صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۲ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۲

ضرورت استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها در بخش کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی گفت: خرید تضمینی گندم از مرز ۹ میلیون و ۱۳۰ هزار تن گذشته است.
کد خبر : 862193

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی نیکبخت بابیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی سیاست‌گذار در بخش کشاورزی است و کار اصلی تولید با کشاورزان است، اظهار کرد: ریل‌گذاری باید به‌گونه‌ای باشد که تولیدکنندگان بدون دغدغه تولید کنند و رسانه نیز باید در این بخش بسیار کمک کند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه باید موانع را از جلوی پای تولیدکنندگان برداشت تا بدون دغدغه تولید کرده و منفعت ببرند، گفت: علاوه بر رفع این موانع، به بخش بازرگانی داخلی و خارجی نیز باید کمک کنیم.

وی حرکت به سمت تولید محصولات استراتژیک را مدنظر قرارداد و گفت:علاوه بر اینکه باید برنامه محور حرکت کنیم، باید نگاهی ویژه به حفاظت از منابع پایه مخصوصاً آب نیز داشته باشیم.

به گفته وی اگر می‌خواهیم به پایداری و خودکفایی در محصولات اساسی گندم دست‌یابیم باید این مهم از طریق افزایش عملکرد در واحد سطح باشد.

نیکبخت در ادامه گفت: با نگاه به همه ملاحظات، ظرفیت‌های بزرگی در بخش کشاورزی وجود دارد. باید از دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی داخل و کشاورزان پیشرو در این بخش استفاده کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه باید برای ۹۰ میلیون نفر غذا تهیه کنیم، افزود: ما جمعیت زیادی داریم و تأمین غذای این جمعیت رسالت مهمی است. برای تأمین غذا از مسیر تولید داخل باید از تولیدکننده داخل و تولید داخل حمایت کنیم.

وی عنوان کرد: باید از ظرفیت تشکل‌ها استفاده کرد. تشکل‌ها همگی توانمند نیستند که همه وظایف را خودشان انجام دهند. باید متناسب با ظرفیت آن‌ها گام‌به‌گام، امور را به آن‌ها واگذار کنیم. امیدواریم روزی برسد که همه تشکل‌ها بتوانند خودشان منابع خودشان را تأمین کنند. بندسازی کرده، نیازهایشان را وارد کنند و صادرات نیز انجام دهند.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: با مشارکت مردم برنامه‌هایی در بخش آبخیزداری و آبخوان‌داری داریم. متأسفانه اعتبارات بخش آبخیزداری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل کمتر شده است، اما قصد داریم دولت و مجلس شورای اسلامی را متوجه این نکته کنیم که اگر قرار است به امنیت غذایی برسیم باید توجه بیشتری به پروژه‌های زیرساختی داشته باشیم.

وی ادامه داد: تصمیمی بدون مشارکت تشکل‌ها نخواهیم گرفت که باعث شود تولید داخل و تولیدکننده داخلی آسیب ببیند، تمام تلاشمان به راین است که محصول داخلی تولید کنیم.

نیکبخت در بخش دیگری از صحبت‌هایش به اهمیت صنایع تبدیلی و تکمیلی اشاره کرد و گفت: کشور‌های توسعه‌یافته ۹۰ درصد محصولات کشاورزی را فرآوری می‌کند، یعنی صنایع تبدیلی و فرآوری خوب، بسته‌بندی و درنهایت صادرات خوب دارند. ما در این بخش نقصان داریم و تنها ۲۸ تا ۳۰ درصد از محصولات را فرآوری می‌کنیم.

وی تشریح کرد: ۷۰۰۰ طرح در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در دست اجراست که به دلیل کمبود منابع خوب پیش نمی‌رود.

وی در ادامه به خرید برنج از کشاورزان استان‌های شمالی اشاره کرد و گفت: برای تأمین برنج تنظیم بازار در داخل کشور به‌جای خرید برنج از کشاورزان سایر کشور‌ها قصد داریم آن را از داخل تهیه کنیم که قرار است در دو رقم طارم و هاشمی این خرید از کشاورزان صورت گیرد. دولت نیز مصوبه ۲.۵ همتی به این بخش داده است.

وزیر جهاد کشاورزی به اهمیت صنعت شیلات اشاره کرد و افزود: در حوزه شیلات ظرفیت‌های بی‌بدیلی برای سرمایه‌گذاری، اشتغال و تولید داریم و از همه شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی نیز دعوت به سرمایه‌گذاری در این بخش می‌کنیم.

وی بابیان این‌که حوزه دام و طیور کشور آسیب‌دیده است، ادامه داد: باانگیزه در حال رفع مشکلات هستیم و معتقدیم هیچ بن‌بستی در کار وجود ندارد. اگر زمانی در گله‌ها و صنعت طیور دچار آسیب شدیم باید بتوانیم بر آن‌ها فائق بیاییم البته خبر‌های خوشی را برای فعالان این بخش‌داریم که به‌زودی اعلام خواهیم کرد.

وی در پایان گفت: خرید تضمینی گندم از مرز ۹ میلیون و ۱۳۰ هزار تن گذشته است. مطالبات ۴۶ درصد از کشاورزان پرداخت‌شده و پرداخت مابقی را هم با دستور رئیس‌جمهور در دستور کارداریم و تا پایان مردادماه مبلغ قابل‌توجهی به کشاورزان پرداخت خواهد شد. همچنین برنامه داریم تا سال ۱۴۰۳ به خودکفایی در این بخش برسیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر