صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۲ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲

انتشار ۲ هزار مقاله ISI از سوی استادان و پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر

رئیس دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر از انتشار قریب به ۲ هزار مقاله ISI از سوی استادان و پژوهشگران دانشکده ریاضی این دانشگاه خبر داد.
کد خبر : 860935

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، داریوش کیانی رئیس دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه ۱۵ تا ۲۰ درصد دروس هر دانشجوى کارشناسى در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر ارائه می‌شود، گفت: این دروس شامل ریاضی یک، ریاضی دو، برنامه‌نویسی، ریاضیات مهندسی، محاسبات عددی و آمار و احتمال مهندسى و ... است و این یکى از دلایلی است که دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر فضایی پویا با تعاملات بسیار بالا دارد.

رئیس دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به این که دروس مذکور که با عنوان دروس سرویس شناخته مى شوند، در این دانشکده برای همه رشته‌ها به صورت هماهنگ ارائه و ارزشیابی می‌شوند، افزود: به همین دلیل، امکان سنجش و ارزشیابى عادلانه دانشجویان دانشکده‌هاى مختلف برای برخى موارد مهم آموزشى مانند تغییر رشته یا دورشته‌ای شدن وجود دارد.

وی اظهار کرد: اجراى طرح «تام» از حدود یک سال پیش در دانشکده ریاضى و علوم کامپیوتر آغاز شده است. هدف از این طرح، هماهنگى هر چه بیشتر در ارکان گوناگون دروس سرویس، به‌ویژه سیستماتیک نمودن ارزشیابى مستمر دانشجویان و ساماندهى و تقویت هر چه بیشتر تدریس‌یاری است. این طرح در حال حاضر به اندازه قابل توجهى به بهره گیرى بهتر از پتانسیل دانشجویان علاقه‌مند و توانمند تحصیلات تکمیلى و حتى دانشجویان واجد شرایط کارشناسى از کلیه دانشکده‌ها منجر شده است.

رئیس دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر افزود: طى دو سال گذشته هشت عضو هیئت علمی نخبه و جوان دانشکده ریاضى و علوم کامپیوتر تبدیل وضعیت شده‌اند. با وجود شرایط سخت معیشتى به‌خصوص براى اساتید جوانتر، این افراد نخبه با عشق و علاقه و مسئولیت‌پذیرى بالا در حال خدمت به کشور عزیزمان و تعلیم و تربیت نسل آینده هستند.

کیانى تصریح کرد: در حال حاضر، حدود ٤٠٠ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری، حدود ۱۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترای بین‌المللی، حدود ۳۰ محقق پسادکتری در دانشکده ریاضى و علوم کامپیوتر فعال هستند.

وی گفت: از زمان شیوع کرونا، کنفرانس‌های بین‌المللی مجازی ماهانه با تعداد مخاطب بالا از داخل و خارج کشور برگزار شده است. به علاوه، کنفرانس بین‌المللی هوش مصنوعی و خودرو هوشمند که در آن دو تن از وزرا نیز حضور داشتند، کنفرانس نظریه گروه‌ها و کنفرانس سالانه انجمن منطق طى ماههاى اخیر در دانشکده ریاضى و علوم کامپیوتر برگزار شده اند. چنین مواردى حاکى از جایگاه و اعتبار ویژه دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتى امیرکبیر در جامعه علمی کشور است.

رئیس دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره برونداد‌های علمی این دانشکده بیان کرد: قریب به ۲ هزار مقاله ISI از سوی اساتید و پژوهشگران این دانشکده منتشر شده است؛ البته تعداد مقالات لزوما ملاک کیفیت نیست ولى خوشبختانه همکاران گرامى ما در دانشکده نسبت به عمق و کیفیت علمى مقالات نگاه ویژه اى دارند.

وی بیان کرد: قرار است طرح‌هاى مهمى، به‌ویژه مرتبط با هوش مصنوعى، به پشتوانه چند وزارتخانه در دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر اجرا شود. خوشبختانه دانشکده ما در خصوص قرارداد‌های صنعتى و پژوهشى هم بسیار فعال و پویا بوده است. براى مثال، در دو سال اخیر حدود ۲۰ قرارداد صنعتی داشته‌ایم. شاخه‌هاى تحقیقاتى گوناگون ریاضیات و علوم کامپیوتر در عموم صنایع کاربرد دارند. یکى از چالش‌هاى موجود یافتن زبان مشترک بین پروژه‌های دانشگاهی و نیاز صنایع است.

کیانى افزود: از دیگر افتخارات دانشکده ریاضى و علوم کامپیوتر بهره‌مندى از وجود ارزشمند دانشمندان پراستناد کشور و دانشمندان برتر ISC، برندگان جوایز میرزاخانى و رجبعلى‌پور و برندگان گرنت‌هاى بسیار معتبر بین‌المللى از بنیاد‌ها و مؤسسات بنام کشورهایى مانند سوئد، آلمان، فرانسه، ژاپن، کانادا، برزیل، ایتالیا، اسپانیا و ترکیه و همچنین سخنرانان مدعو در چندین رویداد معتبر بین المللى است.

رئیس دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص افتخارات دانشجویى دانشکده ریاضى و علوم کامپیوتر گفت: خوشبختانه دانشجویان دانشکده همواره در رویداد‌ها و رقابتهاى معتبر دانشجویى داخلى و بین المللى بسیار خوش درخشیده‌اند و موجب افتخار و مباهات دانشکده و دانشگاه صنعتى امیرکبیر شده اند. از این میان، مى توان به المپیاد دانشجویى ریاضى، مسابقات ریاضى انجمن ریاضى ایران، مسابقات جهانى ریاضى IMC، مسابقات جهانى برنامه‌نویسى ACM و مسابقات جهانى رباتیک فیرا اشاره کرد.

وى افزود: قطعا با یک جست‌وجوى ساده به اطلاعات بیشترى در مورد همه همکاران گرامى دانشکده، به ویژه بزرگوارانى که در هریک از زمینه هاى آموزشى مانند سرپرستى مسابقات، طرح تام، پژوهشى مانند برگزارى کنفرانس‌ها و دستاوردهاى ملى و بین المللى فوق الذکر و صنعتى درخشیده اند، مى توان دست یافت. اما با توجه به تعداد زیاد اسامى، از ذکر نام این بزرگواران صرفنظر مى کنم.

کیانى درباره کاهش تعداد دانش آموزان رشته ریاضی در دبیرستان گفت: ریاضی رشته‌ای است که علاوه بر علاقه‌مندى، نیازمند هوشمندى‌هاى لازم نیز هست. البته با توجه به اقبال گسترده جهانى به زمینه هاى مرتبط با ریاضیات و علوم کامپیوتر مانند هوش مصنوعى، یادگیرى ماشین، علوم داده و…. این موضوع قطعا گذرا و موقتى است. جالب است که اخیرا برخى از دانشجویان ممتاز رشته پزشکى دانشگاههاى برتر کشور به دانشکده ریاضى و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتى امیرکبیر درخواست دو رشته اى نمودن با برخى رشته هاى موجود در این دانشکده را ارائه کرده‌اند که نکته قابل توجهى است.

انتهای پیام/

ارسال نظر