صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۸ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵

دادستان تهران: مینو خالقی توضیحاتش را ارائه داد/ دادسرای امور بین‌الملل تشکیل می‌شود

دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: امروز حقوق بشر در دنیا تبعیض آمیز اعمال می‌شود، این درحالیست که در اطرافمان جنایاتی را که در بحرین، یمن، سوریه و عراق رخ می‌دهد، می‌بینیم.
کد خبر : 86220

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران در نشست هم‌اندیشی نقش دادسرا در حفظ حقوق متهمان و حقوق شهروندی از تشکیل دادسرای امور بین‌الملل خبر داد و گفت: نظارت بر دادگاه‌های اتباع خارجی در ایران مبنی بر اینکه حتما وکیل و مترجم داشته باشند، همواره مورد توجه بوده است.


وی افزود: همکاری گسترده دادستانی با ستاد حقوق بشر برای پاسخ به ادعاهای حقوق بشری علیه ایران و درخواست اعاده دادرسی که در قانون مجازات مطرح شده، کارهای خوبی صورت گرفته است.


دادستان تهران با بیان اینکه مرتبا در اخبار روزانه و سایت‌ها مشاهده می‌کنیم که مقامات غربی در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران ادعاهایی را مطرح می‌کنند، اظهار کرد: امروز حقوق بشر در دنیا تبعیض آمیز اعمال می‌شود، این درحالی‌ است که در اطرافمان جنایاتی که در بحرین، یمن، سوریه و عراق رخ می‌دهد را می‌بینیم.


جعفری دولت آبادی با بیان اینکه برخی ادعاهای مطرح شده سیاسی است، افزود: امروز محکومان مواد مخدر در همه جای دنیا محاکمه می‌شوند، اما در ایران این قضیه پررنگ تر می‌شود و آن‌ها را به عنوان اعدام سیاسی تلقی می‌کنند در حالیکه اینطور نیست و با وجود قانون، این موضوع در دیوان عالی در عالی ترین مراجع قضایی ایران بررسی می‌شود و سخت‌گیری‌های زیادی در محاکم بدوی و عالی انجام می‌شود.


ما بیشترین امنیت را برای خبرنگاران در داخل کشور داریم


وی درخصوص امنیت خبرنگاران و وضعیت زندانیان گفت: ما بیشترین امنیت را برای خبرنگاران در داخل کشور داریم. ما تقریبا در همه طبقات زندانیان چه اقتصادی، امنیتی، زنان، اطفال، قتل و مواد مخدر نمایندگان ناظر گذاشته‌ایم و سعی کردیم هیچ جایی در زندان از دست دادستان دور نباشد. همکاران ما در زندان‌ها می‌دانند که ما چقدر بر حفظ حقوق متهمان اصرار داریم، این آموزه دینی و اسلامی ما بوده است. ما هیچوقت حق نداریم به متهمان در زندان اهانت کرده و یا حقوقشان را پایمال کنیم، این درحالیست که بعضا برخی اقدامات را بزرگ می‌کنند که انگار در ایران جز ظلم به زندانیان کار دیگری انجام نمی‌شود و به کارهای خوبی که امروز در زندان‌های استان تهران انجام می‌شود و بیشترین وقت ما نیز به نظارت‌ بر بازداشتگاه‌ها، ضابطین و زندان‌ها اختصاص دارد، توجه نمی‌کنند.


دادستان تهران ادامه داد: ما تلاش کردیم که نظارت‌هایمان را افزایش دهیم، اگرچه قبول داریم تعداد زندانیان نسبت به ظرفیت، همخوانی ندارد. در ایران حدود 6 هزار زندانی خارجی داریم که نیمی از آن‌ها افغانی و مابقی غیرافغانی هستند.


وی در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران نیز گفت: قوه‌قضاییه و دادستانی تهران مصمم هستند اقدامات انجام شده در زمینه حقوق شهروندی را اطلاع رسانی کنند؛ این اقدم کمک می‌کند ادعاهایی که بعضا علیه کشور ما مبنی بر تضعیع حقوق شهروندی مطرح شود، خنثی شود.


جعفری دولت آبادی با بیان اینکه در دستگاه قضا برای حفظ حقوق شهروندی و حمایت از حقوق عامه و حفظ حقوق زندانیان اقدامات خوب و قابل توجهی صورت گرفته است، گفت:برخی از این اقدامات یا بازتاب نداشته و یا به اطلاع دستگاه‌های اجرایی مربوطه نرسیده و یا اینکه بد جلوه داده شده است.


وی در ادامه درباره دستگیری فردی که متهم به انفجار دفتر حزب جمهوری در سال 60 است، گفت: خبری که دیروز در روزنامه‌ها در این رابطه انتشار یافت اشتباه بود و فردی در آلبانی براساس نیابت قضایی ایران بازداشت شده و این فرد مرد نبوده بلکه خانمی بوده و هنوز به ایران منتقل نشده است.


مینو خالقی در دادستانی


دادستان تهران در خصوص پرونده مرتبط با منتشر کننده تصاویر مینو خالقی در فضای مجازی نیز اضافه کرد: دیروز از وی دعوت کردیم که هم مطالبش را بگوید و هم در مورد ادعاهای مطرح شده از جانب متهم پرونده، توضیحاتی را ارائه کند.


وی همچنین از تشکیل کارگروهی میان دادستانی تهران و وزارت امور خارجه خبر داد و گفت: برای به دست آوردن اطلاعاتی پیرامون برخی اتباع خارجی که دستگیر می‌شوند مدتی طول می‌کشد تا اطلاعات میان دادستانی و وزارت خارجه پیرامون تبعه خارجی دستگیر شده رد و بدل شود و تشکیل این کارگروه می‌تواند اطلاعات دادستانی پیرامون اتباع خارجی دستگیر شده را به وزارت خارجه منعکس کند، همچنین اطلاعات وزارت امور خارجه نیز به دادستانی انتقال می‌یابد و این امر باعث تسریع در رسیدگی به پرونده تبعه خارجی دستگیر شده می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر