مقایسه بازار فارکس و ارزهای دیجیتال
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همانطور که میدانید این روزها راههای زیادی برای کسب درآمد دلاری وجود دارد و طبیعی است که افراد به کسب درآمدهای بالا علاقهمند باشند. مسئله آن است که هر کسبوکاری پیچیدگیها و ملزومات خاص خود را دارد و تنها در صورتی میتوان به کسب درآمدهای دلاری رسید که بتوان مناسبترین راه را برای درآمدزایی انتخاب کرد. بازار فارکس و ارز دیجیتال جزو پرمخاطبترین بازارهای مالی هستند و میتوان با سرمایهگذاری در این بازارها به درآمدهای بالا رسید. آنچه در این بین مورد توجه قرار میگیرد، تفاوتهای بازار فارکس و ارز دیجیتال، مزایا و معایب هر یک از آنها برای سرمایهگذاری است. برای اینکه بتوانید به انتخاب درستی برسید، باید با ماهیت هر یک از این بازارها آشنا شوید و به درک درستی از آن برسید.
بازار فارکس چیست؟
بازار فارکس، یک بازار مالی بسیار بزرگ است که در آن سهام و داراییهای مختلف مورد معامله قرار میگیرند و سرمایهگذاران از سراسر جهان میتوانند با هر واحد پولی در این بازار گسترده به معامله بپردازند. بیشترین مورد معامله در این بازار، طلا، نفت، ارز و سهامهای کشور آمریکاست. با توجه به اینکه داراییها و ارزهای فیات در این بازار مورد معامله قرار میگیرند، میتوان گفت عوامل بسیاری مانند: نرخ بیکاری، تورم، بهره و ... بر بازار فارکس اثر میگذارند.
برای معامله در این بازار مالی به شرکتهای کارگزاری نیاز دارید؛ در واقع برای هر نوع خرید و فروش باید از کارگذاریها به عنوان واسطه کمک بگیرید.
معامله در این بازار مالی پیچیدگیهای خاص خود را دارد و باید با نمادها،استراتژیهای معاملاتی و نحوه ترید و سرمایهگذاری در این بازار آشنا باشید. برای اینکه به درک درستی از ماهیت این بازار و تفاوت بازار فارکس و ارز دیجیتال برسید، بهتر است مزایا و معایب بازار فارکس را نیز مورد بررسی قرار دهیم.
مزایای بازار فارکس
در بررسی مزایای بازار فارکس میتوان به پارامترهای مختلفی از جمله: ثبات بازار، ضرر کمتر، نقدینگی بالا، تمهیدات مناسب در مقابل کلاهبرداری و در واقع امنیت بازار، امنیت بروکرها و تریدرها در مقابل حملات کلاهبرداری و ... اشاره کرد. با وجود اینکه بازار فارکس مانند بازار ارز دیجیتال یک بازار غیر متمرکز است و مکان مشخصی ندارد؛ اما ثبات آن بیشتر از بازار رمز ارز است.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که داراییهای موجود در فارکس توسط یک دولت مشخص حمایت و بیمه شده است و سرمایهگذاران ضررهای چندانی را متحمل نمیشوند. این مسئله در بررسی میزان امنیت و پایداری فارکس مورد توجه قرار میگیرد. با توجه به اینکه فارکس قدمت بیشتری نسبت به بازار ارز دیجیتال دارد، از نقدینگی بیشتری برخوردار است. یکی از مزایای قابلتوجه بازار فارکس، توانایی فعالیت مستمر آن در طول هفته است. شما میتوانید در تمام طول هفته طبق تقویم بینالمللی به داد و ستد ارزها در این بازار بپردازید. شما برای ورود به بازار فارکس با موانع کمتری روبهرو هستید و بروکرها نیز به راحتی در دسترس شما هستند.
معایب بازار فارکس
طبیعتا بازار فارکس و ارز دیجیتال، هر کدام در کنار مزایا از معایبی نیز برخورداراند. همانطور که گفتیم فارکس میتواند در هر زمانی فعالیت کند؛ اما قیمتها نیز میتوانند مدام در حال تغییر باشند. نحوه عملکرد بازار فارکس در مقایسه با سایر بازارهای مالی، مبهم به نظر میرسد اما این بازار از نوسان کمتری برخوردار است. شاید تصور کنید این مسئله میتواند به نفع شما باشد؛ اما اگر اهل ریسک و سرمایهگذاری هستید، باید بدانید که نوسان کمتر و کنترل شده، سود حاصل از سرمایهگذاری شما را محدود میکند.
البته فارکس نیز از پتانسیل سود بالایی برخوردار است؛ اما برای رسیدن به سودهای بالا، باید میزان سرمایهگذاری خود را افزایش دهید. یکی دیگر از معایب فارکس، هزینه بالای کارمزد معاملات آن به دلیل وجود واسطههاست. شما میتوانید سایر مزایا و معایب فارکس را در خلال مطلب و در بررسی تفاوتهای بین بازار فارکس و ارز دیجیتال درک کنید.
بازار ارز دیجیتال چیست؟
این بازار همان طور که از نام آن پیداست، محلی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال است. بازار رمز ارز یک بازار غیرمتمرکز است و هیچ نهاد مشخصی بر آن نظارت یا کنترل ندارد. شما میتوانید بدون هیچ واسطهای در این بازار به خرید و فروش رمز ارز بپردازید. در این بازار مالی مدرن، ارزهای دیجیتال و جفت ارزهای بسیاری برای معامله وجود دارد. برای ورود به این بازار باید در یک صرافی معتبر ثبتنام کنید و از طریق آن معاملات خود را انجام دهید.
برای اینکه بتوانید امنیت دارایی خود را در برابر حملات هکری حفظ کنید، باید قبل از خرید رمز ارز، یک کیف پول دیجیتال برای خود تهیه کنید. این بازار پیچیدگیهای بیشتری دارد اما نکته جالبتر این بازار آن است که هیچ محدودیتی یا حداقلی برای میزان سرمایه شما تعیین نشده و این موضوع برای شروع سرمایه گذاری بسیار مهم است.
مزایای بازار ارز دیجیتال
با توجه به عدم وجود واسطه در این بازار، کارمزدهای معاملاتی آن بسیار کم است. هر چند این بازار نوسان بیشتری را تجربه میکند؛ اما سرمایهگذاران میتوانند با استفاده از استراتژی معاملاتی، از شرایط ناپایدار بازار به نفع خود استفاده کنند. نوسان بالای بازار رمز ارز برای آن دسته از معاملهگرانی که به دنبال سودهای کوتاهمدت هستند، بسیار ایدهآل به نظر میرسد.
یکی از فاکتورهای مهم در بررسی مزایا و معایب بازار فارکس و ارزهای دیجیتال، مسئله امنیت آنهاست. نمیتوان به طور قطعی گفت که بازار رمز ارز از امنیت بالایی برخوردار است؛ اما اگر راجع به این بازار اطلاعات کافی داشته باشید و کیف پولهای خود را بر اساس استانداردهای تعریف شده بلاکچینها رمزنگاری کنید، هیچ مشکلی برایتان ایجاد نمیشود. از مزایای قابلتوجه این بازار میتوان به پتانسیل بالای رشد آن اشاره کرد. به علاوه اینکه این بازار از مقبولیت بیشتری در بین کاربران برخوردار است.
معایب بازار ارز دیجیتال
با توجه به اینکه هیچ نهاد مشخصی بر این بازار نظارت ندارد، امنیت بازار تحت تأثیرات منفی قرار میگیرد. حتی گاهی ممکن است یک ارز دیجیتال مانند شت کوین به یکباره ارزش خود را از دست بدهد. از آنجا که بازار ارز دیجیتال یک بازار نوظهور و مدرن است، از نقدینگی کمتری برخوردار است. تجارت در بازار کریپتوکارنسی از طریق صرافیهای متمرکز و غیر متمرکز انجام میشود. انتخاب صرافی معتبر، خود یکی از چالش برانگیزترین مباحث در حوزه رمز ارز است. در بازار ارز دیجیتال همه چیز به خود شما و سطح آگاهیتان از بازار بستگی دارد.
