صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۲

بیداریان: شناگران ما در مسابقات جهانی خوب نتیجه نگرفتند/ فدراسیون اردو‌های تیم ملی را تعطیل کند!

ملی‌پوش اسبق شنا گفت: دو شناگر ما نتوانستند در مسابقات قهرمانی جهان به نتایج خوبی دست پیدا کنند.
کد خبر : 860621

محمد بیداریان در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص شرایط اخیر شنای ایران اظهار کرد: شرایط شنا با خیلی از رشته‌ها مانند واترپلو متفاوت است به واسطه اینکه خیلی از مسائل به بحث سخت‌افزاری و همچنین استفاده از تکنولوژی روز دنیا برمی‌گردد و خیلی به این امکانات دسترسی نداریم. حتی در زمان دوره حضور سلطانی‌فر در در وزارت خانه، معاون توسعه قهرمانی نامه‌ای به اداره کل هیئت‌های استانی ارسال کرد و در آن خواستار این شد که تمام این هیئت‌ها باید دارای استخر باشند اما متاسفانه این مهم محقق نشد زیرا خیلی از اماکن آبی منبع درآمدی برای اداره کل‌ها هستند و اگر قرار باشد با شرایط پایه این استخر‌ها را به هیئت‌های استانی واگذار کنند دیگر نمی‌توانند برای خودشان منبع درآمدی داشته باشند.

بیشتر ساختار شنا در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته 

وی افزود: با توجه به برنامه‌ها و سیاست فدراسیون که عملیاتی شده، بیشتر ساختار شنا در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است. مدارس شنای ثبت‌نام شده‌ای که از طرف هیئت‌ها و خود فدراسیون معرفی می‌شوند در چنین ساختاری می‌توانند فعالیت کنند. همین قوانین منجر شده تا رشد چشمگیری را در روند رکورد‌های شناگران در سالیان اخیر داشته باشیم. به طور مثال یکسری شناگران اصفهانی توانستند رکورد‌هایی را ثبت کنند که مربوط به نسل طلایی شنای ایران در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۰۹ برمی‌گردد.

شناگران ما در مسابقات جهانی خوب نتیجه نگرفتند

پیکشسوت شنای ایران عنوان کرد: در حال حاضر دو شناگر داریم که در خارج از کشور حضور دارند. علیرضا یاوری که در آمریکا تمرین و تحصیل می‌کند و سامیار عبدلی نیز در آلمان حضور دارد. هفته گذشته شاهد ثبت ۲ رکورد خوب از یاوری در ۱۰۰ و ۲۰۰ متر کرال سینه در مسابقات اخیر بودیم. خوشبختانه در مسابقات قهرمانی جهان سامیار عبدلی و هومر عباسی نمایندگان ما در داخل رقابت‌ها بودند. با توجه به اینکه نزدیک به بازی‌های آسیایی هستیم و قطعا نتوانستیم در مسابقات جهانی نتیجه خوبی بگیریم تنها دلیلش هم روی این مسئله بود که دو شناگر ما در شرایط خوبی نبودند. به واسطه اینکه اگر در فرم خوبی قرار می‌گرفتند نمی‌توانستند در هانگژو در همین فرم خوب باقی بمانند.

یک ورزشکار باید ده هزار ساعت تمرین مداوم داشته باشد

وی یادآور شد: شنا بر عکس واترپلو رشته زمان‌بری است چرا که اگر یک ورزشکار بخواهد به اوجش برسد کم کم باید ده هزار ساعت تمرین مداوم داشته باشد. با توجه به اینکه هیئت‌های استانی ما دارای استخر‌های استانداری نیستند یا اگر هم هستند فاقد وضعیت مناسبی هستند باید چاره‌ای برای حل این مشکلات کرد. شاید تنها بین ۵ تا ۶ هیئت استانی ما به روز باشند. حتی برای اینکه بخواهیم در داخل اصفهان مسابقه بگذاریم باید برویم و از پیمانکاران درخواست‌های مکرر داشته باشیم تا اجازه این کار را بدهند یا اینکه خود فدراسیون اردو‌های تیم ملی را تعطیل کند تا بتوانیم در استخر نهم دی به تمرین بپردازیم!

به شدت دچار ضعف در ساختار اماکن ورزشی استاندارد هستیم

بیداریان با انتقاد از کمبود ساختار‌های ورزش شنا تصریح کرد: به شدت دچار ضعف در ساختار اماکن ورزشی استاندارد هستیم و نمی‌توانیم از آن درآمدزایی خوبی داشته باشیم. حتی الان دارای استخر ۵۰ متر نیستیم تا شناگران در آنجا به تمرین بپردازند. در داخل تهران تنها دارای ۲ استخر هستیم و در تبریز هم تنها یک استخر وجود دارد که فضای آن چندان گنجایش زیادی ندارد. از نظر تکنولوژی هم وقتی دارای استخر مناسب نباشیم به طور حتم نباید امیدوار بود تا بتوانیم به بهترین تکنولوژی‌های روز دنیا دست پیدا کنیم. البته فدراسیون در چند سال گذشته برنامه‌ریزی خوبی داشته تا با برگزاری مسابقات در رده‌های سنی مختلف باعث بهتر شدن شرایط شود.

اگر مدال بازی‌های آسیایی می‌خواهیم باید یک پروسه ده ساله طی کنیم

وی در واکنش به موضوع مدال‌آوری شناگران ملی تصریح کرد: ساختار چه چیزی شکل گرفته که باید توقع برداشت از آن داشته باشیم. اگر مدال بازی‌های آسیایی را می‌خواهیم باید یک پروسه ده ساله طی کنیم. در این مدت چه چیز‌هایی به داخل شنای کشور اضافه شده است که توقع مدال هم داشته باشیم؟ در ایران چند هیئت استانی دارای استخر‌های استاندارد هستند؟ برای طی شدن کسب مدال باید بین هشت تا ده ساله زمان بگذاریم آن هم اگر ساختار مناسب باشد.

برخی شناگران ما نزدیک به کسب سهمیه هستند

بیداریان در پایان اظهار کرد: برای کسب سهمیه المپیک توکیو مهرشاد افقری به ورودی B المپیک دست پیدا کرد هر چند پس از اعلام فدراسیون جهانی بود که او نتوانست در المپیک به آب بزند. البته اکنون شناگران خوبی داریم که نزدیک به سهمیه المپیک هستند مانند متین سهران، مهرشاد افقری، هومر عباسی، ابوالفضل سام. خوشبختانه در کادرفنی تیم ملی هم مربیان جوانی حضور دارند که قطعا نیازمند حمایت تمام و کمال از خانواده این رشته هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر