ابلاغ دستور العمل برخورد با بیماران مبتلا به مسمومیت با سرب
احمد حاجبی، مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص مسمومیت با سرب به دنبال مصرف خوراکی تریاکهای آلوده اظهار کرد: مدتی است برخی بیماران با شکایتهایی چون کاهش اشتها، تهوع، استفراغ، یبوست و دردهای کولیکی (دردهای شدید) در ناحیه شکم، که به طور عمده در ناحیه دور ناف به مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی کشور مراجعه میکنند که بعضا دچار سردرد، خواب آلودگی، بیقراری، گیجی و حتی کاهش سطح هوشیاری، تشنج و اغما بودهاند. در بررسی این بیماران مشخص شد که این افراد به طور عمده مصرف کننده تریاک به صورت خوراکی بودهاند.
وی افزود: ارزیابی آزمایشگاهی نشان دهنده بروز کم خونی و افزایش سطح سرب خون در این بیماران بوده است که با توجه به شرح حال، تشخیص مسمومیت با سرب برای این افراد مطرح و فرآیند درمان آنها از طریق مراکز درمانی صورت پذیرفت. نظر به میزان بروز این بیماری و در راستای مدیریت آن، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی مکاتبه با معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور، دستورالعمل برخورد با بیمار مبتلا به مسمومیت با سرب را برای ایجاد آمادگی فنی در پزشکان و سایر کارکنان مراکز درمانی ارسال کرد.
حاجبی یادآور شد: همچنین طی مکاتبهای با ستاد مبازره با مواد مخدر جهت کنترل این پدیده، با توجه به وضعیت موجود، همکاری بیش از پیش نهادهای انتظامی و امنیتی را خواستار شد.
وی افزود: درخواست معاونت درمان از سازمان غذا و دارو و تهیه داروهای مورد نیاز برای درمان مسمومیت با سرب که بسیار هم گران قیمت هستند و ارتقاء آمادگی معاونت غذا و دارو، افزایش ذخایر داروهای آگونیست مواد اپیوئیدی از قبیل متادون و شربت تریاک و فراهم کردن شرایط ارائه درمان جایگزین در این گروه از مصرف کنندگان مواد اپیوئیدی از دیگر اقدامات وزارت بهداشت است.
مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در توصیه به تمامی افرادی که تریاک و یا مشتقات آن را به ویژه به شکل خوراکی مصرف میکنند، گفت: از مصرف این مواد به طور جدی خودداری کنند و به منظور درمان وابستگی خود به مراکز درمان مصرف مواد مراجعه کنند. همچنین مواردی از مسمومیت با سرب در کودکان گزارش شده است که به دلیل ناآگاهی والدین و استفاده از تریاک یا مشتقات آن در کودکان با هدف استفاده دارویی بوده است. در این زمینه لازم است به والدین هشدار داد که این امر میتواند باعث مسمومیت جدی کودکان با سرب شده و حتی منجر به مرگ شود.
انتهای پیام/