صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۷ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲

کودتای نیجر/ اِکُواس تهدید به مداخله نظامی کرد

کشور‌های غرب آفریقا تهدید کردند چنانچه کودتای نیجر ظرف یک هفته خاتمه نیابد، به زور و گزینه نظامی متوسل خواهند شد.
کد خبر : 860779

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، رهبران عضو جامعه اقتصادی کشور‌های غرب آفریقا (اِکُواس) تهدید کردند چنانچه سران کودتای نیجر ظرف مدت یک هفته، «محمد بازوم» رئیس جمهور قانونی را به مسند قدرت بازنگردانند، به تحریم و اقدام نظامی متوسل خواهند شد.

این در حالی است که کودتاچیان که از حمایت ارتش برخورداند درباره هرگونه مداخله کشور‌های منطقه و غرب هشدار داده‌اند.

اما ۱۵ کشور عضو اِکُواس بعد از نشستی که برای بررسی تازه‌ترین تحولات نیجر برگزار شد، تاکید کردند که کوچکترین تحملی نسبت به کودتا نخواهند داشت.

این درحالی است که روز گذشته، جمعیت انبوهی از مردم نیجر با تجمع در برابر سفارت فرانسه در نیامی، پرچم این کشور را که زمانی نیجر را تحت استعمار خود داشت به آتش کشیدند.

پنجشنبه گذشته، گارد ریاست جمهوری نیجر، در پخش زنده شبکه تلویزیون ملی این کشور، رسما تائید کرد که با کودتا قدرت را در دست گرفته است. به دنبال این اعلام، ارتش نیجر نیز حمایت خود را از پایان دوره حکومت محمد بازوم اعلام کرد.

نیجر، کشوری محصور در خشکی در غرب آفریقا، یکی از بی‌ثبات‌ترین کشور‌های جهان به شمار می‌آید که از زمان استقلال از فرانسه در سال ۱۹۶۰، علاوه بر چندین تلاش نافرجام برای کودتا، شاهد چهار کودتای موفق بوده که آخرین آن به فوریه ۲۰۱۰ علیه رئیس جمهور «مامادو تانگا» باز می‌گردد.

وضعیت فعلی این کشور آفریقایی نگرانی‌هایی را در مورد آینده آن و منطقه ایجاد می‌کند، زیرا در شرایطی که نیجر با چالش‌های امنیتی فزاینده‌ای به دلیل تهدید گروه‌های مسلح رو به رشد در منطقه ساحل مواجه است، ثبات سیاسی برای رسیدگی به این چالش‌ها و جلوگیری از تشدید خشونت برای این کشور غیرساحلی در غرب آفریقا بسیار اهمیت دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر