صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر سازمان نظام مهندسی تهران:

تخریب اصولی ساختمان نیازمند درک و دانش سازه‌ای است

دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران عنوان کرد: تخریب اصولی ساختمان نیازمند درک و دانش سازه‌ای است.
کد خبر : 862185

امیدرضا ریاحی دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا گفت: تخریب اصولی نیازمند درک و دانش سازه‌ای است و می‌بایست با برنامه و توسط اشخاص ذیصلاح صورت پذیرد.

ریاحی اظهار کرد: برای تخریب در ابتدا می‌بایست ساختمان مدنظر، ساختمان‌ها و تاسیسات مجاور و محیط اطراف توسط اشخاص دارای صلاحیت مورد بازدید و بررسی قرار گیرد و خطرات آن‌ها شناسایی و ارزیابی شود و بر اساس آن یکی از روش‌های تخریب دستی یا مکانیکی انتخاب و برنامه عملیاتی تخریب تهیه و تدوین گردد.

معیارهایی که باید برای تخریب رعایت شود 

دبیر سازمان نظام مهندسی تهران افزود: برای انجام عملیات تخریب ضروری است اصول ایمنی مندرج در مقررات و آیین نامه‌ها از جمله مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان، آیین نامه حفاظتی کارگاه‌های ساختمانی و نشریه شماره ۵۵ سازمان برنامه و بودجه توسط پیمانکاران و عوامل دارای صلاحیت رعایت شود و همچنین نظارت بر این فرایند توسط مهندسان ناظر مجرب صورت پذیرد. یکی از اصول مهم ایمنی، عدم انجام تخریب ساختمان بصورت یکباره و کلی بویژه در محیط‌های شهری است.

دبیر نخستین همایش ملی مهندسی تخریب در صنعت ساختمان عنوان کرد: در دنیا به جای عبارت «تخریب ساختمان» از عبارت مهندسی تخریب یا «مهندسی برچیدن ساختمان» استفاده می‌گردد؛ اما شواهد نشان می‌دهد در حادثه تخریب ساختمان‌ها در خلازیر تهران، رویکرد مهندسی و مدیریتی وجود نداشته و فرایند اصولی تخریب طی نشده است.

ریاحی در پایان ضمن اظهار تاسف از حادثه به وقوع پیوسته که منجر به فوت تعدادی از هموطنانمان شد، گفت: این نوع ساخت و ساز را دیگر نمی‌توان ساخت و ساز شبانه نامید چرا که چندین ماه به طول انجامیده و سوال اصلی اینجاست که چرا باید ساخت و ساز غیر مجاز، بدون پروانه، بدون استفاده از خدمات مهندسی (طراحی، اجرا و نظارت) و با بی توجهی کامل به مقررات ملی ساختمان، تا مرحله سفت کاری تداوم یابد و به موقع از آن جلوگیری نشود که شاهد بازی با جان مردم و هدر رفت سرمایه‌های ملی نباشیم. ساختمان‌های بی کیفیت و ناایمن که قبل از بهره برداری با تلنگری از پای در می‌آیند، نشان از آن دارد که سوداگران ساختمان هنوز از متروپل عبرت لازم را نگرفته اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر