صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۱ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۲

رقابت برای ساخت نیروگاه هسته‌ای عربستان/ ریاض از چین یک پیشنهاد دندان‌گیر گرفت

یک رسانه آمریکایی می‌گوید که ریاض پیشنهاد هسته‌ای وسوسه‌انگیزی از سوی چین دریافت کرده و مشغول بررسی موضوع است.
کد خبر : 865050

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» به نقل از مقام های سعودی نوشت: شرکت ملی هسته‌ای چین (CNNC) پیشنهادی به ریاض برای ساخت یک نیروگاه هسته‌ای در منطقه شرقی عربستان، نزدیک مرز‌های قطر و امارات ارائه کرده است و طرف مقابل هم مشغول بررسی آن است.

عربستان پیش از این از آمریکا برای ایجاد برنامه هسته‌ای غیرنظامی در خاک خود به عنوان بخشی از توافق احتمالی عادی سازی روابط با اسرائیل، درخواست همکاری کرده بود.

مقام های آمریکایی هم گفته بودند که تنها در صورتی فناوری انرژی هسته‌ای را با عربستان به اشتراک خواهند گذاشت که توافق نهایی مانع از غنی سازی اورانیوم یا بازفرآوری پلوتونیوم تولید شده در راکتور‌ها باشد؛ چراکه این دو، روشی برای ساخت سلاح هسته‌ای هستند.

از سوی دیگر، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی مخالفت خود را با ایده عربستان سعودی برای توسعه برنامه هسته‌ای غیرنظامی به عنوان بخشی از هر گونه تلاش آمریکا برای ایجاد روابط نزدیکتر اسرائیل و عربستان ابراز کرده است.

ریاض هنوز به گزارش وال استریت ژورنال واکنشی نشان نداده است، اما به گفته منابع آگاه، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی آماده است در صورت شکست مذاکرات با آمریکا، همکاری با شرکت دولتی چین را آغاز کند.

به اذعان مقام‌های سعودی، بحث در مورد این موضوع با چین، راهی برای ترغیب دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به چشم پوشی از الزامات منع اشاعه هسته‌ای است.

این را هم باید در نظر داشت که غنی‌سازی اورانیوم هیچ‌گاه در توافق‌های همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی آمریکا با کشور‌های خلیج‌فارس مطرح نبوده است.

با این حال، این یکی از شروط پشت پرده ریاض برای عادی سازی رابطه با تل آویو است و بایدن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، به دستاوردی در صحنه سیاست خارجی نیاز دارد و به همین دلیل روی گره زدن نخ رابطه عربستان و اسرائیل تمرکز کرده است.

از سوی دیگر، از زمان از سر گیری رابطه تهران-ریاض با وساطت پکن، آمریکا بیش از پیش روی حضور چین در منطقه حساس شده و به نظر می‌رسد که عربستان قصد دارد از این موضوع به عنوان حربه‌ای برای نگه داشتن دست بالا در هرگونه مذاکره با واشینگتن استفاده کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر