قالیباف: چرا مجلس را محکوم میکنید که بودجه را ناتراز بسته است؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در جمع بندی گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور مجلس شورای اسلامی در مورد وضعیت تحقق احکام تکلیفی منتخب قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: اولین توقع ما از جنابعالی و سازمان برنامه و بودجه این است که قانون مجلس پس از فراز و نشیبهایی که در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت داشت، اجرایی شود.
وی افزود: انتهای خرداد و اوایل تیرماه دستگاههای دولتی اظهار میکردند که جداول را در اختیار ندارند و بودجه برای آنها بارگذاری و چاپ نشده است تا بدانند در چه شرایطی هستند. به طور معمول باید این جداول زودتر در اختیار دستگاهها قرار میگرفت و توافق نامهها زودتر به امضا میرسید، این یکی از اشکالاتی است که دستگاهها مطرح و دنبال میکردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه در دهه آخر مرداد قرار داریم و در تبصره ۱۹ در بندهای (ز)، (هـ) و (ی) موضوعات مهمی مطرح شده که باید اجرایی شود، گفت: به طور مثال در بند (ی) این فرصت فراهم شده که شما بتوانید مدیریت مالی را به صورت سامانهای انجام دهید که کار هم برای شما و هم مجلس تسهیل شود تا اعداد ارائه شده متفاوت نباشند. این اتفاق نیفتاد و امروز شاهدیم که وقت ما در این بخش گرفته میشود.
قالیباف اضافه کرد: در همین بند (ی) در جدول شماره ۷ مشخص بود که جابه جایی آن ۲۰ درصد است و جابه جایی جدول ۹ در حدود ۳۰ درصد است، مجدداً دامنه تغییرات ۵ درصد در قانون دیده شد و قرار بود این موضوع به صورت برخط دنبال شود، اما در پایان مردادماه هستیم و عملاً این مهم اتفاق نیفتاده است.
وی خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: این موضوعات را از این جهت عرض کردم که وقتی شما خیلی از موضوعاتی را که امروز شنیدید و نسبت به آن ناراحت شدید، واقعیتهایی است که نمایندگان تحت فشار هستند و از دستگاهها پیگیری میکنند. البته ما میدانیم که شما در میانه بودجه مستقر شدید و حتما اشکالات اولیه وجود داشته که امیدواریم این موارد پیگیری و حل و فصل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نمایندگان استانهای شمالی نسبت به بحث گندم، برنج و چای اعتراضاتی دارند گفت: شما به مواردی اشاره کردید که نمایندگان هم به واردات آن و هم در بحث خرید، اعتراض و بحث دارند. در زمینه قیمت گندم، چون جنابعالی گفتید مجلس در تبصره ۱۴ ناتراز بسته است، من به شما عرض میکنم لایحه دولت به ما ۶۵۲ یا ۶۵۹ همت بوده و مجلس عیناً همین رقم را تصویب کرده، بدون اینکه مجلس یک ریال را در تبصره ۱۴ جابه جا کند.
قالیباف اضافه کرد: ما همان موقع میدانستیم که نان را یک ۵۶ تومان گذاشتیم، معلوم است که گندم حدود ۱۳۰ تا نیاز دارد، شما خودتان یک ۵۶ تا یک ۴۸ تا پیشنهاد دادید.
وی افزود: ما عیناً همان پیشنهادات مربوط به تبصره ۱۴ را بدون هیچ تغییری در بودجه قرار دادیم، اما شما مجلس را محکوم میکنید که مجلس ناترازی درست کرده است، این درست نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نکته بعدی اینکه دولت حتماً حق دارد اصلاحیه بودجه ارائه کند، اما من شخصاً جنابعالی را دعوت و به شما عرض کردم به عنوان یک کارشناس و به عنوان یک نماینده در مجلس الان وقت ارائه اصلاحیه نیست. عرض کردم اجازه دهید قانون برنامه تصویب شود، در قانون برنامه حتما تغییراتی به وجود خواهد آمد که باید در بودجه اعمال کنید. در آن زمان میتوانید این کار را انجام دهید، اما شما هنوز اجرای قانون را نیز شروع نکرده اید.
قالیباف خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: جنابعالی در ماده یک از ما خواستید ۱۵ میلیارد یورو در حوزه تهاتر با هر سازمانی که بخواهیم، هر رقمی بدهیم. آیا مجلس میتواند این طور قانون تصویب کند؟ اینها اشکالاتی است که وجود دارد و این اشکالات جز با صبر و تحمل حل نمیشود. شما امروز شاهد بودید که تعدادی از نمایندگان (در جایگاه هیئت رئیسه) تجمع کرده و صحبت داشتند. مجلس محل گفتوگو و گفت و شنود است و فصل الخطاب این موضوعات، اجرای قانون است.
وی تصریح کرد: امروز اگر برخی نمایندگان گلهمند هستند به این دلیل بوده که قانون به درستی اجرا نشده و در جایی از قانون تعلل شده است. در موضوع اشتغال در تبصره ۱۸ که موضوعی مهم است، با وجود ایجاد حساب در استانها فقط ۲ همت در پایان ماه واریز شده است. در زمینه تامین دارو نیز دچار مشکلات جدی هستیم، اما ما مطمئنیم این بودجه پاسخگوی این موضوعات است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر مشکلاتی در زمینه جابه جایی و تخصیصها وجود دارد، دوستان کمک کنند و ما هم در خدمت دولت خواهیم بود تا این موضوعات را پیش ببریم.
قالیباف گفت: بحث مربوط به برنج، گندم، دارو و موضوعات معیشتی و بحث تبصره ۱۴ از اولویتهای اول تخصیص اعتبار است، یعنی همانطور که ما پرداخت حقوق را در اولویت قرار میدهیم، این موضوعات را نیز باید در اولویت قرار دهیم.
انتهای پیام/