شباهتها و تفاوتهای بازار فارکس و ارز دیجیتال
بازار فارکس و ارز دیجیتال تفاوتها و شباهتهای زیادی دارند که در ادامه به بررسی چند مورد از آنها میپردازیم.
افتتاح حساب
حتما میدانید که برای افتتاح حساب کاربری در این بازارها باید مراحل احراز هویت را انجام دهید. آنچه در این بین مورد توجه قرار میگیرد، محدودیت کاربران ایرانی برای فعالیت و سرمایهگذاری در بازارهای مالی است.
به همین خاطر کاربران برای سرمایهگذاری در هر یک از این بازارها با مشکل مواجه شده و باید از روشهای خاصی استفاده کنند. این مورد بیشتر یک شباهت به شمار میرود؛ اما لازم است بدانید با وجود تمام این محدودیتها، افتتاح حساب در کارگزاری فارکس راحتتر است.
تعداد نمادها
تعداد نمادها نیز در بازار فارکس و ارز دیجیتال با یکدیگر متفاوت بوده و این تعداد در بازار فارکس بسیار کمتر از بازار کریپتو است.
اعتبار بازار
فارکس از اعتبار جهانی بالایی برخوردار است و تمامی ارزهایی که در این بازار معامله میشوند، ارزهای رسمی کشورهای بزرگ هستند، در حالی که بسیاری از ارزهای دیجیتال معتبر هنوز مراحل شکلگیری و رشد خود را طی میکنند.
نحوه قیمتگذاری ارز
در بازار فارکس، ارزها بر اساس نرخ تبادل بانکهای مرکزی قیمتگذاری میشوند. در حالی که قیمتگذاری در بازار کریپتو بر اساس بر اساس میزان عرضه و تقاضا در صرافیهای مختلف انجام میشود.
ریسکپذیری
هر دو بازار سرمایهگذاری دارای ریسک هستند؛ اما از آنجا که بازار کریپتوکارنسی نوسانات بیشتری داشته و تحت نظارت هیچ نهاد قانونی قرار ندارد، با ریسک بیشتری همراه است.
مکان معاملات
تمامی معاملات در بازار فارکس در بستر بروکرها یا کارگزاریها انجام میشود. این بروکرها عملکردی شبیه به بانک دارند و گویی بانکها با هم در تعامل و تجارت هستند. این در حالی است که در معاملات کریپتو در بازار کریپتوکارنسی در بستر صرافیها انجام شده و خرید و فروش رمز ارز در همین بستر انجام میشود.
میزان رقابت
در بازار فارکس رقابت بیشتری بین سرمایهگذاران دیده میشود. از آنجا که بانکها و سرمایهگذاران بزرگی در این بازار فعالیت میکنند، موضوع رقابت بین آنها پررنگتر میشود. در حالی که بازار ارز دیجیتال یک بازار ناشناخته است و هر سرمایهگذار تنها برای کسب سودهای کلان برای خود تلاش میکند.
جمعبندی
در این مطلب ضمن معرفی بازار فارکس و ارز دیجیتال به مقایسه این دو بازار پرداختیم. بازار فارکس و ارز دیجیتال هر دو به عنوان بازارهای مالی جهانی در بین مردم شناخته میشوند. اگرچه بازار فارکس قدمت و سابقه بیشتری دارد؛ اما بازار ارز دیجیتال نیز توانسته نظر بسیاری از کاربران را در سراسر جهان به خود جلب کند. طبیعتا نمیتوان به صورت قطعی راجع به برتری هر یک از این دو بازار نظر داد. تجارت و سرمایهگذاری در هر یک از این بازارها به اهداف، تخصص، علاقه و توانایی ارزیابی شما بستگی دارد.
انتهای پیام/