صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آمریکا سرمایه‌گذاری در فناوری‌های حساس چین را ممنوع کرد

آمریکا سرمایه‌گذاری در فناوری‌های حساس چین مانند تراشه‌های رایانه‌ای را ممنوع کرد.
کد خبر : 862488

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه فرمانی اجرایی را امضا کرد که براساس آن، سرمایه‌گذاری جدید آمریکا در چین، در فناوری‌های حساسی مانند تراشه‌های رایانه‌ای ممنوع و نیازمند اطلاع رسانی دولت در سایر بخش‌های فناوری خواهد بود.

این دستور، به وزیر خزانه‌داری آمریکا اجازه می‌دهد سرمایه گذاری‌های آمریکا در نهادهای چینی را در سه بخش نیمه هادی‌ها و میکروالکترونیک، فناوری‌های اطلاعات کوانتومی و سیستم‌های هوش مصنوعی خاص ممنوع یا محدود کند.

دولت گفت: که این محدودیت‌ها برای زیرمجموعه‌های محدود این سه حوزه اعمال خواهد شد، اما جزئیاتی ارائه نکرد. 

هدف از این دستور جلوگیری از کمک سرمایه و تخصص آمریکا به چین برای توسعه فناوری‌هایی است که بتواند از نوسازی نظامی این کشور حمایت کند و امنیت ملی آمریکا را تضعیف کند. این اقدام حقوق صاحبان سهام خصوصی، سرمایه گذاری خطرپذیر، سرمایه گذاری‌های مشترک و سرمایه گذاری‌های سبز را هدف قرار می‌دهد.

بایدن که یک دموکرات است، در نامه‌ای به کنگره گفت: برای مقابله با تهدید پیشرفت کشور‌هایی مانند چین در فناوری‌ها و محصولات حساس حیاتی برای ارتش، اطلاعات، نظارت یا قابلیت‌های سایبری وضعیت اضطراری ملی اعلام می‌کند.

چین روز پنجشنبه گفت: که به شدت نگران این دستور است و این حق را برای خود محفوظ می‌داند که اقداماتی انجام دهد.

در بیانیه وزارت بازرگانی چین آمده است: این دستور بر عملکرد عادی و تصمیم گیری شرکت‌ها تاثیر می‌گذارد و نظم اقتصادی و تجاری بین المللی را تضعیف می‌کند.

این وزارتخانه همچنین گفت:  امیدوار است آمریکا به قوانین اقتصاد بازار و اصل رقابت عادلانه احترام بگذارد و از ممانعت مصنوعی از مبادلات و همکاری‌های اقتصادی و تجاری جهانی، یا ایجاد موانع برای بهبود اقتصاد جهانی خودداری کند.

وزارت خارجه چین گفت:  این کشور به شدت ناراضی است و قاطعانه با اصرار آمریکا بر ایجاد محدودیت‌های سرمایه گذاری در چین مخالف است و همچنین با ایالات متحده به طور جدی مخالفت کرده است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد، چین از آمریکا خواست به وعده بایدن مبنی بر عدم قصد جدایی از چین یا ممانعت از توسعه اقتصادی چین عمل کند.

نیمه رسانا‌ها در اولویت هستند

این پیشنهاد بر سرمایه‌گذاری در شرکت‌های چینی که در حال توسعه نرم افزار برای طراحی تراشه‌های کامپیوتری و ابزار‌های تولید آن‌ها هستند، تمرکز دارد. آمریکا، ژاپن و هلند بر این حوزه‌ها تسلط دارند و دولت چین برای ساخت جایگزین‌های بومی تلاش می‌کند

کاخ سفید گفت: بایدن در مورد این طرح با متحدان خود مشورت کرده و بازخورد کشور‌های گروه هفت را لحاظ کرده است.

چاک شومر، رهبر دموکرات سنا گفت:  برای مدت طولانی، پول آمریکا به تقویت ارتش چین کمک کرده است.

به گفته خزانه‌داری، این مقررات تنها سرمایه گذاری‌های آتی را تحت تاثیر قرار خواهد داد، نه سرمایه گذاری‌های موجود، اما ممکن است خواستار افشای معاملات قبلی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر