صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۳ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
سخنگوی سازمان انتقال خون در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

نیاز جدی کشور به گروه خونی منفی/ اهدای خون به تاسوعا و عاشورا محدود نشود

سخنگوی سازمان انتقال خون اعلام کرد: افرادی که دارای گروه خونی منفی هستند اقبال بیشتری به اهدای خون نشان دهند و مراجعه به مراکز انتقال خون را به روز‌های عاشورا و تاسوعا محدود نکنند. 
کد خبر : 859986

بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه‌ آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: هر سال با فرارسیدن ماه محرم، سازمان انتقال خون پویش نذر خون را در سراسر کشور راه‌اندازی می‌کند و از اول ماه محرم تا پایان ماه صفر این برنامه ادامه دارد.

وی افزود: در سازمان انتقال خون اهدای خون را به عنوان یک فرهنگ ارزشمند و محبت به هم نوع سر لوحه برنامه کاری خودم قرار داده‌ایم. ماه محرم یکی از بزرگ‌ترین فرصت‌ها برای ترویج فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در جامعه است و اهدای خون به عنوان یک فعالیت نجات بخش، ایثارگرانه و خیرخواهانه قطعا می‌تواند در این ایام مورد توجه اقشار جامعه قرار بگیرد. 

حاجی بیگی با اشاره به اینکه بیش از یک دهه است که نذر خون به عنوان یک فعالیت نوع دوستانه و نجات بخش در ایام ماه محرم مورد توجه مردم کشور قرار گرفته است و همه ساله در این ایام شاهد میزان بالای افراد به پایگاه‌های انتقال خون هستیم گفت: توصیه ما این است که امسال در پویش نذر خون این فعالیت خیرخواهانه را به روز‌های عاشورا و تاسوعا و صرفا یک روز خاص محدود نکنیم چرا که اهدای خون باید به صورت یک فعالیت مستمر باشد و یک نیاز روزانه و همیشگی است. 

سخنگوی سازمان انتقال خون عنوان کرد: ۲۱۴ مرکز اهدای خون در سراسر کشور پذیرای مردم عزیز کشورمان هستند و خواهش سازمان انتقال خون این است که هنگام مراجعه به مراکز اهدای خون کارت ملی به همراه داشته باشند.

وی با بیان اینکه از یک واحد خون کامل فراورده‌های مختلفی گرفته می‌شود و نیاز به خون روزانه و مستمر است گفت: با اهدای خون به نجات جان ۳ بیمار کمک می‌شود چرا که از خون دریافت شده پلاکت، پلاسما و گلبول فشرده شده جدا می‌شود. قابل توجه است که پلاکت باید به صورت روزانه تهیه شود.

حاجی بیگی افزود: پلاکت خون فرآورده‌ایی است که برای درمان بیماران سرطانی، بیماران خون‌ریزی‌ کننده ارثی مصرف می‌شود و باید پس از ۶ ساعت از اهدا خون سالم از خون جدا شود. قابل توجه این است که عمر پلاکت در درون کیسه‌های خون و در دمای اتاق ۳ روز است و قابل ذخیره سازی به مدت طولانی نیز نیست و به همین دلیل اصرار می‌کنیم مردم باید به صورت روزانه خون اهدا کنند و آن را موکول به روز خاصی نکنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: از عزیزانی که دارای گروه خونی منفی هستند خواهش می‌کنیم اقبال بیشتری به اهدای خون نشان دهند چرا که فقط ۱۰ درصد مردم کشور ما دارای گروه خونی منفی هستند و نیاز به این گروه خونی در کشور جدی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر