صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۸ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۲

آغاز کار دوره «حامیم» دانشگاه‌های استان هرمزگان در قم

آیین افتتاحیه دوره حامیم دانشگاه‌های استان هرمزگان با حضور معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.
کد خبر : 862509

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین افتتاحیه دوره حامیم دانشگاه‌های استان هرمزگان با حضور حجت‌الاسلام مهدی فاطمی‌پور معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و برخی مسئولان استانی، استادان و دانشجویان این دوره در شهر مقدس قم برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس تقوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان هرمزگان در آیین افتتاحیه دوره حامیم دانشجویان دانشگاه‌های استان هرمزگان در شهر مقدس قم بیان کرد: استضعاف منظور استضعاف مالی نیست؛ بلکه استضعاف فکری و معنوی است. مستضعف واقعی کسی است که فکرش مستضعف است، نه جیبش، مستضعفان فکری گروهی هستند که به علت ضعف عقل و بی دانشی، توان شناخت حق و وارد شدن در گروه مؤمنان را ندارند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان هرمزگان بیان کرد: یکی از خطرناکترین کار‌هایی که مستکبرین انجام می‌دهند استضعاف فکری بوده که خطرناکتر از آن استضعاف معنوی است.

تقوی ضمن اشاره به وجود جنگ ترکیبی تمام عیار غرب در بین کشور‌های مسلمان عنوان کرد: دولت‌های غربی با القاکردن به بعضی از ملت‌ها کاری کردند که سواری دادن به غرب را افتخار خود بدانند.

رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌های استان هرمزگان گفت: خواص بزرگی مثل سلیمان صرد خزائی با وجود دیدن چهار امام نتوانستند امام زمان خویش را به درستی درک کنند و آن را در زمان مناسبش حمایت کنند و امام را تنها گذاشتند؛ اما افرادی مانند شهید حاج قاسم سلیمانی نه با دیدن امام زمان، بلکه با دیدن نایب آن توانست امام را درک کند باید مثل سلیمانی‌ها زیست کنیم، ما اینجا جمع شده ایم که کمی مانند سلیمانی‌ها زندگی کردن را یاد بگیریم.

تقوی بیان کرد: متاسفانه یک رفتار خیانت بار از برخی خواص باعث شده است نسل جدید ما نتواند امام خمینی (ره) را خوب بشناسد، نسل جوان و نخبه ما باید با تفکرات بنیانگذار رهبر کبیر انقلاب اسلامی آشنا شود. هدف اصلی ما در دوره حامیم آشنایی با تفکرات ناب امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور هم به عنوان سخنران ویژه افتتاحیه دوره حامیم دانشگاه‌های استان هرمزگان بیان کرد: در کنار این دوره همزمان ۵۰ دوره دیگر در سراسر کشور در حال برگزاری است.

 فاطمی‌پور اظهار کرد: نگاهی انتقادی به دانشگاه هاروارد از کتاب هری لوئیس، کسی که سال‌ها به صورت ویژه در دانشگاه بین‌المللی هاروارد تدریس کرده و در آن مسئولیت داشته بیان می‌کند وظیفه ما در این دانشگاه انسان‌سازی است. یعنی مهم‌ترین کاردکرد ما در دانشگاه این بوده است. ما در معرفی فرهنگ عمومی خود با عنوان دروس عمومی خودمان نباید کوتاهی کنیم کسی که آمریکا می‌آید باید لیبرال دموکراسی را بفهمد و به آن علاقه پیدا کنند اگر به این تفکر سوق پیدا نکند بسیار خطرناک است.

وی با اشاره به جملات هری لوئیس در این کتاب بیان کرد: اگر می‌خواهید در رشته خودتان فعالیت کنید در فارغ‌التحصیلی صرفا به اندکی از مبانی تخصصی نیاز دارید که برای شما مؤثر است؛ اما مهم‌ترین دروسی که وجود دارند ما این دروس را با عنوان دروس عمومی می‌دانیم. در دروس عمومی منظورمان آن درس‌هایی است که فرهنگ کشورمان را یعنی آمریکاگری را در زندگی خود استفاده و به‌کار ببرند و لیبرالیسم و نئولیبرالیسم را کاملا یاد گرفته باشند؛ البته باید عاشق لیبرالیسم و نئولیبرالیسم باشند که در عالم فراگیر باشند. ما مهندسانی را در دانشگاه تربیت می‌کنیم که علاوه بر اینکه مهندس می‌شوند فردی باشند که ترویج کننده فرهنگ آمریکایی باشند.

 فاطمی پور گفت: اتفاق دوم یا مسئله دوم روح واقعیت که تحت تاثیر نئورئالیسم است که تحت تاثیر نظریات افرادی می‌چرخد و دولت‌ها هم سعی در اجرای آن دارند. ١- نرم‌افزار‌ها و نشریات علمی بسیار نرم و لطیف بدون اینکه مخالفت و مقاومتی صورت بگیرد از جانب دانشمندان ارائه می‌شود. ٢- یک عده از کشور‌ها زورگو شدند و یک عده مورد استعمار واقع شدند. آنچه مطرح شد تحت عنوان استعمار ورود کردند. 

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: مدل حکمرانی کشور‌های استعمارگر تشکیل خانواده‌های اشرافی با ترکیبی از مدل‌های دموکراسی و لیبرالیسم بوده است. حال نیز نحوه استعمار کمی تغییر کرده است. حکومت‌های خودکامه‌ای را بر سر برخی کشور‌ها گذاشته اند که اهداف آمریکا را در کشور‌های خود پیاده کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه غرب به دنبال استعمار فرانو است، عنوان کرد: کشور‌های اروپایی نوعی الگوی جدید استعماری به نام فرانو به وجود آوردند با این روش که شخصی از خود همان کشور را بر سر قدرت می‌آوردند و آنان را استعمار می‌کردند حکومت پهلوی از این شکل استعمار‌ها در کشور ما بود.

وی با اشاره به سند ملی امنیتی دولت بایدن، گفت: در آن سند امریکایی‌ها چند چالش را بررسی می‌کنند. چالش اول رشد اقتصادی چین، چالش دوم قدرت‌نمایی روسیه، چالش سوم حکومت‌های خودکامه به رهبری ایران. دو جمله در سند امنیت ملی بایدن در برابر ایران وجود دارد. براساس این سند نابودی دولت‌های خودکامه از جمله ایران در اولویت قرار دارد؛ زیرا مخالفت فکری و ایدئولوژی با آمریکا دارد و این سبب عدم سیطره آمریکا بر جهان می‌شود؛ زیرا آمریکا باید از لحاظ فکری بر جهان غلبه کند تا بتواند بر سایر چالش‌های خود پیروز شود. تئوریسین‌هایی مثل هانتینگتون و فوکویاما نظریه برخورد تمدن‌ها و پایان تاریخ را مطرح می‌کنند و معتقدند تمدن غرب برای پیروزی باید با دیگر تمدن‌های دنیا برخورد کند.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: کشور‌های غربی با اسم ساختن و آبادی و پیشرفت وارد کشور‌ها شدند و مردم انان را استعمار کردند کشور‌هایی مثل الجزایر و هند تحت سیطره این نوع استعمار بودند. 

فاطمی پور در ادامه ضمن اشاره به نقش انقلاب اسلامی در تقابل با استعمار گفت: به ما در این چهل و سه سال روبه‌روی این نوع استعمار ایستاده ایم و می‌خواهیم بگوییم راه سعادت جوامع، لیبرال دموکراسی نیست؛ بلکه انقلاب اسلامی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر