صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۵ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۲

«سادیو» بازیکنی که بر سر نخواستنش دعوا بود؛ چرا مانه خرید اشتباه تاریخ بایرن شد؟

سادیو مانه که اکنون ستاره تازه وارد النصر عربستان است، تا تابستان سال گذشته بازیکنی در کلاس جهانی بود و به همین دلیل از لیورپول به بایرن مونیخ آمد، اما بابت یکسری اشتباهات در طول فصل تا حد بازیکنی معمولی تنزل کرد.
کد خبر : 861301

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، «سادیو مانه» در تابستان سال گذشته به عنوان ستاره‌ای در کلاس جهانی در مونیخ معرفی شد، اما یک سال بعد بدون بازدهی خاصی به فوتبال پرهیاهوی این روز‌های عربستان انتقال یافت. در واقع باشگاه آلمانی مهاجم آفریقایی را نیروی مازاد تشخیص داد و تیم‌های بزرگ دیگر قاره اروپا نیز تمایلی به همکاری با وی نشان ندادند.

به این ترتیب فورواردی که با کلی هیاهو به عنوان خریدی موفق از لیورپول «تبلیغ» می‌شد، شکست خورده و ناکام به ناچار اقدام به ترک تیم بزرگ ژرمن‌ها کرد.

به تعبیر کارشناسان و رسانه‌ها مانه به عنوان یکی از بزرگترین «خرید‌های اشتباه» بایرنی‌ها در تاریخ ثبت شد. در ناکامی یک ساله اخیر، هم ستاره با تجربه و هم باشگاه پرافتخار، مقصر هستند.



۱۲ ماه سخت برای ستاره آفریقایی

مانه که حالا تازه وارد النصر محسوب می‌شود و در عین حال زوج کریستیانو رونالدو در خط آتش تیم عربستانی شده، ۱۲ ماه سخت را تجربه کرد. در یک فصل حضورش در جنوب آلمان، هر روز که گذشت اهمیتی کمتر برای تیمش پیداکرد. اگر سوال شود زیر نظر توماس توخل، سرمربی کنونی باواریایی‌ها او چه جایگاهی داشته، باید اتفاقات روز اخر فصل قبل را آدرس دهیم. همان زمانی که قهرمانی سرخپوشان به اما و اگر افتاده بود و با بروسیادورتموند بر سر این موضوع رقابت می‌کرد.

در دقایق پایانی بازی آخر که مقابل اف. ث کلن بود، مونیخی‌ها با حریف یک بر یک مساوی بودند. برای جلوگیری از قهرمانی دورتموندی‌ها، احتیاج به یک گل داشتند که برنده از بازی بیرون بیایند و جام مال آن‌ها شود.

در دقیقه ۸۵ بازی توخل تصمیم به تعویض همزمان گرفت. او جمال موسیالا و ماتیس تل را به جای لئون گورتسکا و نصیر مزراوی وارد بازی کرد و ترفندش را برای بُرد نشان داد. در آن موقع جایی برای «مانه» نبود. ستاره سنگالی حتی در لحظات پایانی، مجبور بود روی نیمکت ذخیره‌ها جا خوش کند. مشخص بود که مربی ۴۹ ساله به مهاجم ۳۱ ساله اش اعتمادندارد تا او را برای تغییر نتیجه به زمین بفرستد.

به این ترتیب تنها فصل حضور مهاجم آفریقایی اینگونه ناامیدکننده خاتمه یافت. همان بازیکنی که در تابستان قبل به خاطرش ۳۲ میلیون یورو هزینه شد و سران باشگاه ادعا می‌کردند جانشین شایسته‌ای برای لواندوفسکی به خدمت گرفته‌اند.

اما گویا همین تصمیم‌گیرندگان به این نکته توجه کافی نکردند که مانه بازیکنی کاملا متفاوت بوده و برخی خصوصیات یک شماره ۹ کلاسیک را دارد.

مانه بازیکنی مثل سوپاپ روی زودپز

در تابستان قبل، حسن صالحمیدزیچ، مدیر ورزشی پیشین بایرن بیشترین تلاش‌ها را برای به خدمت‌گیری فوروارد لیورپول کرد. مسئول سابق برای انتقال گلزن تیم انگلیسی با شرکتی که امور نقل و انتقالاتی «کنراد لایمر» (هافبک اتریشی کنونی بایرن) را برعهده دارد، تماس گرفت و رایزنی کرد. خیلی هم کوشید تا این معامله انجام شود. انتقال هم صورت گرفت و شروع کار گلزن انتقال یافته در بایرن امیدوارکننده بود. چرا که در ۶ بازی ابتدایی خود ۵ گل زد. حتی یولیان ناگلسمان، سرمربی سابق تیم، سیستم بازی‌اش را به ۲-۴-۴ تغییرداد تا در این حالت مانه بتواند در کنار مهاجمی دیگر به خوبی کارکند.

در همان موقع روزنامه ورزشی آس اسپانیا بعد از ۲ گلی که این بازیکن به بوخوم در بُرد ۷ بر صفر زد، نوشت:مانه مثل سوپاپ روی زودپز به جوش آمد. او باعث شد کاملا لواندوفسکی فراموش شود.

اما اوضاع واقعا همینگونه که توصیف شد، ادامه نیافت. زیرا بازیکن تازه وارد در آغاز سراشیبی قرارگرفت. ناگلسمان بعد از چند نمایش ضعیف شاگردش در بوندس لیگا، به همان سیستم سابقش بازگشت. پس بازی کردن در کنار مهاجمی دیگر امکان پذیر نبود. مربی به استفاده مجدد از وینگر‌های چپ و راست بازگشت. اتفاقی که برای این ستاره، هیچ ثمری جز تماشاکردن نداشت.

مانه محبوب توخل نشد

بازیکن خریداری شده هرچند تمام مراحل آماده‌سازی را انجام داد و از آسیب‌دیدگی در امان ماند، اما از نظر بدنی خسته به نظر می‌رسید. در این مورد «دیتمار هامان»، ستاره اسبق بایرن و تیم آلمان و کارشناس امروزی شبکه اسکای، یورگن کلوپ، سرمربی لیورپولی‌ها را به دلیل کارکشیدن بسیار از این بازیکن را در فصل قبلش، مقصر دانست. تحلیل گر این شبکه گفت:همانند اکثر بازیکنان لیورپول، مانه یک بازیکن کم تحرک و بی انگیزه نشان می‌دهد. بعد از ۶ فصل سراسر پرفشار که تخته گاز رفتند، حالا خستگی در چهره شان موج می‌زند.

لژیونر سنگالی همچنین در پاییز ۲۰۲۲ یکی، دو گل دیگر هم به ثمر رساند، اما به طور فزاینده‌ای خود را روی نیمکت تیم می‌دید. هرکسی می‌توانست در روی نیمکت مشاهده کند چقدر از نظر روحی و جسمی با هم تیمی‌هایش فاصله دارد. وی در ابتدای ماه نوامبر و در بازی با وردربرمن، دچار مصدومیت جدی تاندون پا شد. به این ترتیب رویای حضورش همراه با تیم ملی سنگال در جام جهانی قطر از بین رفت. در ماه فوریه بعد از پشت سرگذاشتن دوره نقاهت، بسیار کمتر از قبل موفق نشان داد. حتی در زمانی هم که ناگلسمان کنارگذاشته شد و مربی تازه واردی همچون توخل آمد، نیز نتوانست خودی نشان دهد. در ۱۲ بازی زیر نظر مربی جدید، فقط ۳ بار در ترکیب اصلی جای گرفت و آمار یک گل زده در تمام دیدار‌های نیم فصل دوم را از خود به جای گذاشت.



درگیری فیزیکی با سانه در رختکن

برای این بازیکن سقوط ورزشی با افزایش انزوا در تیم همراه بود. به صورت کاملا مشهود دیده می‌شد تنها با «بونا سار» هم تیمی‌اش در تیم سنگال صمیمی است. بعد هم ماجرای جنجالی باخت ۳ بر صفر از منچسترسیتی در لیگ قهرمانان اروپا پیش آمد که با مشت به صورت لروی سانه در رختکن کوبید. سپس روزنامه‌نگاری از سنگال که از دوستانش بود، این خبر را منتشرکرد که ابتدا تکذیب و بعد تایید شد.

باشگاه هم بازیکن آفریقایی را ۳۵۰ هزار یورو جریمه کرد و توخل آن را رفتاری نادرست خواند. البته از نظر شخصیتی، بازیکن وارداتی از لیورپول، همیشه بی عیب و نقص نشان نداده بود. قبلا هم در زمان حضور در ار. ب زالتسبورگ اتریش، انتقالش به ساوتهمپتون (۲۰۱۴) با حواشی همراه بود. حتی یک بار روزنامه اکو انگلیس نوشت در دوران ۶ ساله حضور در لیورپول، وی بار‌ها با هم تیمی‌ها در تمرینات درگیر شده و حتی یکبار در سال ۲۰۱۹ به صورت محمد صلاح، گلزن مصری سیلی زده است.



حضور در النصر

با خاتمه فصل جنجالی قبل، مانه هدفش این بود که در مونیخ، فرصت مجددی بیابد و برای بار دوم تلاش کند. حتی وقتی شایعات بسیاری در موردش شنید شد، باز بر ماندن در تیم آلمانی تاکید کرد، اما در اولین کنفرانس مطبوعاتی بعد از شروع تمرینات آماده‌سازی فصل جدید، توخل عنوان کرد روی این مهاجم دیگر حساب نمی‌کند. به این ترتیب مشخص شد مونیخی‌ها می‌خواهند وی را واگذارکنند. به خصوص که می‌دیدند این مهاجم ثمره‌ای برای شان نداشته و تازه مجبور به پرداخت حقوق سالیانه و سنگین ۲۰ میلیون یورویی هم هستند.

در همین حال باشگاه النصر که زمستان کریستیانو رونالدو را شکارکرده بود، پا پیش گذاشت و تقریبا همان مبلغی را که بایرن به لیورپول بابتش پرداخت، پیشنهاد کرد. باواریایی‌ها در نهایت با این خواسته موافقت کردند و مجوز خروج او را صادرکردند. اما در تاریخ بایرن، این معامله به عنوان یکی از بزرگترین خرید‌های بد و غلط ثبت شد. سران باشگاه به این نتیجه رسیدند که ایده جایگزینی لواندوفسکی از طریق این مهاجم، به شدت اشتباه بوده است.

وداعی تلخ و از سرناچاری

به این نحو مدیریت بایرن سعی کرد با فروش فوروارد آفریقایی، تا جایی که می‌تواند اشتباه تابستان قبل را تصحیح کند. اما واقعیت این است که گلزن سابق لیورپول از سر ناچاری تن به حضور در النصرداد. مانه به اسکای اسپرت گفت:خداحافظی با بایرن برایم دردناک است. ترجیح می‌دادم پایان کار متفاوتی در اینجا داشته باشم.

وی افزود:باوردارم می‌توانستم در این فصل به تیم کمک کنم. می‌خواستم این موضوع را امسال به همه ثابت کنم. با این حال برای باشگاه و هواداران بهترین‌ها را در آینده آرزو می‌کنم.

با این جملات دردناک مشخص شد مهاجمی که به عنوان ستاره با کلاس جهانی به مونیخ آورده شد، چطور ظرف مدت یک سال به دلیل یکسری اشتباهات تا حد بازیکنی معمولی تنزل کرد؛ بازیکن غروب کرده‌ای که باشگاه مونیخی، واگذاری‎اش را ضروری می‌دانست و برای این منظور امروز را بهتر از فردا تلقی می‌کرد.

مانه دوست داشت در اروپا بماند، اما به دلیل برخی رفتار‌های نادرست در بایرن و تیم‌های سابق، باشگاهی در قاره سبز تمایلی به همکاری با وی نشان نداد. حالا تنها راه نجاتش در فوتبال پر هیاهوی عربستان است. جایی که او از فوتبال قاره سبز دور است و به خاطرش درد و رنج می‌کشد، اما بابت همین‌ها هم گفته می‌شود با دریافت سالیانه ۴۰ میلیون یورو، درآمد چشمگیری کسب می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر