صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۶ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۲

موضوع علمی یادروز حافظ در سال ۱۴۰۲ مشخص شد

مدیر مرکز حافظ‌شناسی اعلام کرد که موضوع علمی امسال ویژه برنامه یاد روز حافظ، «حافظ و نیاز امروز بشر» معرفی شده است.
کد خبر : 861641

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سعید حسام‌پور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیش از ربع قرن از تأسیس مرکز حافظ‌شناسی می‌گذرد و در طول این مدت تلاش شده تا درخشش و بالندگی این مرکز در سطح ملی و بین‌المللی، متناسب با نام و آوازه‌ حافظ بزرگ باشد، گفت: اعضای شورای علمی مرکز حافظ‌شناسی با قدردانی ویژه از سال‌ها خدمت شایسته، دلسوزانه و بی‌دریغ آقای دکتر حسن‌لی، تداوم فعالیت‌های مرکز را وظیفه‌ خود می‌داند و برای پیمودن این مسیر خود را بی‌نیاز از حمایت، دانش و تجربه‌ی فراوان ایشان نمی‌داند.

او ادامه داد: مرکز حافظ‌شناسی هرسال موضوعی را به‌عنوان موضوع علمی یادروز حافظ اعلام کرده و حافظ‌پژوهان را برای تحقیق و گفت‌وگو درباره‌ آن موضوع فراخوانده است. 

دبیر علمی یادروز حافظ گفت: به‌دلیل برگزار نشدن مراسم علمی یادروز حافظ در مهر ۱۴۰۱، مرکز حافظ‌شناسی تصمیم گرفت همان موضوع علمی سال گذشته را برای یادروز حافظ درسال ۱۴۰۲ تجدید کند. 

او افزود: این مرکز، پژوهشگران، حافظ‌پژوهان و همه‌ علاقه‌مندان را به توجه و تمرکز بر موضوع «حافظ و نیاز امروز بشر» (نسبت شعر حافظ با نیازهای امروز انسان) فرا می‌خواند تا در یادروز حافظ از یافته‌های علمی و پژوهشی خود برای مخاطبان سخن بگویند.

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز در ادامه پیرامون موضوع محوری یادروز حافظ توضیح داد: بی‌تردید بشر در دوران معاصر با رشد و تحول علمی پرسرعتی روبه‌رو شده که هر لحظه‌اش چهره‌ای دیگرگون به خود می‌گیرد و زیست‌جهان دیروز و امروزش تفاوت‌هایی بنیادین پیدا کرده‌اند؛ برای ارتباط باید با شیوه، نگاه و زبانی متفاوت درنگریست تا راه تعامل و گفت‌وگو بسته نماند. 

او ادامه داد: جامعه‌ پویا و توانمند پیوسته نیاز فراوانی به بازنگری و بازبینی خود دارد و شکل‌گیری مفاهیمی مانند کشمکش میان نسل‌ها و جدال سنت و مدرنیته و .. نشانگر اهمیت و ضرورت به رسمیت‌شناختن دنیای تازه و درک دقیق و همه‌جانبه‌تر آن است. 

حسام‌پور گفت: با توجه به مطالب پیش‌گفته، ما با این پرسش بنیادین روبه‌رو هستیم که انسان امروز با زیست‌جهانی دیگرگون چه نسبتی با شعر دیروز حافظ دارد؟ آیا شعر حافظ همچنان می‌تواند راهگشای مشکلات جامعه‌ی امروز باشد؟ چگونه و تا کجا؟ چگونه می‌توان از ظرفیت‌ها و گنجینه‌های ژرف شعر حافظ برای گفت‌وگو با انسان امروز بهره گرفت؟ چرا با وجود گذشت قرن‌های زیاد اندیشمندان و مردم عادی هم‌چنان به حافظ عشق می‌ورزند و آثار و پژوهش‌های مرتبط با حافظ پایانی ندارد؟ 

دبیر علمی یادروز حافظ اظهار کرد: «نسبت شعر حافظ با نیازهای امروز»، موضوعی است که برای یادروز حافظ امسال در نظر گرفته‌ شده است و مرکز حافظ‌شناسی با احترام و فروتنی همه‌ی اندیشمندان را برای پاسخ‌گفتن به آن فرامی‌خواند.

حسام‌پور اعلام کرد: مرکز حافظ‌شناسی مانند سال‌های پیشین از همه‌ هنرمندان، اندیشه‌وران، حافظ‌پژوهان و پژوهشگران (در همه‎‌ی رشته‌ها) دعوت می‌کند تا چنانچه سخنی تازه در قلمرو موضوع اعلام‌ شده برای ارائه در مراسم علمی یادروز حافظ در مهرماه ۱۴۰۲ دارند، مطالب خود را حداکثر تا نیمه‌ی شهریورماه ۱۴۰۲، در قالب مقاله، به‌نشانی الکترونیکی مرکز حافظ‌شناسی http://hafezstudies.center@gmail.com ارسال کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر