صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۳ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
در نشستی؛

جزئیات نحوه بهره‌مندی دانش‌بنیان‌ها از حمایت‌های مالیاتی ارائه شد

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری جزئیات نحوه بهره‌مندی دانش‌بنیان‌ها از حمایت‌های مالیاتی را تشریح کرد.
کد خبر : 864725

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سومین نشست از سلسله نشست‌های معرفی نظام جدید دانش‌بنیان با موضوع «حمایت‌های مالیاتی» با حضور رضا اسدی‌فرد معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مسعود شجاع مرادی کارشناس معاونت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و جمعی از نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان در محل این معاونت برگزارشد.

اعتبار مالیاتی نوعی معافیت محسوب می‌شود

در ابتدای این نشست، رضا اسدی‌فرد با اشاره به کلیاتی از نظام جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: در نظام جدید دانش‌بنیان، شرکت‌ها به سه دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند.

وی افزود: ملاک تفکیک این شرکت‌ها اندازه و میزان فروش آن‌هاست؛ بدین معنا که اگر در آخرین سال مالی فروش مجموع شرکت دانش‌بنیان، کمتر از پنج میلیارد تومان باشد، «نوپا» محسوب می‌شود که تقریبا ۸۰ درصد شرکت‌ها در این دسته هستند و اگر بیش از ۵ میلیارد تومان فروش داشته‌باشند، در دسته نوآور و فناور قرار می‌گیرد.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری بیان کرد: آنچه شرکت‌های نوآور و فناور را از هم تفکیک و متمایز می‌کند، داشتن لیست بیمه حداقل ۱۰ نفر و فروش ۵۰ درصدی محصولات دانش‌بنیان در آخرین سال مالی است؛ بنابراین، اگر شرکتی بالای ۵ میلیارد تومان، فروش کل داشته باشد و از این دو شرط برخوردار باشد، فناور و اگر دو شرط مذکور را نداشته باشد، نوآور محسوب می‌شود.

اسدی‌فرد تأکید کرد که در نظام جدید ارزیابی آنچه اهمیت دارد، برنامه رشد است و باید سالانه بر اساس دو، سه شاخص مشخص اعم از میزان تولید یا تعداد نیروی انسانی سیر رشد خود را ارائه کند.

وی افزود: هدفی که در این نظام جدید پیگیری می‌شود، کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا برای جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان فناور و نوآور در شرکت‌های نوپا است که طی آن هم شرکت‌های نوپا می‌توانند سرمایه و گردش‌مالی خود را گسترش دهند و هم شرکت‌های فناور و نوآور، سهم دانش‌بنیان خود را بیشتر کنند.

به گفته اسدی‌فرد؛ این جنس از اقدامات جذب سرمایه توسط شرکت‌های نوپا و سرمایه‌گذاری شرکت‌های نوآور و فناور در شرکت‌های نوپا به نوعی امتیاز محسوب شده و در جلب حمایت‌های مالیاتی مؤثر است و به میزانی که شرکت‌ها امتیازات بیشتری را در این دو پارامتر کسب کنند از حمایت‌های مالیاتی بیشتری بهره‌مند می‌شود.

وی در ادامه به انواع این حمایت‌ها اشاره‌ کرد و گفت: حمایت‌های مالیاتی در دو دسته معافیت مالیاتی و اعتبار مالیاتی قرار می‌گیرد؛ معافیت مالیاتی دایره شمول محدودتری دارد و شرکت‌های معدودی، از این حمایت بهره‌مند می‌شود، اما در اعتبار مالیاتی که ذاتاً یک جور معافیت محسوب می‌شود به محل هزینه‌کرد شرکت‌ها برمی گردد که این محل هزینه‌کرد هم مجدداً به دو بخش تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری تقسیم می‌شود.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در خصوص این نوع هزینه‌کرد‌ها توضیح‌ داد: اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه سقف ندارد و همه شرکت‌های دانش‌بنیان از آن بهره‌مند می‌شوند.

وی اضافه کرد: جنس پژوهش‌ها در قالب پروژه‌ها تعریف می‌شود؛ بدین معنا که ورودی، خروجی سرفصل‌ها و هزینه‌های تخمینی تقریباً مشخص است و سالانه میزان این هزینه‌کرد‌ها بررسی شده وآن بخشی که مشمول اعتبار‌های مالیاتی می‌شود به اداره مالیات اعلام شده و از میزان مالیات شرکت‌ها کاسته می‌شود.

اسدی فرد درباره شیوه اختصاص اعتبار مالیاتی به سرمایه‌گذاری‌ها توضیح داد: سرمایه گذاری‌ها به دو صورت انجام می‌پذیرد؛ مستقیم که طی آن به میزان ۳۰ درصد از سرمایه‌گذاری از مالیات کسر می‌شود و دوم سرمایه‌گذاری از طریق صندوق‌ها است که آن ۱۰۰ درصد مالیات عملا کسر می‌شود. اختصاص این جنس اعتبار‌های مالیاتی برخلاف بخش تحقیق و توسعه که سالانه بود، بعد از اتمام پروژه و بهره‌برداری کامل تخصیص می‌یابد.

وی  تأکید کرد: خبر خوب این است که هیچ شرکت دانش‌بنیانی نیست که از اعتبار مالیاتی برخوردار نباشد، هر شرکتی که به نوعی از محصولات دانش‌بنیان را تولید کند، مشمول یکی از حمایت‌های مالیاتی می‌شود.

اسدی فرد در خصوص نحوه تخصیص اعتبار مالیاتی به هر سه دسته نوپا، نوآور و فناور گفت: در مورد شرکت‌های نوپا و کوچک هر شرکتی که برای تولید محصول دانش‌بنیانش از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تأیید بگیرد، ولو محصولی که ارائه می‌کند در دایره معافیت‌های مالیاتی هم نباشد، مشمول اعتبار مالیاتی می‌شود و این معافیت تا ۵ سال اعتبار دارد.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری افزود: در مورد شرکت‌هایی که فروش بیشتری دارند مثل شرکت‌های نوآور و فناور، نوع محصول دانش‌بنیان اهمیت دارد و حتما باید آن محصول در لیست محصولاتی که مشمول معافیت هستند، قرار بگیرد.

وی مطرح کرد: بر این اساس، اگر تمام محصولات این شرکت‌ها در لیست مشمولان معافیت قرار بگیرد، کلا معاف و اگر بخشی در لیست باشد به همان میزانی که با لیست تطابق پیدا می‌کنند از این اعتبارات بهره‌مند خواهد‌شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر