صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

کاهش نرخ تورم به مفهوم ارزان شدن نیست؛ کاهش سرعت رشد قیمت کالاست

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: طبق آمار‌های اعلام‌شده نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه کاهش یافته است.کاهش نرخ تورم به مفهوم ارزان شدن کالا نیست بلکه سرعت رشد افزایش قیمت‌ محصولات و کالاها در تمام بازارها ضعیف شده است.
کد خبر : 861644

مجید رضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: طبق آمار‌های اعلام‌شده نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه کاهشی شده است، اما مردم نمی‌توانند تأثیر کاهش نرخ تورم را بر سفره خود احساس کنند.

وی افزود: کاهش نرخ تورم به مفهوم ارزان شدن کالا نیست بلکه به این معناست که سرعت رشد افزایش قیمت‌ها کاهش‌یافته است. به‌عنوان‌مثال اگر سال گذشته نرخ تورم مسکن ۵۰ درصد بوده و امسال این رقم به ۳۰ درصد رسیده است بدین مفهوم است که تغییر قیمت مسکن در سال جاری نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد در مقایسه باقیمت مسکن در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کمتر گران شده است.

این فعال اقتصادی درباره بررسی صحت‌وسقم آمار‌ها اظهار کرد: همواره آمار‌ها به استناد از مرکز آمار ایران و بانک مرکزی ارائه می‌شود که البته چند ماه است مرکز آمار از وضعیت مسکن آماری ارائه نکرده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: مأخذ آمار کشور مشخص است، اما باید به طور شفاف اعلام شود که ارائه‌دهنده آمار آن‌ها را با چه هدف و چگونه ارائه می‌کند!

حریری خاطرنشان کرد: در دو ماه اخیر تغییری در بازار مسکن، ارز و سایر بازار‌ها رخ نداده است و روند بازار بهابازار نیز کاهشی بوده است. این علائم نشان می‌دهد که روند رشد نرخ تورم کاهشی است، اما ارزیابی دقیق از شرایط کلی اقتصاد نمی‌توان برمبنای وضعیت کوتاه‌مدت نمی‌تواند انجام شود. بررسی دقیق و کلی نیاز به رصد یک‌ساله شرایط اقتصادی دارد.

سیگنال ارز به تمام بازار‌ها

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین درباره تأثیرپذیری اقتصاد از نرخ ارز اظهار کرد: برای تأثیر ثبات قیمت ارز در اقتصاد ابتدا لازم است این روند یک سال دوام بیاورد تا بتوانیم به ارزیابی نتایج آن بپردازیم.نرخ ارز پرچم‌دار بازار سایر کالا‌ها است و قیمت اقلام مختلف برمبنای نرخ ارز تعیین می‌شود.

حریری افزود: قیمت ارز کاملاً سیاسی است و برمنی رفتار ما با سایر کشور و رفتار کشور‌هایی که با ایران منازعه دارند، تعیین می‌شود. با انتشار اخبار مثبت نمی‌توان نتیجه گرفت که قرار است به دوران ثبات اقتصادی ورود پیدا کنیم. برای اینکه مشخص شود به این مرحله رسیده‌ایم باید نرخ ارز حداقل یک سال ثابت بماند.

وی در پاسخ به این سئوال که در دوسالگی عمردولت سیزدهم عملکرد اقتصادی این دولت چگونه ارزیابی می‌شود، اظهار کرد: تغییر دولت‌ها، تفاوتی در عملکرد‌های آن‌ها نسبت به یکدیگر ایجاد نمی‌کند.این دولت در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای و کاهش تورم نسبتاً رفتاری متفاوت تر داشته است.

 اقتصاد کشور دچار بیماری است

این فعال اقتصادی گفت: بررسی تغییرات اقتصادی کشور نشان می‌دهد که اقتصاد ما بیماری مزمن دارد، زیرا در چهار دهه اخیر همواره نرخ تورم کشور دورقمی و در کانال ۲۰ درصد بوده است. این شاخص نشان می‌دهد که اقتصاد کشور دچار بیماری است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین افزود: البته در سال‌های ۹۱، ۹۲، ۹۳ و ۹۷ تا ۱۴۰۲ نرخ رشد تورم بالای ۴۰ درصد بوده است. افزایش بیش از ۲۰ درصدی به نرخ تورمی که همواره داشته‌ایم نشان می‌دهد که دسترسی به منابع ارزی برای ما آسان نبوده است، زیرا بر اساس آمار همواره دخل‌وخرج ارزی کشور تراز بوده است، اما در عمل رشد نرخ تورم را تجربه کرده‌ایم.

حریری خاطرنشان کرد: تا زمانی که دسترسی بانک مرکزی به منابع ارزی حاصل از صادرات تسهیل نشود شرایط همچنان به همین منوال باقی می‌ماند. ما توانسته‌ایم کالا به سایر کشور‌ها صادر کنیم، ولی نکته اساسی این است که آیا می‌توانیم به این منابع ارزی به سهولت دسترسی داشته باشیم یا خیر؟

این فعال اقتصادی تأکید کرد: دولت‌ها تا زمانی که نتوانند نیاز ارزی را رفع کنند به همین گرفتاری‌ها برمی‌خورند.

انتهای پیام/

ارسال نظر