صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رصد تمام‌روزه زمین با نخستین ماهواره دیافراگم مصنوعی چین

نخستین ماهواره جهان با دیافراگم مصنوعی پیشرفته وارد مدار عملیاتی شد.
کد خبر : 864811

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، سازمان ملی فضایی چین اعلام کرد: ماهواره ال‌سار ۴، ۰۱ چین، نخستین ماهواره رادار دیافراگم مصنوعی مدار بالا جهان، وارد مدار عملیاتی خود شده است.

رادار دیافراگم مصنوعی نوعی رادار است که برای ایجاد تصاویر دو بعدی یا سه بعدی اجسام مانند مناظر استفاده می‌شود. دیافراگم مصنوعی از حرکت آنتن رادار بر روی یک منطقه هدف استفاده می‌کند تا وضوح مکانی دقیق‌تری نسبت به رادار‌های معمولی فراهم کند. سار به طور معمول بر روی یک سکوی متحرک مانند هواپیما یا ماهواره نصب می‌شود.

به گفته سازمان فضایی چین، این ماهواره اکنون در شرایط سالم قرار دارد و آنتن مدار بالا با موفقیت مستقر شده است و در مراحل بعدی آزمایش در مدار را انجام خواهد داد.

منگ لینگجی، معاون ارشد طراحی در مرکز داده و سیستم مشاهده زمین این سازمان گفت: این ماهواره پس از چهار مانور مداری به طور دقیق وارد مدار از پیش برنامه‌ریزی شده خود شد.

وی ادامه داد: باز کردن آنتن بزرگ دایره‌ای مدار بالا بسیار حیاتی است، چرا که تنها پس از آن می‌توان آزمایش دقیق در مدار را انجام داد و ماهواره پس از تکمیل کامل آزمایش در مدار به خدمت گرفته خواهد شد.

این ماهواره که ۱۰ روز پیش توسط موشک لانگ مارچ پرتاب شد، تکنولوژی‌های کلیدی را دریافت کرده و قادر است نظارت همه روزه و همه جانبه  آن داشته باشد.

لینگجی یادآوری کرد، این برنامه داده‌های مدار بالا مستقیم و حساس به زمان را برای پیش‌گیری و کاهش بلایای طبیعی فراهم می‌کند و توانایی‌های جامع در پیش گیری، کاهش و امدادرسانی در بلایا را بهبود می‌بخشد.

این ماهواره همچنین می‌تواند نیاز‌های پایش زلزله، بررسی زمین و منابع را برآورده کند و در صنایعی مانند دریایی، حفاظت از آب، هواشناسی، کشاورزی، حفاظت از محیط زیست و جنگلداری به کار گرفته شود.

گرفتن عکس بدون نور

در مقایسه با ماهواره‌های سنجش از دور که از دوربین‌ها برای مشاهده استفاده می‌کنند، ماهواره ال سار ۴، ۰۱ مجهز به رادار دیافراگم مصنوعی است که امواج الکترومغناطیسی را به زمین ساطع می‌کند و سپس امواج منعکس شده را  برای تجزیه و تحلیل دریافت می‌کند.

بنابراین، این ماهواره می‌تواند تصاویر بدون نور را دریافت کند و زیر ابر‌ها را مشاهده کند و امکان مشاهده تمام روزه زمین را فراهم کند که برای سناریو‌های کاربردی مانند پیش‌گیری و کاهش بلایای طبیعی اهمیت زیادی دارد.

ژانگ کینگجون، پژوهشگر توسعه عمومی ماهواره‌های سنجش از راه دور در آکادمی فناوری فضایی چین گفت: این سیستم می‌تواند دریافت اطلاعات به موقع در مورد مناطق آسیب دیده در موارد بلایای شدید آب و هوایی را تسهیل کند؛ به عنوان مثال زمانی که ابزار‌های نوری نتوانند تصاویر را به دست آورند به این‌دلیل که پل‌ها و جاده.‌ها فرو ریخته‌اند و چه مقدار آب پخش شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر