ورزشگاه آزادی نیزگفت: تعمیرات این بخش از مجموعه ورزشی آزادی روبه اتمام است، ولی این به این معنا نیست که می‌توانیم فعلا از طبقه بالا استفاده کنیم. اعتبار زیادی برای تکمیل بازسازی می‌خواهیم، ولی اینطور نیست که مردم برای میزبانی مسابقات لیگ قهرمانان آسیا ناامید شوند.

وی گفت: دغدغه بیشتری که در راستای میزبانی از مسابقات لیگ قهرمانان آسیا وجود دارد بحث کمک داور ویدیویی است که با توجه به هماهنگی که انجام شده خود کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار است کمک داور ویدویی را به ایران بیاورند و برای چند بازی که میزبان هستیم این سیستم را خواهیم داشت.

هاشمی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در دولت مکاتبه کردیم درخواست اعتبارت ارزی از بانک مرکزی بود که قرار است کمک ۲.۷ میلیارد یورویی اختصاص پیدا کند و فدراسیون فوتبال برای هفت استادیوم کشور کمک داور ویدیویی را تجهیز کند.

هاشمی با اشاره به موضوع خصوصی‌سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: بحث خصوصی‌سازی سرخابی‌ها سال‌های سال است که درباره آن صحبت می‌شود. برای خصوصی سازی باید الزامات آن وجود داشته باشد. این دو باشگاه سرمایه اجتماعی هستند و طرفداران زیادی در سراسر کشور دارند. این سرمایه مردم است که به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در مرحله اول واگذاری به بورس ارزش دارد.

وی افزود: دولت نمی‌تواند تیم داری کند و این اتفاق غلطی است که از گذشته بر دوش دولت گذاشته شده است. ما درحال حاضر شرایط کامل برای خصوصی سازی دو باشگاه را نداریم. بزرگترین مشکل دو باشگاه وضعیت حکمرانی آن‌ها است، به این معنا که باشگاه‌ها بتوانند روی پای خودشان بایستند. باید از ظرفیت‌هایی که این دو باشگاه دارند برای جذب منابع مالی بهره بگیریم برای اینکه مشکل مالی نداشته باشند. تا زمانی که شرایط خصوصی سازی به شکل کامل فراهم نشود مجبوریم به همین شکل جلو برویم.

سرپرست وزارت ورزش و جوانان درخصوص مشکلات رشته چوگان گفت: رشته چوگان مورد توجه مقام معظم رهبری است، چون این رشته، رشته سنتی ما ایرانیان است و وظیفه داریم به چوگان توجه داشته باشیم. با صحبت‌هایی که با شرکت توسعه خواهیم داشت چالش‌های این رشته را برطرف می‌کنیم.

هاشمی همچنین درخصوص وضعیت رشته ژیمناستیک اظهار داشت: اتفاقاتی که برای ژیمناستیک افتاده تاسف بار است. در بحث مدیریتی این رشته غفلت شده چراکه خط قرمز ما برای همه رشته‌ها موضوع تعلیق است. با صحبت‌هایی که با کمیته ملی المپیک انجام دادیم مشکل ژیمناستیک به زودی حل می‌شود.

وی درپاسخ به این سوال که آیا وجود ورزشگاه آزادی جوابگوی برگزاری مسابقات و میزبانی از رشته‌های مختلف است یا خیر، خاطرنشان کرد: در شان پایتخت نیست که تنها ورزشگاه استاندارد برای برگزاری مسابقات ورزشگاه آزادی باشد و هدف ما این است که یک سالن بیست هزار نفره در تهران ایجاد کنیم و برای میزبانی‌ها مشکلی نداشته باشیم.

سرپرست وزارت ورزش و جوانان همچنین درخصوص این موضوع که گفته می‌شود در برنامه هفتم توسعه سهم ورزش کم است، اظهار داشت: جلسه خوبی را با اعضای کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی داشتیم و با توجه به قول‌هایی که داده شده قطعا احکام خوبی برای ورزش کشور در برنامه هفتم دیده خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر