صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۷ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۲

تأکید رؤسای مجالس ایران و الجزایر بر گسترش همکاری‌های علمی در حوزه دانش‌بنیان

رئیس مجلس پس از نشست دوجانبه مشترک با همتای الجزایری خود گفت: در این نشست تأکید شد خطوط کشتیرانی بین دو کشور و همکاری‌ها در حوزه دانش‌بنیان گسترش یابد.
کد خبر : 864341

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پس از نشست دوجانبه مشترک با همتای الجزایری خود در جمع خبرنگاران، گفت: خیلی خوشحال هستم امروز میزبان رئیس مجلس ملی الجزایر برادر عزیز «بوغالی» در تهران هستم که دعوت ما را پذیرفتند و با هیأت همراه به تهران سفر کردند.

وی اضافه کرد: بعد از سفری که در چند ماه گذشته در نشست پارلمان کشورهای اسلامی داشتیم، با یکدیگر ملاقات داشته و دعوت رسمی از برادرم ابراهیم بوغالی رئیس پارلمان کشورهای اسلامی و رئیس مجلس ملی الجزایر داشتم تا در تهران میزبان ایشان باشیم.

رئیس مجلس در ادامه اظهار کرد: یکی از نکات مهمی که در این نشست بر آن تاکید شد توسعه روابط دوجانبه و منطقه‌ای و بین المللی بود که پیرامون آن مذاکراتی صورت گرفت. یکی از محورهای جدی تاکید بر فعال شدن کمیسیون اقتصادی بود که در سفر اخیر وزیر خارجه الجزایر به تهران نیز بر آن تاکید شد و در اسرع وقت فعال می‌شود تا بتوانیم روابط اقتصادی را بین دو کشور توسعه دهیم.

قالیباف تصریح کرد: همچنین در این نشست تاکید شد خطوط کشتیرانی بین دو کشور و همکاری‌ها در حوزه دانش بنیان گسترش یابد. در این فرصت که ایشان در تهران هستند از نمایشگاه دستاوردهای دانش بنیان بازدید خواهند کرد تا در راستای تبادلات تجاری، این نمایشگاه‌ها در الجزایر دایر شود.

وی در ادامه تاکید کرد: موضوع دیگر همکاری‌های پارلمانی و گروه‌های دوستی پارلمان‌های دو کشور بود که توسعه روابط این گروه‌ها می‌تواند به توسعه روابط اقتصادی و سیاسی بین دو کشور تسهیل ببخشد. موضوع دیگری که امروز مورد بحث و توافق شد این بود که از آنجا که آقای بوغالی رئیس رؤسای مجالس کشورهای اسلامی نیز هستند، نشستی در حوزه فضای مجازی و هم هتک حرمتی که به قرآن کریم در این ایام به صورت متوالی در اروپا صورت گرفته است، تشکیل شود و پیگیری جدی همه پارلمان‌های کشورهای اسلامی داشته و همه پارلمان‌ها و رؤسای پارلمان‌های اسلامی موضع‌گیری جدی نسبت به این موضوع داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: نکته دیگر که در این نشست بحث شد این بود که در سطح روابط بین‌ المللی همکاری‌های جدی داشته باشیم. همکاری‌ها در حوزه حقوق بشر نیز از دیگر موضوعاتی بود که پیرامون آن بحث شد. از آنجا که الجزایر عضو غیر دائم شورای امنیت و هم عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل هستند از این فرصت برای هماهنگی‌ها و همکاری‌های بین‌ المللی استفاده شود. مجدداً خیر مقدم دارم به شما و خوش حالم که میزبان شما هستیم.

تصویب قانون تسهیل سرمایه‌گذاری میان دو کشور در مجلس الجزایر

ابراهیم بوغالی رئیس مجلس الجزایر نیز در این نشست خبری در جمع اصحاب، بیان کرد: حضور ما در ایران در پاسخ به دعوتی بود که رئیس مجلس ایران به عمل آوردند و این سفر بیانگر محبت متقابل ملت الجزایر و ملت ایران است. همچنین تاکید بر مسیر مشترکی که دو کشور در پیش دارند و تقویت روابط الجزایر با کشورهای دوست و برادر از جمله کشور دوست بردار جمهوری اسلامی ایران که ما احترام زیادی را برای آن قائل هستیم.

وی در ادامه اظهار کرد: این سفر هم برای یکپارچه کردن تلاش‌ها دو کشور در همکاری‌ها بین‌ المللی و منطقه‌ای است. امیدواریم سفرهای کمیته‌های دوستی هم برقرار شده و روابط تقویت شود. یکی از اهداف این سفر بالا بردن سطح روابط اقتصادی بین دو کشور است. روابط سیاسی را نمی‌توانیم بالا ببریم مگر اینکه با بالا بردن روابط اقتصادی بین دو کشور همراه باشد. الجزایر قانون سرمایه گذاری جدیدی را تصویب کرده که مشوق‌هایی برای سرمایه گذار پیش بینی کرده است. امیدواریم ایران نیز جز کشورهایی باشد که از این فرصت سرمایه گذاری استفاده کرده و با رفع تحریم‌ها دستاوردهای ایران توسعه یابد.

رئیس مجلس الجزایر در ادامه تصریح کرد: روابط سیاسی خوب باید به روابط اقتصادی خوب هم منجر شود. در سطح بین الملل ما خوشبختانه با جمهوری اسلامی در بسیاری مواضع همسو بوده و امیدوار هستیم در آینده نزدیک روابط بیشتر و بیشتر تقویت شود. در سطح سازمان همکاری اسلامی باید بهتر عمل کنیم. به خصوص پیرامون اقدامات و هتک حرمت‌هایی که علیه مقدسات انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: ما باید تلاش کنیم از خدشه‌دار شدن احساسات مردم ممانعت کرده؛ چراکه همه ادیان محترم هستند و اسلام نیز همین طور. باید به مقدسات همه ادیان احترام گذاشته شود. امیدوارم این سفر در جهت خدمت به منافع دو کشور و ملت‌های مسلمان باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر