صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۹ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۲

دیوار چاپی هوشمند دما و رطوبت را رصد می‌کند

محققان با فناوری چاپ سه‌بعدی دیواری ساختند که با کمک حسگر دما، رطوبت و فشار را رصد می‌کند.
کد خبر : 859984

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، فناوری چاپ سه‌بعدی فرصت‌های بی‌نهایتی را فراهم آورده و اکنون محققان در دانشگاه کمریج از آن برای ایجاد بتنی استفاده کرده‌اند که زیربنای ساختمان‌ها را ایمن‌تر و هوشمندتر کرده است. این دیوار با کمک حسگر دما، رطوبت و فشار را رصد می‌کند.

همکاری بین محققان دانشگاه کمبریج و صنعت ساخت‌وساز به توسعه دیواری منجر شده که می‌تواند با کمک حسگر‌هایی در سازه، اطلاعات زنده را فراهم کند. حسگر‌ها داده‌هایی درباره دما، فشار و ... را تحمل می‌کنند. این پارامتر‌ها به محققان کمک می‌کند تا قبل از ساخت، اختلالات را برطرف کنند.

پروفسور عبیر الطبا از دانشگاه کمبریج در بیانیه‌ای می‌نویسد: ساخت دیوار‌های دیجیتال به معنای آن است که چنین سازه‌ای می‌تواند سخن بگوید و ما می‌توانیم از حسگر‌ها برای درک بهتر ساختار‌های سه‌بعدی و ارتقای سرعت مقبولیت در صنعت استفاده کنیم. این سازه اکنون در جاده‌ای در کورنوال انگلیس نصب شده است.

دیوار‌های بتنی پیش‌ساخته بیشتر اوقات در شکل‌های محدودی ساخته می‌شوند. محققان معتقدند این روش‌های ساخت‌وساز ایجاد چهارچوب و تقویت قابل توجه فولاد را ملزوم می‌کنند؛ البته محققان با استفاده از چاپ سه‌بعدی یک دیوار توخالی و منحنی ابداع کردند که هیچ چارچوبی نداشت و در آن فولاد به کار نرفته بود. قدرت این دیوار با توجه به علم هندسه و نه فولاد ایجاد شده بود. این دیوار با ارتفاع تقریباً دو و عرض ۳.۵ متر در یک ساعت چاپ شد. چاپگری با یک بازوی رباتیک در گلاسسترشایر دیوار را ساخت. 

به گفته محققان آنان در ۶ سال گذشته مشغول توسعه فناوری‌های نوین حسگر و تحقیق درباره کارآمدی حسگر‌های تجاری فعلی برای استخراج اطلاعات با کیفیت از زیربنا بوده‌اند. آنان حسگر‌هایی برای تعیین دما در سراسر فرایند چاپ این پروژه فراهم کردند. نوسانات دما در سطوح مختلف دیوار چاپی به‌طور مداوم رصد شد تا هرگونه اختلال را ردیابی کند. محققان برای درک نوسان گرما در این دیوار چاپی، داده‌های مربوط به دما را به یک پروفایل تصویری گرمایشی متصل خواهند کرد.

آنان همچنین از حسگر‌ها برای ارزیابی رطوبت، فشار، مقاومت الکتریکی و ظرفیت الکتروشیمیایی نسبی نیز استفاده کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر