صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۷ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۲

بازاریان، کسبه و فعالان صنفی در همایش «رشد تولید و مهار تورم» یزد چه گفتند؟

بازاریان، کسبه و فعالان این بخش در همایش رشد تولید و مهار تورم یزد به بیان دیدگاه و نظر خود پرداختند.
کد خبر : 860275

ه گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی شاه‌حسینی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد در آخرین پنل تخصصی همایش رشد تولید و مهار تورم در استان یزد به نقش حاکمیت در تسهیل و رفع موانع تولید پرداخت.

شاه حسینی با بیان اینکه میزان دغدغه‌مندی نخبگان کشور یکی از عوامل توسعه است، گفت: هرچه نخبگان کمبود‌ها را بیشتر احساس کنند، تلاش خود را برای رفع آن به کار خواهند بست.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد، فارغ التحصیلان دانشگاه را نخبگان کشور معرفی کرد و اشتغال و سرمایه‌گذاری هدفمند برای آن‌ها را ضامن پیشرفت استان دانست.

این مقام استانداری، چالش آب را یکی از بزرگترین مشکلات شهر یزد ذکر کرد و افزود: با تلاش‌های استاندار در سفر رئیس جمهوری به یزد مشکل آب در حال حل شدن است.

وی گسترش واحد‌های تولیدی بدون توجه به محرومیت را یکی از معضلات برشمرد و گفت: با تصویب بخشنامه آماده کردن زیرساخت تولید در دشت یزد و اردکان ممنوع شد و بستر تولید به سمت شهرستان‌های کم‌برخودار سوق داده شده است.

‎‌شاه حسینی یکی از راه‌های پرداخت تسهیلات را تقویت سیستم بانکی دانست و گفت: بالای ۹۰ درصد از حساب‌های شرکت‌های بزرگ مستقر در استان به یزد آورده شده است.

مدیر کل اداره صمت استان یزد هم یکی دیگر از سخنرانان این همایش بود که گفت: بالای ۷۰ درصد از مشکلات واحد‌های تولیدی مربوط به مشکلات بانکی بوده که تامین نقدینگی اولویت آن‌هاست.

کاظم صادقیان ادامه داد: نقش حاکمیت این است که ما بتوانیم از منابع پولی و بانکی که در استان ایجاد می‌شوند به نفع واحد‌های تولیدی استفاده کنیم.

 در پایان این پنل تخصصی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد و مدیرکل اداره صمت یزد به سوالات شرکت کنندگان در این نشست پاسخ دادند.

دغدغه مقام معظم رهبری رشد تولید، قوانین تضعیف تولید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بازاریان، کسبه و فعالان این بخش هم در همایش رشد تولید و مهار تورم به بیان دیدگاه و نظر خود پرداختند.

حسنی رئیس اتحادیه طلای یزد گفت: قوانین به صورت غیر کارشناسی از طریق مجلس یا لوایح دولت تصویب می‌شود و در عمل سد راه تولید است، این در حالی است که بیشترین دغدغه مقام معظم رهبری در این مدت افزایش تولید و اشتغال بوده است.

عضو پنل اصناف و شبکه توزیع، خود تحریمی داخل کشور را بسیار بدتر از تحریم‌های بیگانگان دانست و افزود: بیرونی ما را تحریم کرده، می‌گوییم دشمن است تحمل می‌کنیم، اما ضربه خودی در داخل بسیار دردناک‌تر است.

وی دولت را رقیبی دانست که نه سرمایه‌گذاری می‌کند نه تسهیلات می‌دهد، ولی در سود، مالیات اخذ شده، بیمه و هرآنچه که فکر می‌کنید شریک است.

حسنی ادامه داد: در تمام دنیا دولت به بخش خصوصی کمک می‌کند، اما در کشورما سنگ اندازی را داریم؛ دولت باید تولید کننده را حمایت کند و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از قاچاق کالای مشابه به کار برد، کاری شود که پول سرگردان به طرف سپرده نرود، ولی در عمل برعکس است، این صحبت‌ها به گوش دولت می‌رسد باید گفت نه؛ برای دولت گوش شنوایی نیست. 

حسنی، تولید در کشور را بسیار سخت دانست و اعلام کرد: انتظار داریم همان‌گونه که بخش خصوصی با مشقت زیاد تولید کننده کالا در کشور است، دولت بدون زحمت در سود مشارکت نداشته و نصف سرمایه ما را تصاحب نکند، ما باید سیاست‌های داخل کشور خودمان را مهار کنیم تا تولید رشد کند.

سعید دهقان، مسئول آموزش و پژوهش اتاق اصناف یزد هم در تایید سخنان قبل گفت: کسبه و بازار زمانی می‌توانند به دولت اعتماد کنند که دولت صداقت داشته و شفافیت در خبرهایش باشد.

وی تولیدی را خوب دانست که بهره‌ور و اشتغالزا باشد، نه فقط صادر کننده، نباید تمام توجه به آن معطوف کرد و از شبکه توزیع غفلت کرد.

مسئول آموزش و پژوهش اتاق اصناف ادامه داد: دولت باید کوچک شود نه شرکت یا کارخانه دولتی به شبه دولتی تبدیل شود که حتی نظارت دولت را کم کند.

وی خواستار اهمیت بیشتر به اصناف شد و ادامه داد: ۵۰ درصد این مملکت اصناف هستند و بزرگترین خانواده اقتصادی کشور است، ولی یک نفر از این خانواده به مجلس شورای اسلامی دعوت نشده است.

سعید دهقان توضیح داد: ما باید برای تقویت اصناف همایش برگزار کنیم، اصناف و بازاریان همیشه پشت دولت بوده‌اند و در مراسم مذهبی و مناسبت‌ها نقش داشته‌اند که نمونه آن را می‌توان در ماه رمضان و محرم برشمرد، در حقیقت اصناف بازوی دولت در حوزه اقتصادی و اجتماعی بوده است.

محمدرضا نوری زاده، رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا نیز گفت: در این ده سال که صبحت از رشد تولید بوده است بیشترین ضربه به تولید کننده وارد شده است و اگر اجحافی به اصناف شده، دولت مقصر نیست عومل نفوذی که همه جا رخنه کرده‌اند مقصرند و آن‌ها با تصویب قوانینی که مخالف شعار سال است دنبال نارضایتی مردم هستند.

نوری زاده اظهار کرد: قوانین به صورت غیر کارشناسی از طریق مجلس یا لوایح دولت تصویب می‌شود و در عمل سد راه تولید است این در حالی است که بیشترین دغدغه مقام معظم رهبری در این مدت افزایش تولید و اشتغال بوده است.

وی با اشاره به مشکلات تحریم در این چند سال گفت: سال گذشته برای افزایش صادرات با پنج ارگان دولتی که متولی صادرات بودند جلسه داشتم، در این نشست پنج ارگان با هم مشکل داشتند و عملا نتوانستند کمک کنند.

رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا با اشاره به ارزآوری یک گرم طلا در حدود ۴ تا ۵ دلار گفت: تبلیغات انجام شده این جو را بوجود آورده است که مردم کمتر به سمت طلای ساخته شده که نتیجه تلاش و کوشش هنرمندان یزد، تبریز و اصفهان است بروند و قوانین هم نتوانسته است کاری برای صادرات انجام دهد.

وی از استقبال مردم برای خرید سکه گفت و افزود: در سکه یک گرمی ما دارای صد درصد حباب هستیم و قیمت تمام شده دو میلیون و هشتصد هزار تومان است، ولی در بازار به قیمت ۶ میلیون به فروش می‌رسد که ۸۰ درصد این سود نصیب بانک مرکزی و ۲۰ درصد برای فروشنده است، با از بین رفتن این حباب قشر آسیب پذیر جامعه که با پس انداز جزئی خود توان خرید این مقدار طلا را داشته ضرر خواهند کرد.

نوری زاده با اشاره به از بین رفتن بازار صادرات طلای ایران گفت: در حدود ۲۵ سال قبل ترک‌ها اصلا اطلاعی در مورد النگو و زیورآلات نداشته اند و در حال حاضر در اثر غفلت ما، دومین صادر کننده طلای ساخته شده هستند.

وی از خاطره خود از قانون ارزش افزوده گفت: ۱۰ سال قبل گفتیم این قانون کارشناسی نشده و در عمل به اقتصاد ضربه می‌زند، گوش شنوایی نبود بعد از گذشت یک دهه پی به ایراد آن بردند و الان باز هم شاهد قانون تبصره چهار هستیم که تولید کننده، مغازه دار و کاسب بایستی بیاید موجودی حساب، دارایی یا ارزش موجودی کالای خود را اعلام کند که این محال است.

وی ادامه داد: امسال طبق آمار رسمی ۴۰ درصد تورم داشتیم در حالی که در بازار بالای ۶۰ درصد بوده است که منجر به کاهش قدرت خرید و نیز فروش بازاریان شده، در حالی که مالیات سه برابر شده است.

وی در خاتمه مردم و بازاریان را علاقه‌مند به نظام دانست و گفت: بازاریان در جریان انقلاب، جنگ تحمیلی و حوادث گوناگون کمک‌کننده انقلاب، نظام و دولت بوده‌اند و اگر صحبتی شده و ایرادی می‌شود از باب دلسوزی بوده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر