صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

هزینه تقریبی تردد هر مسافر اربعین در خاک عراق چقدر است؟

در حال حاضر هزینه تقریبی تردد هر مسافر اربعین در خاک عراق، ۲ میلیون تومان است.
کد خبر : 864676

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، واقعه عاشورا، بیشتر از آنکه یک اتفاق مذهبی برای ایرانیان باشد، یک زیست فرهنگی است. به این دلیل است که حدود یک دهه از برپایی پیاده‌روی اربعین می‌گذرد، اما نه‌تن‌ها بساط آن برچیده نشده، بلکه هر سال پرشورتر از سال قبل برگزار می‌شود. هیچ‌گس فکرش را نمی‌کرد جماعتی میلیونی نه‌تن‌ها از سراسر ایران، بلکه از گوشه جهان در کنار یکدیگر به هم آیند و مسیری طولانی را برای رسیدن به مقصدی مشترک به‌پیمایند.

زائران از پیاده‌روی اربعین به عنوان یک فرصت برای تجربه زندگی جدید در مدتی کوتاه یاد می‌کنند. اما این سفر، زوایا و روایات جذاب و شنیدنی بسیار بیشتری نیز دارد. در این گزارش تلاش کردیم تا از زبان برخی مسافران همیشگی پیاده‌روی اربعین، حال و هوا، فضا و شرایط حاکم بر این مسیر بیشتر آگاه شویم.

سفر اربعین ، ۱۰ روزه است

محمد بیگی‌پور کارمند بخش خصوصی که امسال قصد دارد با همسر و پسر ۲ ساله خود به پیاده‌روی کربلا برود، چهارمین سالی است که این سفر را تجربه می‌کند. از او درباره شیوه رسیدن او به مرز پرسیدیم. تا مرز مهران، با وسایل حمل‌ونقل مختلفی می‌توان رفت، اما اغلب افراد با ماشین‌های شخصی خود تا مرز می‌روند. ما هم همین‌کار را خواهیم کرد.

مرز پارکینگ‌های وسیع و جاداری دارد و با خیال راحت می‌توانیم خودرو‌های خود را در آنجا پارک کنیم و از مرز رد شویم.» او سپس درباره مدت زمان سفر گفت: برخی افراد پیاده‌روی خود را از مرز شروع می‌کنند. اما دسته‌ای از افراد هستند که از کرمانشاه، سفر پیاده را آغاز می‌کنند، اما به طور عام، زوار از مرز تا شهر نجف با وسایل حمل‌ونقل عمومی رفته و پس از اسکان در نجف، پیاده‌روی خود را برای رسیدن به کربلا آغاز می‌کند. قالب برنامه‌ریزی‌ها به این صورت است که زائر ۲ روز در نجف ساکن می‌شود، ۳ الی ۴ روز تا کربلا پیاده‌روی می‌کند و پس از ۲ روز ماندن در کربلا، با ماشین به مرز باز می‌گردد.

دلار درعراق لازم نیست

بیگی پوردرباره رد شدن از مرز و رسیدن به نجف گفت: وسایل نقلیه متعددی از مرز ایران تا رسیدن به نجف وجود دارد. افراد می‌توانند متناسب با بودجه، راحتی و برنامه‌ریزی‌های خود هر یک را انتخاب کنند. هزینه وسایل نقلیه از ۲۰ هزار دینار تا ۵۰ هزار دینار متغیر است. هزینه اتوبوس ۲۰ هزار دینار، ون ۹ نفره ۲۵ هزار دینار، ون هفت نفره که راحت‌تر است ۳۰ هزار دینار و با خودروی سواری ۵۰ هزار دینار است. این قیمت‌ها طی سال‌ها ثابت بوده و تنها مسئله‌ای که هزینه تردد را افزایش می‌ده، تغییر نرخ ریال در برابر دینار است. در حال حاضر هر هزار دینار، ۳۰ هزار تومان است. یعنی برای هر نفر، مسیر مرز مهران تا نجف با اتوبوس، حدود ۶۰۰ هزار تومان آب می‌خورد.

این زائر با سابقه، درباره هزینه‌ها در پیاده‌روی اربعین گفت: ریال ایران در عراق، واحد پولی کاملا شناخته شده‌ای است. نمی‌توان گفت که در مسیر پیاده‌روی ریال در ایران بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد یا دینارو یا حتی دلار. بهتر است که دینار همراه خود داشته باشید، اما با ریال هم مشکلی نیست. در طول مسیر، هیچ نیازی به پرداخت دلاری نیست. شاید در بعضی شهر‌های توریستی عراق، در بازار‌های محلی از وجود مسافران سو استفاده شده و برخی اقلام را به دلار بفروشند، اما به طور کلی، داشتن دلار لازم نیست.

هزینه تردد با وسیله نقیه هر زائر اربعین

این مسافر جوان که دهه سی سالگی خود را می‌گذراند، از شرایط و احوالات موکب‌های در مسیر اربعین گفت: در سال‌های ابتدایی آغاز پیاده‌روی اربعین، شرایط چندان مساعد نبود. سرویس بهداشتی‌ها، مناسب‌سازی نشده بود و حمام درستی وجود نداشت. اما سال به سال تغییرات شگرف و مهمی در بدنه تجهیزاتی مسیر پیاده‌روی اربعین رخ می‌دهد. هر سال شاهد هستیم موکب‌هایی که در سال قبل خیمه‌وار بودند، تبدیل به ساختمانی تمیز و مجهز شده است. هیچ‌کس نمی‌تواند در جایی غیر از موکب‌ها اسکان گزیند؛ چرا که مسیر بیابانی بوده و در بیابان جایی برای توقف غیر از موکب‌ها وجود ندارد. مگر آنکه میهمان یکی از خانواده‌های مهربان و زائردوست عراقی شوی که تو را به خانه خود دعوت کرده‌اند.

بیگی‌پوردر پایان صحبت‌های خود گفت: در حال حاضر هزینه تقریبی تردد هر مسافر اربعین در خاک عراق، ۲ میلیون تومان است. بخش زیادی از این هزینه، صرف حمل‌ونقل می‌شود. برای باقی نیاز‌ها مانند خوراک، نیاز چندانی به پول نیست و موکب‌ها ۲۴ ساعت در حال ارائه خدمات به زائران هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر