صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۸ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۲
توسط یک شرکت دانش‌بنیان؛

ظرفیت پالایش پلاسمای خون دوبرابر شد

تنها پالایشگاه فعال پلاسمای انسانی در خاورمیانه برای استخراج آلبومین و ایمنوگلوبین با ظرفیت پالایش ۴۰ هزار لیتر توسط یک شرکت‌ دانش‌بنیان آغاز به کار کرده و اکنون به ظرفیت ۹۰ هزار لیتر رسیده است.
کد خبر : 862282

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، متخصصان یک شرکت دانش بنیان نخستین و تنها پالایشگاه فعال پلاسمای انسانی در خاورمیانه را در راستای استخراج آلبومین و ایمنوگلوبین (IVIG) از پلاسمای خون راه اندازی کرد.

پلاسما برای داروهای بسیار استراتژیک و حیاتی در ساختار سلامت از اهمیت بالایی برخوردار است. بر اساس آخرین آمار هرساله صـدها میلیون یورو از سـرمایه کشور صرف واردات این محصول از کشـورهای صـنعتی می‌شود.

حسین اصغرزاده تطفی، مدیر مالی این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: پالایشگاه فعال پلاسمای انسانی در زمینه استخراج آلبومین و ایمنوگلوبین (IVIG) در فاز اول با بهره‌برداری از اتاق‌های تمیز، آزمایشگاه کنترل حین تولید، موتورخانه و تأسیسات عمومی، آبسازی، سردخانه ۴۰- هواساز‌های هایژنیک و فضا‌های اداری با ظرفیت پالایش ۴۰ هزار لیتر آغاز به کار کرده که در فاز‌های بعدی (ابتدای سال ۱۴۰۲) به ظرفیت ۹۰ هزار لیتر رسیده است.

وی با بیان اینکه برنامه توسعه بعدی شرکت به ۲۹۰ هزار لیتر می رسد، گفت: فرآورده‌های مشتق از پلاسمای انسانی تولیدشده در این شرکت اکنون در دسترس بیماران قرار گرفته است.

کارشناس فناوری این شرکت دانش‌بنیان بیان کرد: پس از همه‌گیری ویروس کرونا میزان مصرف دارو‌های مشتق از پلاسما خصوصاً ایمونوگلوبولین وریدی IVIG به شدت افزایش‌یافته و نقش بسیار مهمی در حفظ جان بیماران داشته  است.

اصغرزاده اضافه کرد: اکنون ظرفیت پالایش پلاسما در دنیا ۹۰ میلیون لیتر در سال است که ۳۰ درصد آن در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ افزایش‌یافته است. در سال ۲۰۲۰ تعداد پالایشگاه‌ها در دنیا ۷۶ واحد بوده که از این تعداد سهم آمریکای شمالی با پالایش سالیانه ۳۶ میلیون لیتر پلاسما، ۴۰ درصد بازار، اروپا با ۳۰ میلیون لیتر ۳۳ درصد بازار و آسیا (چین، ژاپن، کره جنوبی و اخیراً هند) با ۲۴ میلیون لیتر ۲۷ درصد بازار جهانی است.

وی با تأکید بر اینکه دانش فنی استفاده‌شده توسط این شرکت، کاملاً بومی بوده و با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زمینه بیوتکنولوژی به نتیجه رسیده تصریح کرد: از بعد فنی به لحاظ مدرن بودن روش تولید، دسترسی سریع و کوتاه‌مدت به حداکثر ظرفیت عملی، نیاز قطعی بازار به محصولات جدید با بالاترین استاندارد‌های جهانی، قیمت مناسب، قرار داشتن محل پالایشگاه در منطقه‌ای استراتژیک ازلحاظ دسترسی، امکان ارتباط با کانون‌های عمده مصرف و سرمایه‌گذاری با هیچ‌گونه مخاطره‌ای ازلحاظ بازار مصرف مواجه نخواهد شد.

اصغرزاده با مقایسه قیمت محصول داخلی و خارجی مشابه، عنوان کرد: در بازار قیمت فروش نمونه داخلی (محصول شرکت مدوک زیست دارو) با نمونه خارجی هیچ‌گونه تفاوتی ندارد. تنها نکته متمایز این است که  در نمونه خارجی بابت پالایش هر لیتر پلاسما ۱۳۰ یورو حق‌الزحمه پالایش از دولت پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر