صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۹ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲
گزارش آنا از برنامه‌ریزی‌ دولتی‌ها برای سفر زمینی مسافران به عراق؛

وقت‌کُشی در تأمین اتوبوس زائران اربعین ۱۴۰۲

هر ساله در آستانه اربعین حسینی هزاران زائر خود را به مرز‌های غربی کشور می‌رسانند، اما امسال نیز کمبود ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای همانند سال‌های گذشته، جابجایی زائران اربعین را با مشکل مواجه می‌کند.
کد خبر : 863276

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، هر ساله در آستانه اربعین حسینی هزاران زائر خود را به مرز‌های غربی کشور می‌رسانند تا راهی سفر عتبات شوند. سال گذشته بااینکه پیش‌بینی‌ها حکایت از حضور حداکثری مردم در مراسم اربعین داشت، بی‌نظمی‌های زیادی وجود داشت.

در گرمای بالای ۴۵ درجه در پایانه مرزی مهران و سایر مرزها، ازدحام زائران بسیار بالا بود و گرمازدگی تعدادی از زائران را به همراه داشت. فوت چندین نفر از زائران و مراجعه تعداد زیادی از زائران ایرانی در عراق به نیرو‌های هلال‌احمر جهت دریافت خدمات پزشکی از دیگر تبعات معطلی و عدم هماهنگی‌ها در اربعین سال گذشته بود.

باوجود همه برنامه‌ریزی‌هایی که از سوی مسئولان اعلام شده بود ناهماهنگی‌ها در کنار گرمای هوا به نارضایتی تعداد زیادی از زائران افزود.

اعتراض برخی زائران به این بود که در آن سوی مرز وسیله حمل‌ونقل جهت انتقال به عتبات کم است و بر همین اساس قیمت‌ها چندین برابر افزایش داشت و زائران مجبور بودند برای انجام سفرشان هزینه‌ای بیش از پیش‌بینی معمول پرداخت کنند.

وضعیت سال گذشته این سوال را ایجاد کرده است که با توجه به افزایش گرمای سال جاری و پیش بینی حجم تردد زائران، چه تمهیداتی برای سفر اربعین پیش‌بینی شده تا مسافران زمینی بتوانند سفر کم‌دردسرتری را تجربه کنند. افزایش تعداد اتوبوس‌ها از جمله برنامه‌های اعلام شده برای اربعین امسال بوده و یکی از راهکار‌ها برای این افزایش واردات اتوبوس‌های نو بوده است.هرچند که انتظار می رفت با تقویت ناوگان جاده ای، در این شرایط به جای واردات خودروهای کرایه‌ایی اقدام به استفاده از اتوبوس‌های داخلی جهت جابه‌جایی زائران اربعین شود.

اما براساس این گزارش اتوبوس‌های وارداتی به اربعین امسال نرسیده است و در کنار تمهیداتی که برای اجاره اتوبوس در نظر گرفته شده مقرر شده است از ظرفیت اتوبوس‌رانی داخلی استفاده شود. آنگونه که کارگروه حمل و نقل عمومی کمیته خدمات شهری ستاد مرکزی اربعین حسینی شهرداری تهران اعلام کرده تعداد اتوبوس‌هایی که تاکنون مصوب شده در مجموع ۴ مرز، ۷۵۰ دستگاه است که با توجه به وضعیت ویژه مهران حدود ۳۵۰ دستگاه اتوبوس در مرز مهران مستقر خواهند شد.

اتوبوس‌های وارداتی به اربعین امسال نمی‌رسد

حمیدرضا شهرکی، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در روز‌های اخیر گفت: از ۲ هزار دستگاه اتوبوسی که قرار بود وارد شود، فقط ۱۵۰ دستگاه اتوبوس ثبت سفارش شده است.

فرآیند زمان‌بر واردات ۲ دستگاه اتوبوس وارداتی

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه یک تفاهم نامه با تولید کنندگان داخلی منعقد شده که ۲ هزار دستگاه اتوبوس طی سه سال خریداری شود، بیان کرد: از ۲ هزار دستگاه وارداتی بالغ بر ۱۵۰ دستگاه ثبت سفارش شده، اما خرید و واردات اتوبوس به دلیل لزوم هماهنگی با دستگاه‌هایی، چون محیط زیست، سازمان استاندارد، مجموعه پلیس راهور و گمرک فرآیند زمان بری است.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در ادامه تصریح کرد: اتوبوس، سفارشی ساخته می‌شود و به دلیل اینکه در ایام شیوع بیماری کرونا، تقاضای سفر کاهش پیدا کرد تولید اتوبوس نیز کم شد، اما هم اکنون بخش خصوصی به دنبال تأمین ارز است.

تلاش‌ها برای واردات اتوبوس نو به اربعین امسال نرسید

وی افزود: خیلی تلاش کردیم برای اربعین امسال اتوبوس‌های وارداتی برسد، اما این اتفاق نیافتاد و باید منتظر سال بعد باشیم و از هفته دولت امسال تا هفته دولت سال بعد قول می‌دهیم که با استفاده از ظرفیت‌های داخلی اتفاق‌های خوبی در خصوص افزایش ظرفیت ناوگان جاده‌ای رقم بخورد.

۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه پایانه مرزی از سوی سازمان راهداری

شهرکی افزود: سازمان راهداری بالغ بر سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه پایانه مرزی در نظر گرفته و در تلاش است که سطح تردد در این ایام به نوعی کاهش چشمگیری در ترافیک نسبت به اربعین سال گذشته داشته باشد البته مسیر‌های جدیدی بازگشایی شده است.

رفع مشکلات نقاط حادثه خیز منتهی به مرز‌ها

وی درباره رفع مشکلات نقاط حادثه خیز منتهی به مرز‌ها نیز گفت: تجهیز مسیر به علائم، پیش آگاهی‌ها، نصب علائم افقی و عمودی، لکه گیری، خط کشی و آشکار سازی‌ها انجام شده است.

شهرکی افزود: امسال برای نخستین بار پارکینگ پایانه برکت در اختیار سازمان راهداری قرار گرفته، آسفالت شده و سطح سایبان‌ها افزایش پیدا کرده است که در اربعین سال بعد این پارکینگ تبدیل به پایانه خواهد شد.

نیاز سازمان راهداری به ۵ هزار دستگاه اتوبوس جدید

وی تاکید کرد: سازمان راهداری نیاز دارد ۵ هزار دستگاه به ناوگان خود اضافه کند. امسال به دنبال استفاده از ون در مسیر‌های کوتاه هستیم.

اختصاص ۷۵ درصد از ناوگان حمل و نقل کشوری به تردد‌های اربعین

براساس این گزارش، مهدی علیزاده، رئیس کارگروه حمل و نقل عمومی کمیته خدمات شهری ستاد مرکزی اربعین حسینی شهرداری نیز در گفت‌وگویی اعلام کرده که تقریبا ۷۵ درصد از ناوگان حمل و نقل کشوری را برای اربعین اختصاص داده شده که مردم را از شهر‌های خودشان به مرز‌هایی که اعلام می‌کنند، منتقل خواهند کرد.

وی افزود: بر اساس مصوبات ستاد، بناست در حوزه حمل و نقل در خاک عراق (از مرزی که برای ما تعیین کردند تا نخستین نقطه شهری اگر فاصله کمتر ۸۰ کیلومتر باشد) از هر زائر ۸۰ هزار تومان و اگر بالای ۸۰ کیلومتر بود، ۱۰۰ هزار تومان اخذ و به راننده اتوبوس پرداخت شود؛ این رقم با توجه به قیمت بالای حمل و نقل داخل خاک عراق رقم نسبتا ناچیزی است.

۷۵ درصد زوار از مرز مهران وارد عراق خواهند شد

وی گفت: طبق پیش‌بینی‌ها ۷۵ درصد ورودی زوار اربعین کشورمان به عراق از مرز مهران خواهد بود. ما برای این مرز تدارک ویژه‌تری هم دیده‌ایم و تلاش خواهیم کرد با دپوی اتوبوس‌ها از مهران تا کوت، خدمات‌رسانی بهتری کنیم؛ از کوت به نجف یا به کربلا هم بر اساس توافق انجام شده، اتوبوس‌ها و ون‌های عراقی نسبت به جابجایی زائران اقدام می‌کنند.

تلاش برای عدم سردرگمی مردم در جابجایی‌های اربعین

علیزاده به تاکید وزیر کشور در فرایند خدمت‌رسانی به زائران اربعین اشاره و تصریح کرد: نکته‌ای که شخص وزیر کشور تاکید داشت، عدم سردرگمی مردم در جابجایی بوده است؛ بر همین اساس با گروه‌های جهادی هماهنگی صورت گرفته است که در مرز‌های پرتردد، کنار همکاران اتوبوسرانی با تعداد و کاور‌های مشخص قرار بگیرند و مردم را به اتوبوس‌ها و ون‌های عراقی هدایت کنند.

تصویب استقرار ۷۵۰ دستگاه اتوبوس در ۴ مرز تا کنون

رئیس کارگروه حمل و نقل عمومی کمیته خدمات شهری ستاد مرکزی اربعین حسینی شهرداری تهران درباره تعداد اتوبوس‌های پیش‌بینی شده برای اعزام به مراسم اربعین پیش‌رو گفت: تعداد اتوبوس‌های که تاکنون مصوب شده در مجموع ۴ مرز، ۷۵۰ دستگاه است که با توجه به وضعیت ویژه مهران حدود ۳۵۰ دستگاه اتوبوس را ما در مرز مهران به کارگیری خواهیم کرد.

اتوبوس‌های نو، سرحال و اورهال‌شده به مرز‌ها منتقل می‌شوند

علیزاده با اشاره به افزایش دما و گرمای هوا در سال جاری و همچنین افزایش احتمالی زائران حسینی در مراسم اربعین امسال خاطرنشان کرد: باوجود اینکه ناوگان اتوبوسرانی ما در سطح کشور یک ناوگان فرسوده است، اما سعی شده که اتوبوس‌های نوپا، سرحال و اورهال شده در مرز‌ها استفاده شود که به لحاظ موتوری و کولری دارای کمترین مشکل باشند.

رئیس کارگروه حمل و نقل عمومی کمیته خدمات شهری ستاد مرکزی اربعین حسینی شهرداری تهران به زمان شروع و پایان عملیات خدمت‌رسانی در مراسم اربعین حسینی (ع) اشاره و تصریح کرد: عملیات اربعین از ابتدای صفر شروع و تا پایان رسمی مراسم اربعین ادامه خواهد داشت و بلافاصله برای استقبال از مهر آماده خواهیم شد؛ در این مدت هم در خدمات‌رسانی به مردم عزیز تهران با تمهیداتی که اندیشیده شده مشکلی نخواهیم داشت.

برای همه سناریو‌ها آمادگی کامل داریم

وی در پاسخ به این سؤال که چرا فرایند خدمت‌رسانی به زائران در اربعین در داخل کشورمان یک روز بعد از اربعین به پایان می‌رسد در حالیکه حجم بازگشت زائران اربعین حداقل ۴ روز بعد از روز اربعین بسیار پرحجم است و چرا کارگروه حمل و نقل عمومی کمیته خدمات شهری ستاد مرکزی اربعین حسینی شهرداری تهران به گونه‌ای پیش‌بینی نکرده است که خدمت‌رسانی به زائران در حوزه حمل و نقل حداقل ۳ تا ۴ روز بعد از روز اربعین نیز ادامه داشته باشد، گفت: قرارگاه ما در داخل و خارج از کشور به‌صورت جدی مشغول رصد لحظه‌ای تحولات ترافیکی جمعیت اربعین است و ممکن است تصمیمات برای خدمات‌رسانی ویژه‌تر به مردم تغییر کند که برای همه سناریو‌ها آمادگی کاملی داریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر