صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۹ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور؛

فرآیند شناسایی نخبگان «هوشمند» می‌شود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های به‌روز نقش و تأثیرگذاری فرد مستعد در جامعه گفت: فرآیند شناسایی نخبگان «هوشمند» می‌شود.
کد خبر : 860669

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در جمع دانش‌آموزان برگزیده المپیادهای ملی و جهانی در نشستی صمیمانه با بیان این‌که مفهوم و هدف اصلی نخبگی، نقش‌آفرینی استعداد‌ها برای تعالی جامعه است، گفت: اینکه استعداد‌های برتر و دانش‌آموزان برجسته المپیادی به مفهوم نخبگی و کارگرد آن دقت و توجه دارند، اتفاق خوبی است و معتقدم جامعه بار دیگر به تعریف نخبگی نگاهی داشته باشیم و این تعریف، می‌بایست هم‌راستا با اقتضائات و شرایط جامعه و در تناسب با آن باشد.

دهقانی ادامه داد: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، تعریفی روشن و دقیق از مفهوم نخبگی ارائه داده‌اند و بر اساس فرمایش ایشان، فرد نخبه آن استعداد برتری است که با تلاش و کوشش و همت و مدد الهی برای اعتلا و ارتقای جامعه‌اش نقش آفرینی می‌کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر این‌که تلاش مستمر، توجه به نیاز جامعه و در نهایت تاثیر‌گذاری مثبت از بارزه‌های مهم نخبگی است، عنوان کرد: وقتی درباره تاثیرگذاری حرف می‌زنیم به این معنا نیست که هیچ حرفی را شنوا نباشیم و تاثیر نپذیریم چرا که تاثیرگذاری مبتنی بر فرد محوری نیست و مستعد در این مسیر، نباید صرفا قائل به فکر، باور و تجربیات خود باشد بلکه، فرد مستعد باید ضمن دریافت و آموختن از محیط پیرامونی، بتواند در محیط اطراف، شهر و کشورش نقش‌آفرینی پررنگ‌تری برای رشد خود و پیرامون داشته باشد.

وی با تاکید بر این‌که نخبه متناسب با جامعه‌ای که در آن زیست می‌کند تعریف می‌شود و وجود یک نخبه مبتنی و متکی به جامعه‌اش است، ادامه داد: نباید فراموش کنیم که نخبگان، همان افراد مستعد هستند. نخبگان صفاتی دارند که این صفات نسبت به جامعه پررنگ‌تر است. از جمله این صفات، هوش، تلاش مردم‌دوستی مهربانی عطوفت و کمک به دیگران است و افرادی که به وطن و مردمشان و تاثیرگذاری برای حل مشکلی از مردم علاقه دارند، در تعریف نخبگی قرار می‌گیرند. کسانی در تاریخ مانده اند که زندگی هایشان را به نحوی گذرانده اند، اما اثر ارزشمند آن‌ها در جامعه ماندگار شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های به‌روز نقش و تاثیرگذاری فرد مستعد در جامعه عنوان کرد: باید فضا به گونه‌ای مساعد شود که وقتی یک نخبه به میدان آمده و اعلام می‌کند که می‌‌تواند تاثیرگذار باشد و کار کند، همه چیز آماده باشد تا فضای لازم برای نقش‌آفرینی را به این فرد بدهد. این وظیفه حاکمیت است باید حاکمیت فضا و بستر لازم را به او بدهد.

دهقانی با اشاره به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای حل نیاز‌های جامعه توسط استعداد‌های برتر بر مبنای کارایی و اثرگذاری آنان به عنوان یک اولویت راهبردی بنیاد ملی نخبگان گفت: جمعی که در این همایش حضور دارند، بخشی از برترین استعداد‌های برتر کشور هستند و تمام توانمان را می‌گذاریم تا از تمام ظرفیت‌های این عزیزان برای تاثیرگذاری در جامعه بهره برده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر