کشورهای پیشرفته خواهان جذب علوم پایهایها هستند/ اخذ بورسیه دلیل اشتیاق داوطلبان به رشته ریاضی
سمانه مشهدی رئیس دانشکده ریاضی علم و صنعت در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری درباره وضعیت رشتههای ریاضی در جامعه اظهار کرد: برخی از افراد به علت سختی زیاد و نبود شغل مناسب رشته ریاضی از ادامه تحصیل در آن صرف نظر میکنند.
وی افزود: به عقیده برخیها، دانشجویان ریاضی اگر تا مقطع دکتری هم ادامه تحصیل دهند، شاید شغل مناسبی پیدا نکنند و در تدریس هم موفق نشوند؛ بنابراین از آنجایی که امیدوار به آینده شغلی نیستند از این رشته استقبال زیادی نمیکنند.
مشهدی درباره اقدامات آموزش عالی ایران برای هدایت دانش آموز به سمت رشته ریاضی گفت: در دانشکده ریاضی به ایجاد رشتههای علوم کامپیوتر اقدام کرده ایم، تا گرایشهای ارشد و دکتری را در قسمت علوم داده، رمز نگاری، هوش مصنوعی و ... کاربردیتر و بهروزتر کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه در حال تغییر مصوبه دروس ریاضی هستیم، تاکید کرد: رشتههای ریاضی به سمت کارآفرینی حرکت میکنند تا مهارتافزایی و جذابیت رشتهها را در میان دانشجویان برای ایجاد اشتغال ارتقا دهیم.
کشورهای پیشرفته؛ خواهان پذیرش نخبگان ریاضی
وی با بیان اینکه آینده رشته ریاضی در سطح جهان قطعا وضعیت مطلوبی دارد، تاکید کرد: علوم پایه و ریاضی در برخی کشورها وضعیت مطلوبی ندارد و دانشآموزان معدل پایین را جذب میکند، اما در کشورهای پیشرفته جزء برترین رشتهها شناخته شده و نخبگان جذب این رشتهها میشوند.
مشهدی درباره بازنگری سرفصلهای رشته ریاضی اظهار کرد: سرفصلهای رشته ریاضی در گذشته به شیوه محض ارائه شده، اما هم اکنون نیازمند بازنگری است و دروس جدیدی به مقطع ارشد و دکتری اضافه شده که کاربردی است و به اینصورت دانشجو میتواند با صنعت ارتباط بیشتری برقرار کند.
وی گفت: سعی در ایجاد قراردادهای جدید با صنایع مختلف برای بورسیه دانشجویان ریاضی هستیم تا همزمان با تحصیل کسب تجربه و تخصص کنند.
رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه اشتغال و مهارتمحوری دانشجویان ریاضی برای ما به شدت حائز اهمیت است، تاکید کرد: در این زمینه با ایران خودرو، سازمان هوا شناسی و بانک سپه در قالب طرح کوآپ مذاکره کردهایم تا دانشجویان کارشناسی جذب آنها شوند.
مشهدی درباره روشهای جلوگیری از مهاجرت دانشجویان ریاضی از کشور گفت: بیشتر دانشجویان شریف پس از دریافت مدرک کارشناسی به فکر مهاجرت میافتند، اما در مابقی دانشگاهها اینگونه نیست و شاید تعداد انگشت شماری از فارغ التحصیلان تصمیم به ترک کشور بگیرند.
وی افزود: برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان، باید بااستعدادها را شناسایی کرده و با در نظر گرفتن طرح کوآپ به بورسیه آنها در صنایع اقدام کنیم یا مزایا و تشویقهای مناسبی را برای تضمین آینده شغلی آنها در نظر بگیریم؛ چرا که بیشتر دانش آموختگان دکتری ریاضی فکر میکنند مدرک آنها برای کشور بی اهمیت است و نمیتوانند در ارگانی استخدام شوند، پس باید خیال آسودهای را با فراهم کردن شغل مناسب جهت نگهداشت این افراد در کشور رقم بزنیم.
مشهدی در پاسخ به این سوال که با توجه به پیشرفتهای علمی جدید در کشور، آیا آینده شغلی رشته ریاضی تغییر میکند یا خیر؟ اضافه کرد: مشاغل رشته ریاضی در ایران شاید در سطح تدریس در مدارس، کنکور و دانشگاهها شناخته شده باشد و استادان هم ارتباط زیادی با صنایع نداشته باشند، اما از آنجایی که مهارت محوری را سر لوحه کار خود قرار داده ایم، میتوان به آینده رشته ریاضی و ارتباط فارغ التحصیلان این رشته با صنعت و جامعه امیدوار بود.
انتهای پیام/