آمریکا قوانین صادرات تراشههای هوش مصنوعی را تشدید میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، دو قانونگذار آمریکایی که ریاست کمیته متمرکز بر چین را بر عهده دارند، روز جمعه از دولت بایدن خواستند در پی لابی صنعت برای عدم تغییر قوانین، محدودیتهای صادرات تراشههای هوش مصنوعی را تشدید کند.
مایک گالاگر، نماینده جمهوری خواه و رئیس کمیته منتخب مجلس نمایندگان در چین و راجا کریشنامورتی، نماینده دموکرات و عضو ارشد این کمیته، در نامهای به جینا ریموندو، وزیر بازرگانی خواستار «تقویت بیشتر» مجموعه گستردهای از قوانین کنترل صادرات شدند که اکتبر گذشته اجرا شد و دسترسی چین به تراشههای هوش مصنوعی برتر ساخت شرکتهای آمریکایی مانند انویدیا (NVDA)، ایامدی (AMD) و اینتل را قطع کرد.
در این نامه از مقامات آمریکایی خواسته شده تا رویکردی حتی شدیدتر از آنچه رویترز ماه گذشته گزارش داد را در پیش بگیرند.
قوانین اکتبر ۲۰۲۲ دو محدودیت عملکردی بر صادرات تراشههای هوش مصنوعی به چین اعمال میکند که یکی در مورد سرعت ارتباط تراشهها با یکدیگر و دیگری در مورد سرعت پردازش تراشهها است.
پس از اجرایی شدن این قوانین، انویدیا تراشههای ویژهای برای چین با سرعت اتصال پایینتر تولید کرد. اینتل در این ماه همچنین گفت که یک تراشه هوش مصنوعی ساخته است که میتواند در چین به فروش برسد.
اما تراشههای انویدیا هنوز به اندازه کافی سرعت پردازش بالایی دارند تا در ایجاد سیستمهای هوش مصنوعی مفید باشند و رویترز در ماه مه گزارش داد که کنترلهای صادرات ایالات متحده کمک چندانی به کند کردن پیشرفت بخش هوش مصنوعی چین نکرده است.
ماه گذشته، رویترز گزارش داد که مقامات آمریکایی در حال بررسی تشدید قوانین با تمرکز بر سرعت پردازش هستند که میتواند بر تراشههای انویدیا تأثیر بگذارد. انویدیا در آن زمان گفت که محدود کردن فروش تراشههای هوش مصنوعی خود به چین «به از دست دادن دائمی فرصتها برای صنعت ایالات متحده منجر میشود».
تشدید بالقوه قوانین، موجی از فعالیتهای لابی گری را به راه انداخت و مدیران ارشد انویدیا، اینتل و کوالکام هفته گذشته به واشنگتن سفر کردند تا با مقامات دولتی برای بحث درباره سیاست چین دیدار کنند. در همان روز این دیدار، انجمن صنایع نیمه رسانا، یک گروه صنعتی مستقر در آمریکا، از دولت بایدن خواست تا به این صنعت اجازه دهد تا به بازار چین، بزرگترین بازار تجاری نیمه رساناهای کالا در جهان، دسترسی داشته باشد.
روز جمعه، گالاگر و کریشنامورتی خواستار رویکردی شدیدتر از آنچه پیشتر رویترز گزارش داده بود، شدند. در نامه قانونگذاران توصیه میشود که محدودیت سرعت در مورد سرعت صحبت تراشهها با یکدیگر حفظ شود و گفته شده است که "باید به اندازه کافی کاهش یابد تا از مهندسی هوشمندانه که مقررات را دور میزند، جلوگیری شود.
این قانون گذاران همچنین از مقامات دولتی خواستند تا از نزدیک نحوه قطع دسترسی شرکتهای چینی به تراشههای محاسباتی پیشرفته در فضای ابری را بررسی کنند که در آن شرکتهای بزرگ آمریکایی مانند آمازون، ماکروسافت و آلفابت حضور دارند. گوگل این تراشهها را به عنوان بخشی از خدمات رایانش ابری خود ارائه میدهد.
گالاگر و کریشنامورتی نوشتند: ما از شما میخواهیم قوانین ۷ اکتبر ۲۰۲۲ را بیش از پیش تقویت کنید تا فناوری و تخصص پیشرفته ایالات متحده مربوط به محاسبات پیشرفته و نیمه هادیها علیه ایالات متحده استفاده نشود.
انتهای پیام/