صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۵ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
مهدی عرفاتی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

مشارکت ۲۶۰۰ خبرنگار در جشنواره ملی رسانه‌های ایران/ اختتامیه در سالن اجلاس سران

دبیر بیست‌ویکمین جشنواره ملی رسانه‌های ایران در آستانه برگزاری مراسم اختتامیه اعلام کرد که امسال ۲۶۰۰ خبرنگار از ۷۵۰ رسانه در این رویداد شرکت کردند.
کد خبر : 861543

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جشنواره ملی رسانه‌های ایران امسال پس از وقفه‌ای ۱۰ ساله برگزار شد و اهالی رسانه شاهد برگزاری بیست‌ویکمین دوره این رویداد بودند. جشنواره‌ای که در دوره‌های گذشته برای خبرنگاران و رسانه‌ای‌ها جشنواره بااهمیتی بود و بسیاری از چهره‌های ریز و درشت عرصه خبرنگاری، آثارشان را برای داوری در این رویداد به ثبت می‌رساندند. امسال، اما به همت معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، این وقفه ۱۰ ساله به پایان رسید و جشنواره با حضور چشمگیر اهالی رسانه برگزار شد. در آستانه اختتامیه این جشنواره که قرار است سه‌شنبه همین هفته و همزمان با روز خبرنگار برگزار شود، با مهدی عرفاتی دبیر بیست و یکمین جشنواره ملی رسانه‌های ایران گفت‌وگو کردیم.

استقبال خوب از جشنواره ملی رسانه پس از وقفه ۱۰ ساله

عرفاتی در رابطه با کیفیت حضور اهالی رسانه در جشنواره امسال و میزان استقبال از این رویداد به خبرنگار آنا گفت: امسال باتوجه به وقفه ده ساله‌ای که در برگزاری این رویداد داشتیم، به نسبت دوره قبل استقبال خوبی از این جشنواره شد، آن هم در شرایطی که در این ۱۰ سال اتفاقات زیادی رخ داده و فضای رسانه هم از حیث محتوا هم از حیث فرم و قالب کاملا تغییر کرده است. نسلی که در گذشته به جشنواره مطبوعات حس داشت، جای خود را به نسل جدیدتری داده و بدنه تحریریه‌ها و رسانه‌ها عوض شده است. با همه این ملاحظات و نکات، استقبال اهالی رسانه هم از نظر تنوع قالبی و فرمی و هم از نظر تنوع جریانی و گرایش سیاسی برای ما قابل توجه بود و به نسبت دوره قبل افزایش چشمگیری داشت.

وی با اشاره به آمار عددی شرکت‌کنندگان در این ریداد گفت: در دوره قبل ۲۶۰۰ اثر در جشنواره ثبت شده بود که در دوره جدید این آمار نزدیک به ۷۰۰۰ اثر شد. از نظر تعداد خبرنگار هم ۲۶۰۰ خبرنگار از ۷۵۰ رسانه استانی و ملی در این دوره شرکت کردند. همه این موارد نشان می‌دهد اهالی رسانه منتظر چنین رویدادی بودند و نسبت به رویداد‌های صنفی و اتفاقات اینچنینی در حوزه رسانه انگیزه مثبت دارند و فارغ از اختلاف نظر‌هایی که در حوزه محتوا و رویکرد وجود دارد، در برنامه‌های صنفی انگیزه مشارکت بالاست.

داوری‌ها تمام شد

دبیر بیست‌ویکمین جشنواره ملی رسانه‌های ایران با اشاره به اتمام داوری آثار حاضر در دوره بیست‌یکم و جشنواره، درخصوص روند بررسی آثار گفت: ما سه مرحله داوری داشتیم. در مرحله اول ارزیابی و پالایش بود که یک تیم کارشناسی آثار وارد شده به سامانه را بررسی می‌کرد تا در قالب مشخص شده قرار گرفته باشد و شاخص‌ها و چارچوب‌های اولیه رسانه را داشته باشد. مواردی همچون منبع درست، تعداد کلمات، قالب، معتبر بودن رسانه و قرار داشتن اثر در چارچوب معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، نکاتی بود که در این مرحله رصد شد و آثار از این حیث ارزیابی شدند. در مرحله دوم کمیته‌ها و کارگروه‌های تخصصی داشتیم که براساس فراخوان‌ها شکل گرفته بود، مثل کارگروه مصاحبه، گزارش و... که ترکیب متنوعی از اهالی رسانه از رسانه‌های مختلف در آن‌ها حضور داشتند و آثار را ارزیابی فنی و حرفه‌ای می‌کردند. مرحله سوم هم داوری نهایی بود که خروجی آثار منتخب در کارگروه‌ها در هیئت داوری عالی که ترکیبی از پیشکسوتان، اساتید دانشگاه و چهره‌های شاخص حوزه رسانه بودند مورد ارزیابی نهایی قرار گرفت. در مجموع از هر قالب دو اثر به عنوان اثر برگزیده و اثر شایسته تقدیر معرفی می‌شوند و از آن‌ها در مراسم اختتامیه تجلیل خواهد شد.

برگزاری اختتامیه جشنواره ملی رسانه در سالن اجلاس سران

عرفاتی درباره برنامه اختتامیه این رویداد نیز اضافه کرد: این مراسم در روز خبرنگار با حضور خانواده بزرگ رسانه و چهره‌های مرتبط با این حوزه، مسئولین عالی کشوری و... برگزار می‌شود و امیدواریم شاهد رویدادی در شأن اهالی رسانه به ویژه خبرنگاران باشیم، افرادی که از جان و عمر خودشان برای رسالت روشنگری و اطلاع رسانی هزینه می‌کنند.

وی در مورد مکان برگزاری اختتامیه هم اظهار کرد: این مراسم در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود. به دلیل اینکه تعداد مدعوین زیاد است، ما به دنبال محلی بودیم که در شأن خبرنگاران باشد تا بتوانیم خدمات و سرویس‌دهی مناسبی به این دوستان ارائه دهیم و به همین دلیل هم این سالن را در نظر گرفتیبم. پیش از این قرار بود اختتامیه در تالار وحدت برگزار شود، اما به این خاطر که احساس کردیم در آنجا با محدودیت‌هایی از نظر تعداد مهمان‌ها مواجه می‌شویم، مکان برگزاری را تغییر دادیم.

تجلیل از چهره‌های تاثیرگذار رسانه

دبیر بیست‌ویکمین جشنواره ملی رسانه‌های ایران در رابطه با برنامه‌های جنبی اختتامیه امسال گفت: در این مراسم به جز تجلیل از برگزیدگان جشنواره، بزرگداشتی نیز برای برخی از چهره‌های در قید حیات و مرحوم شده در حوزه رسانه داریم. بزرگداشت و تقدیر از احمد توکلی یکی از این ویژه‌برنامه‌هاست. ایشان معمولاً به عنوان یک چهره سیاسی شناخته می‌شود، اما از این جهت که در طول عمر سیاسی خود به اهمیت رسانه واقف بود و همیشه نسبتی با رسانه داشت و جدا از حمایت، در این حوزه کار رسانه‌ای جدی هم انجام دادند. حتی این روز‌ها که بازنشسته شدند و با یک بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند نیز همچنان کار رسانه را ادامه می‌دهند، به همین دلیل در اختتامیه از ایشان تجلیل می‌شود.

وی اضافه کرد: به جز جناب توکلی، از دو چهره درگذشته حوزه رسانه نیز تجلیل می‌شود، یکی مرحوم حجت‌الاسلام سید محمود دعایی که مرد اخلاق رسانه بودند و نفر دوم مرحوم عماد افروغ که نقد‌ها و موضع‌گیری‌های دغدغه‌مندانه و دلسوزانه‌شان غالباً بازتاب فراوانی داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر