صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نخستین ماهواره ارتباطی چین با پنل‌های خورشیدی انعطاف‌پذیر در مدار قرار گرفت

چین با موفقیت اولین ماهواره ارتباطی خود را با پنل‌های خورشیدی انعطاف‌پذیر در مدار قرار داده است.
کد خبر : 859996

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، چین با موفقیت اولین ماهواره ارتباطی خود را با پنل‌های خورشیدی انعطاف‌پذیر در مدار قرار داده است. این موشک همراه با سه ماهواره سنجش از دور روی یک موشک «لانگ مارچ-۲ دی» (Long March-۲ D) از مرکز پرتاب ماهواره تایوان در روز یکشنبه منفجر شد.

تلاش چین برای تسلط بر فضا شامل یک هواپیمای فضایی مرموز است که در ماه می‌ امسال پس از گذراندن ۲۷۶ روز در مدار و فرستادن یک ماموریت خدمه به ماه فرود آمد. در ماه‌های اخیر، این کشور همچنین اعلام کرده که قصد دارد مجموعه ماهواره‌های ارتباطی خود را در مدار پایین زمین (LEO) برای تامین انرژی سرویس‌های اینترنتی مبتنی بر فضا پرتاب کند. اکنون با استقرار پنل‌های خورشیدی منعطف به اولین موفقیت دیگری دست یافته است.

چین اولین صورت فلکی مدار پایین زمین را برای رقیب استارلینک اسپیس‌ایکس آزمایش می‌کند. چین با بلند کردن ۴۱ ماهواره به فضا رکورد ملی را شکست. ماهواره چین به لطف لیزر، داده‌ها را ۱۰ برابر سریع‌تر منتقل می‌کند.

ماهواره ارتباطی «لینگشی-۰۳» (Lingxi-۰۳) که توسط گلکسی اسپیس توسعه داده شده، ماهواره دیگری است که آزمایش شد. محموله روی ساختار صفحه مانند شامل یک پردازنده برای تخصیص منابع و یک مدار سیال کنترل حرارتی فعال است که می‌تواند مانند یک واحد تهویه مطبوع عمل کند و دمای فضاپیما را تنظیم کند.

با این حال؛ نقطه برجسته این ماموریت، پنل خورشیدی منعطف تک لایه با ضخامت یک میلی متر بود. پنل‌های خورشیدی ترفندی است که در موارد متعدد برای به حداکثر رساندن املاک محدود داخل یک موشک استفاده می‌شود.

با این حال، با طراحی منعطف، دانشمندان پشت سر این ماموریت به یک شاهکار بزرگ دست یافتند. ضخامت پنل خورشیدی در هنگام رول شدن بیش از دو اینچ  نبود. زمانی که «لینگشی-۰۳» در روز یکشنبه در مدار مستقر شد، پانل به طول ۳۰ فوت و عرض ۸ فوت گسترش یافت.

در این گزارش آمده است که ماهیت انعطاف‌پذیر پنل‌های خورشیدی همچنین سطح بزرگ‌تری را فراهم می‌کند که امکان جذب انرژی خورشیدی بیشتری را دارد. پرتاب روز یکشنبه ۴۷۹‌امین ماموریت خانواده راکت‌های حامل لانگ مارچ بود، اما در ابتدا به بیش از یک مورد نیز دست یافت. چین همچنین اولین راستی‌آزمایی فناوری پرتاب چند ماهواره‌ای را در مدار انجام داد که به استقرار سریع ماهواره‌های ارتباطی در مدار «لئو» (LEO) کمک می‌کند.

پس از پرتاب اخیر، دانشمند ارشد گلکسی اسپیس بینش بیشتری در مورد برنامه‌های چین با این صورت فلکی ماهواره ارائه کرد. به گفته وی با تاکید بر اینکه چگونه ماهواره‌های ارتباطی در لئو می‌توانند مسائل مربوط به پوشش، پهنای باند و هزینه‌های مربوط به خدمات مبتنی بر فضا را برطرف کنند، گفته است که «فضاپیمای در حال گردش، فناوری اینترنت ۵G در زمین را تکمیل می‌کند. فناوری ۶G همه امکانات اینترنت را باز خواهد کرد. از این گذشته، ماهواره‌ها از تقاضای شبکه‌های فراگیر پشتیبانی می‌کنند که توسط جغرافیا یا روش‌های حمل‌ونقل مانند هوا محدود نمی‌شود.»

این دانشمند ارشد گلکسی اسپیس معتقد است که «اینترنت پرسرعت با استفاده از فناوری ارتباطی ۶G به تلفن‌های همراه امکان اتصال مستقیم به ماهواره‌ها را می‌دهد و همچنین منجر به انبوهی از برنامه‌های کاربردی در صنعت می‌شود.»

انتهای پیام/

ارسال نظر