صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۷ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۲

مخبر: آمریکا در اغتشاشات ۴۰۰ میلیون دلار برای تقابل با ایران هزینه کرد

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه امروز مظلومیت جمهوری اسلامی در عرصه رسانه است، گفت: در اغتشاشات سال گذشته آمریکایی‌ها ۴۰۰ میلیون دلار برای تقابل رسانه‌ای با ایران هزینه کردند.
کد خبر : 861947

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در آیین گرامیداشت روز خبرنگار گفت: در تاریخ اسلام دو رویداد بزرگ داریم یک رویداد غدیر است و دو رویداد عاشوراست؛ عاشورا نتیجه عدم تبیین حادثه غدیر است. امروز مظلومیت جمهوری اسلامی در صحنه رسانه است؛ متاسفانه در بخش رسانه سرمایه گذاری لازم انجام نشده است.

وی افزود: خبرنگاران ما جهادی ایثارگر و جان به کف و صادق و جسور هستند. دولت با تنگنا‌هایی مواجه است، اما در حد توان برای حل مشکلات عرصه رسانه اهتمام ویژه داریم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه این روز مبارک را خدمت همه خبرنگاران تبریک عرض می‌کنم و یاد شهدای خبرنگار را گرامی می‌داریم، گفت: دولت در این ۲ سالی که گذشت روز‌های سختی‌های عمیق را پشت سر گذاشت و  خطراتی را از کشور رفع کردیم.

مخبر خاطرنشان کرد: در کرونا در شهریور ۱۴۰۰ روزانه حدود ۷۵۰ نفر فوتی داشتیم نه واکسن به ما داده شد و نه اجازه تولید داده شد و از پول خود نتوانستیم واکسن وارد کنیم. ذخایر راهبردی کشور به گونه‌ای بود که برخی شب‌ها نگران جدی هفته‌های پیش رو در آن زمان بودم.

وی با بیان اینکه فروش نفت شرایطی را تجربه کرد که روزی حدود ۴۰۰ هزار بشکه نفت به فروش می‌رسید، اما به پول آن دسترسی نداشتم، اظهار کرد: پول‌های بلوکه شرایط نا به سامان داشت و اجازه دسترسی نداشتیم. برای تهیه کالای اساسی از پول‌های خود در کشور‌های همسایه نمی‌توانستیم استفاده کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت از روز اول که عهده‌دار امور کشور شد، برای حل همه مسایل برنامه داشت، گفت: در آن روزی که دولت را تحویل گرفتیم قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان در  بخش زیادی از کشور ایجاد شده بود اول باید این کسری‌ها را برطرف می‌کردیم. الان هم ماهانه ۱۲ همت سود اوراقی را می‌دهیم که قبلا هزینه شده بود.

مخبر اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ مشکلات زیادی داشتیم، جنگ اوکراین و روسیه آغاز شد و با کمبود و گرانی کالا‌های اساسی مواجه شدیم در برخی از کشور‌های اروپایی علی‌رغم ادعای تمدن به فروشگاه‌ها ریختند و اجناس آنجا را به غارت بردند، تورم کالا‌های غذایی در برخی کشور‌های اروپایی ۱۲ برابر شد. نمی‌توانستیم ارز ترجیحی را حذف نکنیم اقدام اختیاری نبود اجباری بود، زیرا به دلیل آنکه قیمت اجناس را به یک پنجم قیمت عرضه می‌کردیم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰، ۱۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی  تخصیص داده شد و این حدود۳۶۰ همت می‌شود، اما شما بگویید این ۳۶۰ همت چه مقدار به سفره مردم می‌رسید؟ در پایان سال ۱۴۰۱ تورم در حد تورم سال ۱۴۰۰ نگه داشته شد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در یکی از مناسبت‌های مذهبی که روز شنبه و تعطیل بود، قیمت ارز در نزدیک نیمه شب در حدود ۱۲ دقیقه، حدود ۱۵۰۰ تومان اضافه شد، نه ارزی وارد شده بود نه اتفاق خاصی افتاده بود، گفت: دولت طی این مدت به لحاظ عملیاتی موفق بوده است، در برخی کشور‌ها توافق انجام شده تا ارز وارد کشور شود و ۲۴ ساعت بعد از توافق نماینده آمریکا توافقات را به هم زد.  

مخبر اعلام کرد: در سه کشور که توافق به خوبی انجام شده بود، بعد ۲۴ ساعت توافقات لغو شد.

وی با اشاره به شعار سال، افزود: شعار امسال ویژگی‌هایی به نسبت سال‌های گذشته دارد، نخست اینکه برای اولین بار شعار رهبرمعظم انقلاب کمی است. در اسفند ۱۴۰۱ تورم ۴۶ درصد بوده و عدد تورم در اسفند ۱۴۰۲ نمایانگر فعالیت دولت در راستای تحقق شعار سال خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه نکته دیگر رشد تولید است، رشد تولید سال‌ها منفی بوده، ولی در این دولت با تمامی اتفاقات با رشد ۴درصدی مواجه شدیم، گفت: خداوند هرچه نعمت بوده به جمهوری اسلامی عرضه داشته است.

مخبر افزود: در شهریور با اغتشاشات مواجه شدیم، در تاریخ کشوری را سراغ دارید که ۵۰ هزار نفر را از کشوری دیگر بردارند و به کشوری دیگر ببرند و پول هتل و غذای آن‌ها را بدهند تا علیه آن کشور اغتشاش کنند؟ کشور‌های غربی تمام خواننده‌های دنیا را جمع کردند و با چندین میلیون دنبال کننده، علیه جمهوری اسلامی همخوانی کردند.  

وی ضمن بیان این مطلب که آمریکایی‌ها یک جا ۵۰ و جای دیگر ۳۵۰ میلیون دلار برای تقابل رسانه‌ای با ایران هزینه کردند، ولی دولت سیزدهم با آرامش و قوت شرایط را کنترل کرد، افزود: آخرین هجمه آن‌ها این بود که تمام رسانه‌هایی که برای به خیابان آوردن مردم در ایام اغتشاشات بسیج کردند، ولی توفیق نیافتند را روی ارز تجمیع کردند. دشمنان کمر همت را بسته بودند تا نرخ ارز را به ۷۰ یا ۸۰ هزار تومان برسانند.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: برای سه دهک جامعه کالابرگ را راه‌اندازی کردیم تا ارزاق را با قیمت مناسب تهیه کنند. کاش لیستی از کار‌ها و اقدامات دولت در نفت پتروشیمی کشاورزی و معدن و دریا و دیجیتال را برایتان می‌خواندم، اما ساعت‌ها زمان‌می برد. باید دلمان قرص باشد وهمت کنیم و نعمت‌ها را در اختیار مردم قرار دهیم، مردم عزتمندی داریم و باید با عزت زندگی کنند.

مخبر افزود: چرا کشور‌هایی که از ما کمتر گاز دارند سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار گاز صادر می‌کنند؟ ما در عسولیه ۲۳ پالایشگاه گاز داریم ۲۰ میلیارد دلا نیاز به سرمایه گذاری دارد تا ۵۰۰ میلیارد دلا درآمد داشته باشیم. بزرگترین هلدینگ مس را در دست راه اندازی داریم اگر نفت ما به پتروشیمی تبدیل می‌شد تحریم‌ها هیچ تاثیری نداشت الان برای بنزین و گازوییل و پتروشیمی ما سر و دست می‌شکنند.

وی با بیان اینکه ۲۷۰۰ کیلومتر ساحل داریم در دنیا هر کشوری که ۱۰۰ کیلومتر دریا داد یک کشور را اداره می‌کند، گفت: ۳ استان شمالی ما اندازه هلند مساحت دارند، اما آن‌ها ۲۰ میلیارد دلار صادرات کشاورزی دارند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: هر کس دلش به حال مردم و کشور می‌سوزد کمک کند مشکلات را حل کنیم. اگر ۲۰ کیلومتر راه‌آهن شلمچه را به بصره و ۱۶۰ کیلومتر ریل رشت به آستارا وصل کنیم با آن ۲۰ کیلومتر به مدیترانه و با این رشت آستارا به دریای سیاه متصل می‌شویم.

مخبر گفت: ترانزیت شرق به غرب و شمال به جنوب بسیار مهم است هر یک از مقامات دنیا می‌آیند می‌پرسند این مسیر ترانزیتی شمال جنوب چه زمانی راه می‌افتد.

انتهای پیام/

ارسال نظر