صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۳ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۲

درمان فیبروز ریه با استفاده از «سلول‌های بنیادی» برای نخستین بار در کشور

عضو هیئت علمی و دانشیار پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از درمان موفقیت آمیز فیبروز ریه با استفاده از تزریق سلول‌های بنیادی برای نخستین بار در کشور در کرمانشاه خبر داد.
کد خبر : 863146

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، کامران منصوری در نشست خبری امروز (۲۳ مرداد) با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر ایران در حوزه سلول‌های بنیادی، گفت: بعد از آمریکا، دومین کشور جهان هستیم که بیشترین تعداد کارآزمایی بالینی در این حوزه را انجام داده ایم.

وی افزود: در حال حاضر در ایران هشت دسته بیماری از جمله انواع مختلف فلج (آسیب‌های نخاعی، فلج ناشی از بیماری‌های عصبی و عضلانی و ...)، انواع زخم (زخم‌های دیابتی، سوختگی و ...)، انواع بیماری‌های خودایمنی (ام. اس و ...) و انواع بیماری‌های مفصلی و روماتیسمی با استفاده از تزریق سلول‌های بنیادی درمان می‌شوند.

عضو هیئت علمی و دانشیار پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: درصد موفقیت درمان این بیماری‌ها بسته به شرایط مختلف بیمار از جمله سن بیمار متفاوت است.

وی افزود: با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته تا پایان سال ۱۴۰۴ انواع بیماری‌هایی که با استفاده از تزریق سلول‌های بنیادی در کشور قابل درمان خواهد بود به ۲۲ دسته بیماری افزایش می‌یابد.

منصوری گفت: ایران در این زمینه به حدی از پیشرفت رسیده که هم اکنون صادرکننده تولیدات و دانش فنی در حوزه سلول‌های بنیادی هستیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با اشاره به شروع فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی این دانشگاه در حوزه سلول‌های بنیادی از سال ۱۳۸۷ گفت: خوشبختانه در همان سال‌های اول فعالیت در این حوزه موفق به استخراج سلول‌های بنیادی از پوست شدیم.

وی افزود: تامین سلول‌های های بنیادی از منابع مختلفی از جمله مغز استخوان و بند ناف امکانپذیر است، اما در خصوص مغز استخوان این کار از طریق عمل تهاجمی انجام می‌شود که در کرمانشاه توانستیم این سلول‌ها را از پوست استخراج کنیم.

منصوری گفت: با توجه به فعالیت‌های خوب کرمانشاه در این حوزه، دو ماموریت کشوری از سوی ستاد کشوری سلول‌های بنیادی به تیم سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه واگذار شده که طرح اول استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان «فیبروز ریه» و دیگری درمان بیماری «لوپوس» با استفاده از این سلول‌ها است.

عضو هیئت علمی و دانشیار پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: خوشبختانه این دو طرح با موفقیت در حال اجرا است و در دوران کرونا موفق شدیم دو بیمار که دچار فیبروز ریه شده و از آن‌ها قطع امید شده بود را با استفاده از تزریق سلول‌های بنیادی درمان کنیم.

منصوری گفت: همچنین پنج بیمار که با استفاده از دستگاه اکسیژن به زندگی خود ادامه می‌دادند هم با این روش درمان شدند و در حال حاضر به زندگی عادی خود ادامه می‌دهند.

وی افزود: طی ماه‌های اخیر هم سه بیمار از تهران به کرمانشاه ارجاع شده اند تا از این طریق درمان شوند و اگر ارزیابی‌های نهایی طرح صورت گیرد، اجرای آن در کل کشور در دستور کار قرار خواهد گرفت.

عضو هیئت علمی و دانشیار پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: این نوع سلول‌های بنیادی بکار رفته در درمان این بیماری‌ها، سلول‌های بنیادی مزانشیمی هستند که متفاوت از سلول‌های بنیادی خونساز است.

وی در ادامه از تزریق سلول‌های بنیادی تنها در دو بیمارستان طالقانی و امام رضا (ع) کرمانشاه خبر داد و افزود: برای تزریق این سلول‌ها نیازی به مراجعه مستقیم بیماران به این مراکز نیست و افراد باید ابتدا توسط پزشک معالج ویزیت شده و در صورتی که درمان بیماری آن‌ها نیازمند تزریق سلول‌های بنیادی باشد، به مراکز مربوطه در این دو بیمارستان ارجاع می‌شوند.

منصوری گفت: هزینه‌های تزریق سلول‌های بنیادی در این دو بیمارستان تحت پوشش بیمه قرار دارد و بیمه عمده هزینه‌ها را پرداخت می‌کند.

عضو هیئت علمی و دانشیار پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: در بحث تزریق سلول‌های بنیادی برای درمان زخم‌ها امکان انجام آن توسط پزشک متخصص یا فوق تخصص در مطب هم وجود دارد، اما برای تزریق وریدی این سلول‌ها بیماران حتما باید به مراکز مربوطه در دو بیمارستان طالقانی و امام رضا (ع) ارجاع شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر